BK MLADA BOLESLAV
25. 1. 2009 | Jitka Čechová

Z Litvínova s jedním bodem aneb jak ztratit vedení 3:0

45., neděle 25. 1. 2009
Litvínov - Ml. Boleslav LIT - MBL
L i t v í n o v – Mladá Boleslav měla na severu Čech po první třetině v rukou perfektně rozehraný zápas. Během úvodních dvaceti minut nastřádala postupně díky Richardu Královi, Václavu Kočímu a Radimu Vrbatovi tříbrankové vedení, o které pak ale jako mávnutím proutku přišla, když po polovině zápasu domácí snižovali a v závěrečné třetině během pár minut potom dokonce vyrovnali. Prodloužení nerozhodlo a v samostatných nájezdech zaznamenal vítěznou střelu domácí Jenáček.
Litvínov: Hübl J. - Šlégr, Švarný, Kroupa, Skuhrovec, Walter, Punčochář - Lukeš, Hübl V., Kubinčák - Trávníček, Branda, Černý - Jenáček, Heinisch, Jánský - Reichel, Rindoš, Bahenský
Ml. Boleslav: Schwarz - Hunkes, Bauer, Novák, Kočí, Mocek, Jindra, Lukáč, Čížek - Vrbata R., Boháč, Důras - Padělek, Král, Handlovský - Kazionov, Sýkora, Benda - Rod, Pšurný, Gajovský
Branky a nahrávky: 33. Lukeš (Hübl V.), 55. Černý (Reichel), 57. Punčochář (Walter), rozhod. sam. nájezd Jenáček – 7. Král (Handlovský), 14. Kočí (Novák, Král), 16. Vrbata R. (Důras). Rozhodčí: Homola – Guth, Křivský. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4795. Střely na branku: .

Komentář

Mladoboleslavští hokejisté vstoupili do první třetiny utkání na severu Čech o poznání aktivněji a díky práci nejen dravých útočníků a důsledných beků, ale také bezchybné chytajícímu gólmanu Schwarzovi z ní také o poznání produktivněji vyšli. Už v první minutě domácímu Litvínovu nezbývalo nic jiného, než vyhazovat na zakázané uvolnění. Přechod Kazionova do pásma sice nevyšel, stejně jako kličkovaná Radima Vrbaty, Boleslav si nicméně svou aktivitou vynutila v šesté minutě první faul soupeře, který Richard Král do šedesáti sekund ztrestal svým důrazem před bránou.

Ještě před polovinou úvodní dvacetiminutovky ale na Boleslav přišly těžké časy. Nejprve na trestnou lavici usedl Benda a ani ne o minutu později jej následoval Hunkes. A sotva se na led vrátil prvně jmenovaný, Litvínov hrál dvojnásobnou početní výhodu znovu, protože dvě minuty dostal také Padělek. Domácí celek sice boleslavské obraně motal hlavy, na bezchybného Schwarze si ale ani jednou nepřišel. Naopak ve 14. minutě využíval doznívajícího tlaku z přesilovky Boleslavi Václav Kočí a než se Severočeši stačili oklepat, lovil jejich gólman ze sítě potřetí. Ve zmatku před Hüblem se nejlépe zorientoval Radim Vrbata a zvýšil tak už na 3:0.

Litvínov se na začátku druhého dějství pokoušel o odpověď, sám ale chybnou rozehrávkou poslal do brejku Radima Vrbatu, nicméně ten si už tentokrát kličkou na Hübla nepřišel. Následovalo po jedné početní výhodě pro obě mužstva, ani Boleslav, která si přesilovku zahrála jako první, ani domácí celek ale nedokázali nic produktivního vyčarovat. Hlavně Litvínovští cítili, jak je do zad začíná tlačit čas a navíc tříbranková ztráta k tomu, Kubinčák ale ani v dvojité šanci nebyl úspěšný.

Narůstající tlak ovšem ve 33. minutě Litvínovu svoje ovoce přinesl, když se v přesilovce podařilo domácímu týmu nejprve vyhrát buly a poté Františku Lukešovi skórovat. Schwarz se musel ohánět pořád víc a víc, o pár minut později mu navíc musela po střele Trávníčka pomáhat horní tyčka klece. Boleslavský brankář nicméně podruhé v této dvacetiminutovce nekapituloval a oba týmy se tak rozešly do kabiny za stavu 1:3.

Boleslavští dobře věděli, s čím jdou do závěrečné třetiny – s dvougólovým náskokem, který je nutno uhájit. Litvínov povzbuzený brankou z 33. minuty zase toužil po jediném – minimálně vyrovnání. Oba celky se podle toho od prvních sekund chovaly, a tak byla k vidění útočná, avšak nepříliš přesná snaha Severočechů a naopak hra Středočechů stavěná na základech obranných řad. Nebezpečná byla pro Boleslav 52. minuta, kdy se po zmatku před Schwarzem a později dokonce i za ním rozhodl hlavní sudí zavolat svému kolegovi u videa. Nakonec branka uznána nebyla, podle videa měl Schwarz schovaný puk pod sebou.

Středočeši pochopili, že jenom s obranou to nepůjde, a tak se při nejbližší příležitosti rozjel slibně našlápnutý Padělek, který nejenže střílel, ale ještě poté dorážel a navíc si vykoledoval faul soupeře. Následovala ale dvě vyloučení Boleslavi a následná dvojnásobná přesilovka domácích – na rozdíl od té v první třetině využitá. V 55. minutě snižoval na 2:3 Jakub Černý. Mladá Boleslav ke své smůle tuto část zápasu nezvládla a než se nadála, lovil Schwarz ze sítě puk potřetí a díky Petru Punčochářovi tak bylo vyrovnáno.

Nerozhodný stav po šedesáti minutách poslal zápas do prodloužení, v něm ale rozhodující branka nepadla, ačkoliv si domácí život značně zkomplikovali vyloučením. V nadcházejících samostatných nájezdech byli potom úspěšnější domácí, rozhodující penaltu si připsal Martin Jenáček. Boleslav si tak z výborně rozehraného zápasu nakonec odvezla pouhý bod.

Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel, trenér BK Mladá Boleslav: "Bohužel utkání, které jsme měli výborně rozehrané, jsme už nedokázali vyhrát. Za stavu 3:1 jsme měli dvě šance, Padělek i Král mohli dát na 4:1, ale nedali."

Petr Rosol, asistent trenéra HC Litvínov: "Hůř než jak jsme začali, snad ani nešlo začít. To bylo něco šíleného. Na druhou stranu musím hráčům poděkovat, že od druhé třetiny se odrazili od hodně hlubokého dna a dokázali zápas otočit."

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.