BK MLADA BOLESLAV
30. 11. 2008 | Jitka Čechová

Ani na třetí pokus Boleslav na Plzeň nestačila

28., neděle 30. 11. 2008
Ml. Boleslav - Plzeň MBL - PLZ
M l. B o l. – V pořadí už třetí pokus měli hráči Bruslařského klubu na získání nějakého toho bodu ze zápasu s Plzní a ten jim opět unikl jen o vlásek. První třetina byla hodně vyrovnaná, ale skončila bez branky. V té druhé se Plzeňští ujali dvougólového vedení, které se Boleslavi už nepovedlo dohnat. Pouze snížit se podařilo Danielu Boháčovi, když jeho střelu srazil za hostujícího brankáře jeho obránce. Středočeši tak podlehli Lasselsbergeru 1:2.
Ml. Boleslav: Šindelář - Posmyk, Bauer, Holub, Schnabel, Benda, Brňák, Mocek - Padělek, Král, Handlovský - Barinka, Boháč, Tomas - Nouza, Sýkora, Eiselt - Fiedler, Rod, Pšurný
Plzeň: Málek - Dresler, Smrek, Pácal, Benák, Hudec, Martinec, Redlihs - Fabuš, Kubica, Šindel, Laš, Dvořák, Matějovský, Kracík, Adamský, Důras, Vlasák, Straka, Kovář
Branky a nahrávky: 44. Boháč (Holub) - 25. Kovář (Fabuš), 38. Vlasák (Smrek, Benák). Rozhodčí: Fraňo - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:11. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3860. Střely na branku: .

Fotogalerie

Komentář

Ostrou střelu od mantinelu se až na konci první minuty podařilo vypálit Boháčovi, pro Málka to ovšem představovalo spíš protažení. Zhruba o devadesát vteřin později si poté na puk poprvé sáhl i Šindelář, kdy se před ním obtočil kolem domácího obránce Dvořák, zakončoval ale přímo do lapačky boleslavského gólmana. Na druhé straně o chvilku později kombinoval Král a vykoledoval si tím první faul zápasu. Boleslavští si v přesilové hře dokázali vytvořit nezbytný tlak a soupeře uzamkly v pásmu. Střela Holuba zpoza hráče se ale neujala stejně jako podobný pokus Posmyka o pár vteřin později. V zatím asi vůbec největší šanci byl potom Benda stojící před Málkem, kterému přišla přihrávka přímo na hůl, plzeňský gólman ale vytáhl skvělý zákrok lapačkou.

Po uplynutí trestu plzeňského Pácala se do úniku dostal Důras, svůj nájezd na Šindeláře ale trestuhodně promrhal, mířil totiž o dobré dva metry vedle. Krátce nato se počet vyloučených vyrovnal a početní výhoda tak čekala hostující tým. Mladoboleslavští si ale dokázali udržet své tempo hry a plzeňský útok tak působil poněkud bezzubě. Snad jedinou vážnější šanci měl Vlasák, který doslova skočil po puku, jenž se snažil dorazit za brankovou čáru, Šindelář byl ale rychlejší a touš zalehl. O dost aktivněji Lasselsberger působil ve své druhé přesilovce, kdy musel gólman domácích po střele Benáka dokonce zasahat za sebe, naštěstí pro svůj tým ale včas. Osamocenému Fabušovi před bránou zase projel puk mezi nohama.

Co do rozjezdu působil začátek druhé dvacetiminutovky hodně podobně jako ten první. Plzeň byla téměř okamžitě nucena hrát oslabení, Boleslavským se ale tentokrát v početní výhodě skoro vůbec nevedlo. Naopak se ještě Šindelář měl co ohánět, když se trochu podivně odrazil puk od mantinelu rovnou na Vlasáka a ten stanul boleslavskému brankáři tváří v tvář. V této situaci ještě Šindelář dokázal zasáhnout, o chvilku později už Středočeši takové štěstí neměli a na světě byla první branka zápasu. Jan Kovář byl pohotově připraven u pravé tyčky a v okamžiku, kdy gólman Boleslavi ležel na ledě, už neměl těžkou práci.

Na Boleslav působil obdržený gól jako ledová sprcha a živá voda zároveň. Svou následnou aktivitou si vykoledovali hned dva fauly hostujícího týmu a čekala je tak minuta hry pěti proti třem. Větší příležitost k vyrovnání si už asi Středočeši přát nemohli, plzeňská svatyně se ale ukázala být tvrdým oříškem, na který nestačila ani dělovka Posmyka od modré, ani Padělkova střela mezikruží, která rozezněla horní tyčku. Ta cinkala o pár minut později i na druhé straně po trochu kuriózní přihrávce Straky, jenž přišel o hůl, a tak kotouč na svého spoluhráče alespoň přikopl. Vlasák ovšem tuto snahu nezúročil, trefil totiž pravou tyčku Šindelářovy klece. K vyrovnání neměl ve 45. minutě daleko Nouza, který se vydal Málkovi vstříc zcela sám, ten ale opět zapracoval lapačkou. Rozhodčí se rozhodl "obdarovat" oba týmy stejně, a tak dvounásobná přesilovka čekala i hosty. Ti se jí na rozdíl od domácích chopili produktivnějším způsobem, a i když branku musel hlavní rozhodčí konzultovat s videorozhodčím, nakonec byla dorážka Vlasáka uznána.

Do závěrečné třetiny šli Boleslavští s nepříjemným pocitem, že mají co dohánět. Tato dvacetiminutovka pro ně ale nezačala nijak vesele, ještě v její první minutě totiž zůstal na ledě ležet po zásahu do obličeje Padělek. Za to se sice nevylučovalo, následně ale putoval na trestnou Benák za hákování a Středočechy tak čekala už sedmá přesilovka. A tato pověstně šťastná číslovka zanesla trochu toho štěstíčka i do boleslavských řad, když střelu Daniela Boháče za záda zmateného Málka dorazil obránce Smrek. Boleslav vycítila příležitost a opět se natlačila do útoku. Možnost vyrovnání měl na holi Nouza, který objel Málkovu branku, zakončil ale mezi paži a tělo plzeňského gólmana.

Boleslavským fanouškům pořádně zatrnulo v 52. minutě, kdy sice jejich tým hrál přesilovku, hned dvakrát v ní ale naprosto propadl v obraně. Nejprve musel Šindelář vychytávat samostatný únik Straky a pár vteřin na to v té samé situaci zase Adamského. Ačkoliv byl domácí brankář v obou případech úspěšný, měl si toho potom hodně co povídat se svými obránci. V defenzívě potom Boleslav značně zaspala i o chvilku později, kdy pustila do úniku Kracíka. Za jeho podržení Schnabelem bylo nařízeno trestné střílení, ani jeho vykonavatel Vlasák si ale svou kličkou na Šindeláře nepřišel. Posledních pár vteřin Mladá Boleslav ještě zkusila hrát bez brankáře, určitá neorganizovat hry na obou stranách ale zavinila, že už se skóre neměnilo.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.