BK MLADA BOLESLAV
14. 12. 2008 | Jitka Čechová

O vítězi se rozhodlo až v samém závěru, tři body jedou do Litvínova

32., neděle 14. 12. 2008
Ml. Boleslav - Litvínov MBL - LIT
M l. B o l. – Hráči Bruslařského klubu předvedli perfektní vstup do zápasu, v šesté minutě otevíral skóre Pšurný. Ještě v téže třetině ale Litvínov dokázal vývoj utkání otočit a domácí tak šli do kabiny s jednobrankovou ztrátou. Z šesti Severočechy nabídnutých přesilovek se ale Boleslavští ve 47. minutě konečně prosadili, na 2:2 vyrovnával Handlovský. Litvínov téměř stoprocentně využívající přesilovky ale nakonec o výsledku rozhodl v základní hrací době, necelé dvě minuty před koncem opět navyšoval a ještě v téže minutě odskočil na konečných 4:2.
Ml. Boleslav: Šindelář – Posmyk, Brňák, Jindra, Schnabel, Mocek, Bauer, Benda, Vála – Padělek, Král, Handlovský – Barinka, Boháč, Důras – Nouza, Sýkora, Rod – Kazionov, Pajič, Pšurný
Litvínov: Hübl – Walter, Punčochář, Švarný, Šlégr, Kubát, Kroupa, Skuhrovec, Vobořil – Trávníček, Šinkovič, Lukeš, Branda, Černý, Reichel, Hübl, Jenáček, Kubinčák, Heinisch, Jánský, Bahenský
Branky a nahrávky: 6. Pšurný (Rod), 47. Handlovský (Padělek, Brňák) – 10. Švarný (Hübl V., Kubinčák), 15. Černý (Lukeš, Šlégr), 59. Černý (Reichel, Kubát), 59. Hübl V. (Trávníček). Rozhodčí: Jeřábek – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6, Jánský (LIT) a Sýkora (MBL) + 10 minut osobní trest. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 3468. Střely na branku: .

Fotogalerie

Komentář

Mladá Boleslav se po minulém zápase v Liberci dostala do problémů s obrannými řadami, na její marodce totiž po tomto utkání byli už čtyři beci. Hlavně z tohoto důvodu proto proti Litvínovu nastoupil Aleš Vála z Vrchlabí a k tomu ještě navíc uzdravený Jan Benda. Ještě v první minutě duelu se Severočechy musel Šindelář vyrážet ostrou střelu Lukeše, od toho okamžiku se ale aktivněji jevili domácí. Puk zůstal po nahození Sýkory ležet těsně před brankovou čárou, v ten moment ale už byli všichni Boleslavští pokrytí, a tak jej neměl kdo dorážet. První gól zápasu ale díky vzrůstajícímu tlaku nakonec stejně vstřelila Boleslav. Odraženého puku od brankáře Hübla se zmocnil Roman Pšurný a zakončil.

Vedoucí postavení si Mladá Boleslav ale udržela jen přibližně čtyři minuty. Šindelář měl v oslabení svého týmu zakrytý výhled a kotouč mu tak proklouzl mezi betony. Vyrovnávací branku si do statistik připsal Ivan Švarný. Krátce nato se vylučovalo na obou stranách a ve hře čtyř proti čtyřem měli jasně navrch domácí. Slibnou příležitost k opětovnému navýšení měl Padělek, puk ale po jeho ráně z kruhu jen rozezněl pravou tyčku. Aktivita a dobré herní tempo nicméně domácím nebyli nic platné, Středočeši totiž znovu inkasovali v oslabení, tečí dostal kotouč za brankovou čáru Jakub Černý. Boleslav měla v závěru třetiny hned několik příležitostí k vyrovnání. Největší představoval zleva si sjíždějící Pajič, kterému šla přihrávka rovnou na smeč, útočník ale minul.

Začátek druhé třetiny působil poněkud rozlítaně, puk létal z jedné strany kluziště na druhou a za ním i hráči. A podobně to vlastně vypadalo i v následující přesilovce Mladé Boleslavi, která se sice snažila obsadit útočné pásmo, nikdy tam ale nevydržela nijak dlouho. Hübla tak vážněji ohrozila jen Posmykova střela od modré a ačkoli se Král snažil litvínovskému brankáři clonit, Hübl puk vyrazil betonem. Severočeši vstoupili do prostřední dvacetiminutovky s poněkud ostřejšími lokty, a tak brzy následovalo jejich další vyloučení. I tentokrát domácí tým vsadil na kombinace Krále za bránou a Posmyka na modré, opět z tohoto mráčku ale nezapršelo.

Litvínov byl na koni, sotva se ocitl v plném počtu. Mladoboleslavská obrana navíc zaspala v případě Reichela, který tak jel na Šindeláře úplně sám. Boleslavský gólman jej vychytal perfektním způsobem – i když už ležel na ledě, v poslední chvíli zvedl nohu a do dráhy puku tak postavil svůj beton. Na druhé straně se naopak povedl dobrý kousek Brňákovi s Králem. Prvně jmenovaný totiž z obranné třetiny nahrával boleslavskému kapitánovi a ještě si poté stihl dojet pro přihrávku, tvrdou střelou ale jen označkoval Hüblovy betony. Herní projev Boleslavi se začal zvedat, Pajič trefil tyčku, přihrávka Roda do prostoru před bránou nenašla hůl někoho z domácích. Prostřední třetina zůstala i tak bezbranková.

Boleslav vstoupila do závěrečné dvacetiminutovky dravě, například Král vybojoval buly a okamžitě přihrával na Handlovského, jeho střela ale byla již zblokována. Svým tlakem si nicméně domácí vykoledovali další faul Litvínova a tentokrát se jim i podařilo soupeře uzamknout v pásmu. V obrovské brankové šanci se ocitl Důras, který mohl pálit do odkryté brány, než se ale rozhodl střílet, Hübl se už stihl přemístit. Ve snaze udržet puk v útočném pásmu padl Bauer do střely, Jenáček ho nicméně i tak zvládl objet. Ještě než musel zapracovat Šindelář ale zvládl Jindra hostujícímu útočníkovi puk vypíchnout.

Útočná aktivita Boleslavi v přesilových hrách narůstala, a tak se Viktor Hübl ani nestihl na trestné lavici ohřát a domácí se radovali z vyrovnávací branky. Po přihrávce Padělka zpoza brány prostřelil vše v cestě Lukáš Handlovský a v čase 46:40 se tak začínalo znovu. Po i nadále vzrůstajícím tlaku Boleslavi ale přišla tvrdá zkouška – vyloučení Sýkory. Litvínov totiž v dnešním utkání dokázal předchozí dva fauly soupeře stoprocentně využít. Tentokrát se ale Boleslavští do obrany opravdu zabrali a v první minutě takřka nepustili Litvínov do pásma. To už se ale bohužel pro Boleslav nestalo v dalším oslabení, kdy dvě minuty před koncem fauloval Mocek. Nabídnuté šanci se chopil Jakub Černý a domácím týmem tak těžko vybojované vyrovnání jediným máchnutím smáznul. Ještě v téže minutě navíc dílo dokonal Viktor Hübl – 4:2 pro Litvínov.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.