BK MLADA BOLESLAV
28. 12. 2008 | Jitka Čechová

Boleslav v Pardubicích doplatila na nedisciplinovanost

35., neděle 28. 12. 2008
Pardubice - Ml. Boleslav PCE - MBL
P a r d u b i c e – Mladoboleslavští hokejisté vstoupili do utkání s Pardubicemi velice dobře. Působili dravěji a aktivněji a už v páté minutě se radovali díky gólu Tomáše Nouzy (na snímku). Ještě v téže třetině ale přišlo vyrovnání a v prostředním dějství poté pro Boleslavské těžká 26. minuta, během níž domácí celek vstřelil hned dvě branky. Středočeši se ale zvedli a postupně si dalším gólem Nouzy a následně Posmyka vybojovali vyrovnání. Bohužel nezvládli závěr utkání, kdy se po vyloučení Hunkese Pardubice opět ujaly vedení a využily i prázdné branky Boleslavi v power-play.
Pardubice: Lašák – Snopek, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Koma, Lojek – Cetkovský, Divíšek, Pivko – Kolář I, Koukal, Starý – Tvrdík, Blažek, Somík – Hašek, Rákos, Klejna
Ml. Boleslav: Chábera – Hunkes, Schnabel, Jindra, Kočí, Posmyk, Brňák, Mocek – Vrbata R., Vrbata D., Důras – Nouza, Král, Handlovský – Boháč, Padělek, Benda – Pšurný, Rod, Sýkora – Gajovský
Branky a nahrávky: 20. Tvrdík (Somík), 26. Somík (Čáslava), 26. Koukal (Kolář), 54. Divíšek (Somík, Pivko), 59. Starý (Koukal, Čáslava) – 5. Nouza (Král, Kočí), 33. Nouza (Král, Handlovský), 44. Posmyk (Král, Brňák). Rozhodčí: Homola – Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 10194. Střely na branku: 40:25.

Fotogalerie

Komentář

Ze začátku opatrného startu se během několika málo minut vyklubaly mnohem dravější útočné pokusy. Ačkoliv aktivněji působila Mladá Boleslav, jako první se musel po puku ohánět Chábera, který nad sebe vyrazil ostrou střelu Tvrdíka. Chvilku na to ale udělali Pardubičtí chybu ve středním pásmu a k puku se dostal Král. Ten si nikým neatakován dojel až k Lašákovi, kde brankovištěm poslal kotouč Tomáši Nouzovi. Domácí obránci se ještě snažili gólu zabránit, služebně nejstarší hráč Boleslavi byl ale pohotovější a puk za čáru za pomoci brusle pardubického beka dotlačil.

Pardubice ožily, rázem vypadaly nebezpečněji. Zpoza obránce pálícího Divíška Chábera vychytal se značnou dávkou štěstí a podobně na tom byl i v případě útočníka Koláře, v jehož případě si ani nebyl jist, zda má puk pod sebou nebo už za sebou. Následovala – dalo by se říci – čtyřminutová početní výhoda Perníkářů, protože sotva se vrátil vyloučený Kočí, už jej nahradil David Vrbata. S oslabeními se potýkající Boleslav ale obě početní převahy soupeře ustála. Nejblíže brance byl zřejmě Nakládal, který svou dělovkou rozezněl tyčku. 37 vteřin před koncem první třetiny se ale domácí přeci jen dočkali vyrovnání. Před bránou zcela osamocený Michal Tvrdík měl snadnou práci s umístěním puku do rohu branky.

Na začátku druhého dějství dostali Boleslavští výhodu hráče v poli, nálepku produktivní ji ale nedali. Radim Vrbata sice domácí obranu svou kličkovanou pořádně potrápil, ve finále ale mířil příliš vysoko. O chvilku později na druhé straně usedl na trestnou lavici Posmyk a v tomto oslabení už Středočeši kapitulovali. Chábera měl zakrytý výhled, když za jeho záda prolétla střela Radovana Somíka. A o 44 vteřin později se domácí celek Pardubic radoval do třetice. Kolář vystihl rozehrávku Boleslavi a namazal Petru Koukalovi, který zakončoval pod horní tyčku.

Ještě před polovinou zápasu hlavní sudí vylučoval na obou stranách, brzy na to si ale Radim Vrbata vykoledoval další faul pardubického celku a rázem to bylo čtyři proti třem. V této početní výhodě předvedli perfektní souhru v přihrávkách Vrbata s Králem a Kočím na modré, Benda číhající před bránou ale nakonec nepřehodil Lašákův beton a spálil tak snad zatím vůbec největší šanci Boleslavi v přesilovce. Středočeši ale nakonec ze svých příležitostí přeci jen vykřesali alespoň snížení. Tomáš Nouza zůstal sám u pravé Lašákovy tyčky, který ležel na ledě, a boleslavský útočník tak neměl potíže s umístěním puku do sítě. Mladá Boleslav rázem působila aktivněji a Král tak přišel i s takovým pokusem jako přehození branky pukem. Leč neujalo se a Radim Vrbata jen označkoval břevno.

Na úvod druhé dvacetiminutovky testoval ještě ze středního pásma Lašákovu pozornost Posmyk, vzápětí na to měl ale co dělat, aby stihl dobruslit Tvrdíka mířícího přímo na Cháberu. Nakonec mu na dlouhou hůl puk vypíchl. Marek Posmyk byl navíc hráčem, který na pardubickém ledě vyrovnával ve 44. minutě na 3:3. Jeho dělovka od modré prošla přes všechno v cestě a skončila v síti. Pár minut na to ale mohlo být vedení už zase na straně Pardubic, aktivní Tvrdík šikovně obešel Kočího a stejně jako na začátku této dvacetiminutovky vyjel vstříc Cháberovi. Ten schoval s notnou dávkou štěstí puk pod beton.

Brzy se opět vylučovalo na straně domácích, než se ale Boleslav stihla usadit v útočném pásmu, putoval na trestnou lavici i její Hunkes. Sotva byly Pardubice v plném počtu, led patřil jim a Chábera i jeho obránci se měli hodně co otáčet. Pivkovu střelu brankář Boleslavských vyrazil z lehu snad jen ostřím brusle. Gradující tlak Pardubic ale nakonec přinesl výsledek. Na trestnou lavici usedl podruhé za sebou Hunkes. Než jeho prohřešek stačil být oznámen hlasatelem, už se za Cháberou vlnila síť. Branku si do statistik zapíše Tomáš Divíšek. Středočeši se ještě v závěru pokoušeli udělat pro vyrovnání maximum, Lašák byl ovšem vždy na svém místě, a nepomohla ani hra bez gólmana. Do prázdné klece si navíc ještě puk dovezl Jan Starý.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.