BK MLADA BOLESLAV
13. 1. 2009 | Vojtěch Honzík, Jitka Čechová, Vojtěch Honzík

Boleslav je v novém roce dál neporažena! Vyhrála i v Plzni

41., úterý 13. 1. 2009
Plzeň - Ml. Boleslav PLZ - MBL
P l z e ň – Po třech těsných prohrách s plzeňských Lasselsbegerem můžou mít hráči Mladé Boleslavi konečně pocit zadostiučinění! V poslední čtvrtině letošního ročníku O2 extraligy se Plzní nenechali zaskočit – naopak byli sami tím, kdo soupeře překvapil. Skóre otevíral v deváté minutě Padělek, kterému předložil perfektní přihrávku Král. Boleslavský kapitán si asistenci připsal i u druhé branky Středočechů, kterou vsítil ve 40. minutě Handlovský. Gól do prázdné klece navíc ještě přidával v power-play domácích Nouza. Mladá Boleslav si tak z Plzně odváží vítězství 3:0.
Plzeň: Francouz - Benák, Hudec, Dresler, Smrek, Redlihs, Pácal - Cartelli, Jeřábek - Tomas, Straka, Vlasák - Adamský, Kracík, Matějovský - Dvořák, Kovář, Ludvík - Kubica, Šinágl, Laš
Ml. Boleslav: Chábera - Hunkes, Schnabel, Novák, Kočí, Posmyk, Mocek, Bauer - R. Vrbata, D. Vrbata, Důras - Nouza, Král, Handlovský - Kazionov, Benda, Sýkora - Padělek
Branky a nahrávky: 9. Padělek (Král, Handlovský), 40. Handlovský (Král, Kočí), 59. Nouza. Rozhodčí: Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5104. Střely na branku: 42:31.

Komentář

Zápas začala aktivněji Plzeň, když hned ve čtyřicáté vteřině uháněl Tomas s Vlasákem na jediného obránce, prvně jmenovaný volil střelu, kterou Chábera mezi betony nepropustil. Po chvilce se po pěkné Kracíkově příhře zjevil sám na levém kruhu Adamský, ale hostující gólman zasáhl bleskurychle vyrážečkou. Domácí však byli k neudržení a po chvilce nastala další situace dvou na jednoho. Šinágl však přihrál Benákovi trochu na paty, obránce pak přestřelil. Nápor neustával. Bleskurychlou přihrávku na brankoviště obdržel Tomas, místo střely do prázdné branky ale volil příhru na Vlasáka, který v nevýhodné situaci kotouč za brankovou čáru neprocpal. Modrobílí si následně zahráli i první přesilovou hru zápasu, hosté ale pečlivě bránili a jediným ohrožením Chábery byla dělovka Benáka od modré. Stalo se, co se stát muselo. Boleslav se dostala do první vážnější situace a hned udeřila. Dvořák přišel v rohu o puk, Král ho okamžitě poslal mezi kruhy na neobsazeného Aleše Padělka, jenž se z první nemýlil - 0:1! Západočeši byli značně vykolejeni a hra na ledě se rázem vyrovnala. Mladá Boleslav si poté také vyzkoušela hru v početní výhodě a vedla si oproti Plzni o poznání lépe. Nejprve Francouz neudržel dělovku od modré v podání Hunkese, která skončila jen těsně vedle levé tyče, po chvilce minul z mezikruží Radim Vrbata. Jenže právě on si šel se Schnabelem sednout na trestnou a modrobílým se naskytla dlouhá, dvojnásobná přesilovka. Po chvilce, po faulu Smreka, se ale síly rozložily v poměru 4 na 3. Každopádně Lasselberger obstřeloval Cháberovu svatyni, až na jeden pokus Benáka ji však ne a ne trefit. Hosté v závěru třetiny jen vystrkávali růžky rychlými protiútoky, ale jak David Vrbata, tak Důras neuspěli. Prvně jmenovaný se neprokličkoval, druhý, z dálky, na Francouze nevyzrál. Do kabin tak odcházeli spokojenější hosté…

Hned po necelé půlminutce domácí vyrovnali, ale sudí Minář neuznal branku pro hru vysokou holí. Za nedlouho poté Vlasák prokličkoval mezi čtyřmi hráči až před Cháberu, v poslední chvíli mu puk zezadu efektně i efektivně vypíchl Kočí. Na druhé straně se sám před Francouzem zjevil Benda, byl však příliš blízko. Hostující novic v bělozeleném dresu Novák poté uháněl s Padělkem na jediného obránce, autor zatím jediné branky utkání branky ale zkusil štěstí dělovkou z levého kruhu, přičemž byl domácí gólman úspěšnější. Západočeši odpověděli šancí Adamského, který pálil svou pověstnou dělovkou pár metrů za modrou, tentokráte však musel sklonit hlavu před uměním Chábery. Ten byl úspěšný i při šancích Smreka a Kováře v oslabení, kdy slovenská opora zadních řad jen těsně minula z mezikruží po příhře Straky zpoza branky, Kovář zase odrazem ze stejné pozice přestřelil. Hosté se prakticky jen v poklidu bránili a přihlíželi plzeňskému trápení. Po polovině zápasu si domácí vzali oddechový čas, protože hosté se dostali do dvojnásobné početní nevýhody po nešikovném vyhození Mocka. Plzeňskou smůlu i nemohoucnost demonstrovala situace tři na jednoho, kdy Straka z mezikruží přihrál na pravou tyč na Tomase, ten okamžitě přes brankoviště na Vlasáka, jenž minul. Poté pálil stejný hráč z mezikruží, Dvořák nepřehodil ze stejného místa ležícího Cháberu a opět Tomas z levého kruhu minul poloodkrytou branku. Plzni se dnes zkrátka nedařilo, na co sáhla, a osm vteřin před koncem druhé třetiny tak vypálil z mezikruží Lukáš Handlovský. Trefil přesně do levé šibenice - 0:2!

V úvodu poslední pasáže hry si oba týmy vyměnily po početní výhodě, skóre zůstalo beze změny. Z hokeje se stal poté spíše boj a další výměna přišla až v polovině třetí dvacetiminutovky, šancí však bylo poskromnu. Boleslav dlouhé minuty nepřešla ani přes obrannou modrou, jenže plzeňská snaha o vyrovnání byla bezzubá. Navíc Nouza byl v pětapadesáté minutě faulován a Plzeň šla do oslabení. Modrobílí se sice bez námahy ubránili,k vyrovnání jim však zbyly již jen tři minuty. Západočeši zkusili hru bez brankáře, ale po Smrekově chybě a neschopnosti založit útok dovezl v pohodě puk do opuštěné klece Tomáš Nouza – 0:3!

Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel, trenér BK Mladá Boleslav: "Chtěli jsme odčinit předešlé tři porážky o gól s tímto soupeřem a jsme rádi, že se nám to konečně podařilo. V minulých zápasech, hlavně u nás doma, nás vychytal Málek a dnes se to otočilo. Zápas rozhodl vynikajícím výkonem gólman Chábera. Mužstvu mu ale samozřejmě pomohlo výborným zvládnutím hry v oslabení. To byl klíč k vítězství. Utkání bylo prakticky rozhodnuté na konci druhé třetiny, kdy jsme dali druhý gól."

Pavel Hynek, trenér HC Lasselsberger Plzeň: "Měli jsme dobrý vstup do zápasu. Do desáté minuty jsme promarnili množství střeleckých příležitostí, ale pak jsme po chybě inkasovali. Ve druhé třetině jsme si vytvořili místy až drtivý tlak. Tam byly takové vynikající střelecké příležitosti, dlouhá přesilovka pět na tři. To se prostě musí proměňovat. Nevím, co víc k tomu říci. Bohužel jsme v závěru druhé třetiny dostali druhý gól. Před třetí třetinou jsme se ale ještě nevzdali. Když ale máme na Cháberu čtyřicet dva střel, tak asi máme ten tlak do branky malý. V domácím prostředí si ale v této situaci nemůžeme dovolit ztrácet body. Po odchodech a zranění Fabuše se nám potenciál v útoku ztenči, kvalita nám tam prostě chybí. Nějak jednání o posilách se vedou, ale je to otázka spíše na vedení."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.