BK MLADA BOLESLAV
4. 1. 2009 | Jitka Čechová

Boleslav uspěla venku i napodruhé a znovu tak ukrojila ze své ztráty!

38., neděle 4. 1. 2009
Zlín - Ml. Boleslav ZLN - MBL
Z l í n – Po úspěchu v Budějovicích se mladoboleslavští hokejisté tentokrát vydali do Zlína, kde se chtěli předvést v podobném světle. A byli úspěšní! Už po první třetině vedli 2:0, kdy se postupně prosadili nejprve v přesilové hře Richard Král a po něm ve vlastním oslabení Lukáš Handlovský, který tak perfektně využil zaváhání domácího celku. Zlínští vykřesali naději ve 47. minutě, kdy snižoval Rachůnek, Boleslavští ale byli nekompromisní a o možnost vyrovnání svého soupeře připravili, když šest minut před koncem odskočili opět na rozdíl dvou branek díky Radimu Vrbatovi.
Zlín: Biegl - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - Ondráček, Balán, Andrašovský - M. Pšurný, Vlach
Ml. Boleslav: Chábera - Hunkes, Schnabel, Jindra, Kočí, Posmyk, Mocek, Čížek - R. Vrbata, D. Vrbata, Důras - Nouza, Král, Handlovský - Padělek, Boháč, Benda - R. Pšurný, T. Sýkora, Kazionov
Branky a nahrávky: 47. Rachůnek (Lučka) – 6. Král (Benda, Posmyk), 17. Handlovský, 54. Vrbata R. (Důras, Vrbata D.). Rozhodčí: Šindler - Kotka, Bláha. Vyloučení: 4:8, + Benda (MBL) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3699. Střely na branku: 36:27.

Komentář

Utkání udávala v prvních chvílích tempo hostující Boleslav, když zhruba minutu a půl nepustila Zlínské vůbec z obranného pásma. K žádné výraznější střele na Biegla se ale nedostala. Po uplynutí oněch 90 vteřin naopak musel zasahovat Chábera proti pokusu Köhlera, který dostal namazáno zpoza branky Středočechů. Na druhé straně pak zahrozili už i Mladoboleslavští, s Královou dorážkou měl zlínský gólman plné ruce práce. Richard Král byl navíc zhruba o dvě minuty později hráčem, který otevíral skóre zápasu, když v přesilovce dorazil Bieglem vyražený puk do sítě.

S vyloučeními se v první dvacetiminutovce vůbec roztrhl pytel, dohromady putovalo na trestnou lavici šest hráčů. Pokud z toho ale někdo dokázal těžit, byla to právě Mladá Boleslav. Po využité početní výhodě musela sama dvakrát hájit oslabení. Obránci Bruslařského klubu ale Zlín k mnohému nepustili, a když už, pak byl plně připraven Chábera. V pořadí třetím oslabení navíc chyby domácího týmu využil Lukáš Handlovský a po samostatném úniku zakončil bezchybně pod horní tyčku. Ještě před koncem úvodní třetiny měl velkou příležitost ke snížení Hamrlík, který ovšem nebyl dostatečně razantní a puk zůstal ležet pouze před bránou.

Domácí celek si během přestávky v kabině očividně řekl, že takhle to tedy nepůjde. A tak, i když to nejprve ještě zkoušel Nouza od mantinelu, následujících několik minut patřilo převážně domácímu mančaftu. Leška byl ale až příliš aktivní a za postavení v brankovišti tak byl Zlín vykázán z pásma. Neúspěšná byla i akce Balaštíka, který ve finále pálil jen do bránících hráčů Boleslavi. I ti poté opět trochu přidali a rázem tak mohl třetí gól přidat Kazionov, do jeho střely ale v poslední chvíli vložil hůl Hamrlík a puk tak dostal jiný směr.

Boleslavští si nicméně i tentokrát komplikovali život častým vyloučením a soupeře tak zbytečně dostávali na koně. Zlínští si při jedné takové příležitosti vytvořili pořádný závar před Cháberou a do prázdného prostoru před brankou musel padnout Kočí, aby zabránil téměř jisté brance. O co aktivnější byli Zlínští před Cháberou, o to nebezpečněji dokázali Středočeši hrozit z brejků. Nejprve to zkoušeli dva na jednoho Boháč s Bendou, prvně jmenovaný ale nezpracoval puk právě nejlépe. O mnoho úspěšnější nebyl ani Důras o chvilku později a prostřední dějství tak zůstalo bezbrankové.

Stejně jako na začátku druhé dvacetiminutovky, i v té druhé měl aktivnější vstup Zlín. Z jeho obsazovacích plánů útočné třetiny toho ovšem mnoho nevzešlo a domácímu celku nepomohlo ani další vyloučení na straně Boleslavi. Zlínští se nicméně ve 47. minutě nakonec přeci jen s notnou dávkou štěstí prosadili, když střelu Lučky od modré tečoval za Cháberova záda Ivan Rachůnek, čímž vykřesal svému týmu nemalou naději na alespoň částečný úspěch.

Boleslav měla po inkasovaném gólu velké problémy a občas se zdálo, že její hráči nevědí, kde jim hlava stojí. Klid se do jejich řad navrátil až s 54. minutou, kdy Radim Vrbata po perfektní přihrávce Důrase zakončil do horní části branky. Tentokrát působili hodně rozhozeně domácí, Hamrlík za svůj nepřiměřený útok na mladšího z bratrů Vrbatových dokonce odešel na na trestnou lavici, čímž ukrojil svému týmu ze zbývajícího času. 44 vteřin před koncem pak ještě Leška rozezněl tyčku Cháberovy branky, skóre už ovšem zůstalo stejné – 3:1 pro Mladou Boleslav.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Venera, trenér RI OKNA Zlín: "O výsledku rozhodly přesilové hry v úvodní třetině. Zatímco Boleslav využila početní výhodu, my jsme při naší přesilovce inkasovali druhý gól. To byl velký kontrast."

Jaromír Šindel, trenér BK Mladá Boleslav: "Přijeli jsme na Moravu s cílem neinkasovat branky. Byli jsme během zápasu v pohodě. Hráči až na pár malých zaváhání splnili to, co jsme od nich očekávali. Ve hře je ještě hodně bodů a jsme odhodláni dostat se z poslední příčky."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.