BK MLADA BOLESLAV
9. 12. 2008 | Jitka Čechová

Novým posilám premiéra v boleslavském dresu nevyšla, z Třince jedeme bez bodu

33., úterý 9. 12. 2008
Třinec - Ml. Boleslav TRI - MBL
T ř i n e c – Dvakrát Boleslav Oceláře porazila, napotřetí už to nevyšlo. Středočeši dorazili do Třince se dvěma novými posilami, útočníkem Důrasem a obráncem Hunkesem, ani oni ale nezabránili prohře svého týmu. Vedení se ujímali v první třetině domácí a i když Boleslavští v té druhé vyrovnali, Třinečtí jim opět uskočili – tentokrát už ovšem o dvě branky, na které hráči v zelenobílých dresech odpověděli již jen snížením na konečných 2:3. Gólem a asistencí se blýskl kapitán Boleslavi Richard Král.
Třinec: Čechmánek – Vosátko, Gureň, Sekeráš, Výtisk, Seman, Malec, Rangl – Balej, Piecha, Moravec – Kanko, Polanský, Polák – Květoň, Peterek, Martynek – Zeliska, Hampl, Pavelek
Ml. Boleslav: Chábera – Posmyk, Jindra, Hunkes, Brňák, Benda, Schnabel, Mocek, Bauer – Padělek, Král, Handlovský – Barinka, Boháč, Důras – Pajič, Pšurný, Kazionov – Nouza, Sýkora, Rod
Branky a nahrávky: 19. Květoň (Seman, Malec), 39. Polanský (Balej, Martynek), 41. Polanský (Gureň) – 21. Handlovský (Král), 53. Král (Posmyk). Rozhodčí: Kubeš – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2682. Střely na branku: 42:31.

Komentář

Aktivnější rozjezd zaznamenal v úvodu utkání domácí tým Ocelářů. Chábera už po prvních dvaceti vteřinách hry musel zasahovat proti střele Moravce. Ani ne o minutu později se k odraženému puku šikovně dostal Peterek, i on ale se svou kličkovanou vyšel naprázdno. K první vážněji vypadající příležitosti se ze strany Boleslavi dostal až ke konci třetí minuty Benda, který se rozhodl ještě přihrát dojíždějícímu Padělkovi, ten ovšem kotouč nezpracoval podle svých představ. Následovala chyba mladoboleslavských obránců na útočné modré a do přečíslení se tak dostali dva domácí hráči, Martynkova přihrávka na spoluhráče ovšem neprošla přes vracejícího se hráče Středočechů.

Na druhé straně zase našel Sýkora perfektní přihrávkou z rohu kluziště Nouzu, proti němuž Čechmánek vytáhl bezchybný zákrok lapačkou. Svou první přesilovku svěřenci trenéra Šejby nezužitkovali, nezabralo ani Barinkovo sklepnutí puku. Po jejím uplynutí rozezněla horní tyčku hostující klece dělovka z hole Pajiče. V 17. minutě Boleslavští poprvé faulovali, a ačkoliv se jim dařilo celou první minutu svého oslabení držet si Oceláře co nejdál od branky, David Květoň se nakonec přeci jen dostal k dorážce a zakončil.

O co lepší měli domácí konec úvodní dvacetiminutovku, o to dravěji vstoupili to té druhé Boleslavští a než se stačil třinecký gólman rozkoukat, po pouhých pětadvaceti vteřinách už lovil puk ze své sítě. Do pásma totiž bez větších problémů zavezl kotouč Král, který přihrával na Lukáše Handlovského. I když musel boleslavský útočník se zakončením trochu bojovat, napodruhé puk do sítě přeci jen dorazil. Středočeši se ukázali být opravdu při chuti, o chvilku později kouzlil v útoku Pajič za spolupráce Kazionova, po jejich akci se dokonce hlavní sudí rozhodl prozkoumat video.

V následujících několika minutách si ale mladoboleslavští hokejisté pořádně zkomplikovali situaci. Nejprve odešel na trestnou lavici Mocek a zhruba po osmdesáti vteřinách jej následoval Důras. Třinec si dokonce vybral oddechový čas, během čtyřiceti sekund dvounásobné přesilovky ovšem nic produktivního nevymyslel. To platilo i o dalším přečíslení, do kterého se Oceláři dostali, bohužel pro Boleslav to ale už neplatilo o čase 38:23, kdy se už zase za plného počtu hráčů na ledě prosadil Jiří Polanský.

Pokud úvod druhé třetiny ovládli hosté, začátek ten třetí patřil jednoznačně domácím Ocelářům. Po pouhých dvanácti vteřinách navázal na svůj úspěch z konce prostředního dějství opět Jiří Polanský. Hráči Bruslařského klubu se snažili o odpověď, z otočky pálící Nouza byl ale jen výkřikem do tmy. Boleslavští krátce na to dostali dvě po sobě jdoucí početní výhody, ani jednu z těchto šancí na snížení ale nevyužili. V rozhodně zajímavé příležitosti ke skórování se přitom dostal Handlovský, ještě než se ale před Čechmánkovou brankou stihl rozhodnout, kam a jak bude zakončovat, třinecký gólman mu vypíchl kotouč – rovnou na hůl Krále. Hráč s céčkem na hrudi ovšem v parádní šanci minul.

Své zaváhání nicméně Richard Král rychle napravil, v 53. minutě snížil tečí Posmykovy dělovky od modré na 2:3. Navnaděná Boleslav se rychle hnala do dalších útoků, největší příležitost k vyrovnání měl pravděpodobně Boháč, který číhal na přihrávku u pravé Čechmánkovy tyčky, ale netrefil. Ke konci zápasu se hostující tým pokoušel o závěrečný tlak, Padělek s Handlovským ale nedokázali vystřelit a minutu před koncem utkání navíc usedl na trestnou lavici Jindra, čímž byly všechny šance Mladé Boleslavi zmařeny.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík, asistent trenéra HC Oceláři Třinec: “Byli jsme si vědomi po těch prvních dvou prohrách, že Boleslav je velmi nepříjemná a tady to dokazovala celý zápas. Nebyli jsem spokojeni s hrou, samozřejmě jsme ale spokojeni s výsledkem. Měli jsme spoustu šancí, mohli jsme rozhodnout dříve, ale nechali jsme Boleslav naskočit zpátky do zápasu. Závěr byl pro nás velmi nepříjemný, Boleslav se dobře tlačila do branky a vytvářela si gólové příležitosti. Jsme rádi, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce, i když se nám oproti jiným utkáním herně nedařilo."

Jiří Šejba, trenér BK Mladá Boleslav: “Myslím si, že to bylo velmi vyrovnané utkání, na kterém se podepsaly dvě individuální chyby, čímž nám Třinec odskočil na 3:1. Dohánět ve třetí třetině dva góly není až tak jednoduché.“

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.