BK MLADA BOLESLAV
30. 1. 2009 | Michal Miškovský, Štěpán Tomš, Michal Miškovský

Nepovedená třetí třetina rozhodla o domácí prohře s Oceláři

46., pátek 30. 1. 2009
Ml. Boleslav - Třinec MBL - TRI
M l. B o l. - Boleslavská ztráta na předposlední místo se dál nepříjemně prohlubuje. Hokejisté Bruslařského klubu totiž ve 46. kole 02 extraligy prohráli na svém ledě s Třincem 3:5. Zápas se sice pro Středočechy slibně rozjel, vedení dvakrát zařídil Michal Důras, jenže pak už se extraligový bováček zmohl jen na jednu trefu ve druhé třetině, což proti produktivním Ocelářům nestačilo. V závěrečné třetí třetině totiž hosté rozhodli o své výhře trefami Květoně a Polanského.
Ml. Boleslav: Schwarz – Novák, Kočí, J. Moravec, Zíb, Jindra, Schnabel, Mocek, Bauer – Nouza, Král, Handlovský – Klimenta, Boháč, Důras – Kazionov, Sýkora, Benda – Gajovský, Rod, Pšurný
Třinec: Čechmánek – Sekeráš, Andersons, Seman, Malec, Vosátko, Gureň, Rangl – Tomík, Kanko, Polanský, Polák, Květoň, Peterek, Martynek, Kováčik, D. Moravec, Hampl, Lušňák, Balej
Branky a nahrávky: 12. Důras (Boháč), 22. Důras (Boháč), 39. Handlovský (Král) - 17. Polák (Peterek), 29. Tomík (Sekeráš), 35. Kováčik (Martynek), 47. Květoň (Polák, Peterek), 54. Polanský (Balej). Rozhodčí: Šindler – Bláha, Kostka. Vyloučení: 9:12, navíc domácí Mocek a hostující Balej osobní trest 10 minut. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 3827. Střely na branku: 47:51

Fotogalerie

Komentář

Utkání odstartovalo kvůli problémům s plexiskly přibližně o deset minut později, ale tempu hry to neublížilo. Mladoboleslavští od úvodního buly točili kompletní čtyři formace a o první nebezpečí pro Čechmánka se postarala druhá formace, když Důrasovu povedenou střelu z levé strany vyrazil třinecký strážce branky. Druhý boleslavský útok se blýskl i v sedmé minutě, kdy Boháč vybojoval na útočné modré puk, ale bekhendem zamířil nad. Hrozili však i Oceláři! V polovině prvního dějství proskákala tečovaná střela Tomíka od modré jen těsně vedle pravé Schwarzovy tyče.

Ve 12. minutě se už poprvé měnilo skóre. Od Boháče prošel brankovištěm puk k Důrasovi, který střelou do horní části branky posunul domácí do vedení. Jen o necelé dvě minuty později mohl vyrovnat Květoň, ale po přihrávce zpoza brány se svým pokusem neuspěl. Šance byly k vidění i nadále a v 15. minutě Nouza po ideální přihrávce Krále zakončoval ze vzduchu, avšak Čechmánek výborně zasáhl. Trest za nevyužitou šanci přišel záhy. Nepřehlednou situaci před Schwarzem využil ke skórování Polák.

Do druhé třetiny vstoupili Boleslavští díky pokračující přesilovce náporem. Sýkora sice promáchl před poloprázdnou brankou, ale chvíli nato, když už byli hosté kompletní, přeměnil spolupráci s Boháčem ve druhý gól Důras. Náskok extraligového nováčka mohl navýšit ve 26. minutě při přesilovce Zíb, který střílel dvakrát povedeně od modré, ale Čechmánka ani jednou nepřekonal. Za moment však fauloval Sýkora a nastaly krušné chvíle. Schwarz sice ještě uspěl proti Peterkově povedené střele i následné dorážce Květoně, ale za okamžik už nedosáhl na přesnou trefu Tomíka od modré.

Boleslavi mohl vrátit vedení ve 35. minutě znovu Důras, k němuž se před brankou odrazil puk, ale tísněn Malcem se k zakončení nedostal. Ještě v téže minutě pak šli do vedení poprvé Třinečtí. Obrana Středočechů nechala ve štychu gólmana Schwarze, který pokryl snad čtyři pokusy soupeře, ale na pátý z hole Kováčika už nedosáhl. I tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu. Defenziva Ocelářů v čele s gólmanem Čechmánkem kapitulovala potřetí ve 39. minutě, kdy využil soupeřova nedůrazu Handlovský.

Také vstup do třetí třetiny vyšel herně spíše domácím, ale Sýkora ve 43. minutě trestuhodně z metru netrefil poloprázdnou branku a od dvě minuty přišel trest. Pohlednou přesilovkou kombinaci zakončil neomylně do sítě Květoň. Boleslav tak znovu musela dotahovat, její tlak byl především při přesilovkách drtivý, ale z bezprostřední blízkosti ve stoprocetních pozicích se hned několikrát nepodařilo skórovat.

To Třinečtí své šance využívali, díky čemuž v 54. minutě odskočili do dvoubrankového náskoku. Polanský měl po vyjetí zpoza brány dostatek prostoru a zakončení mu nedělalo problém. Kontaktní gól mohl obstarat čtyři minuty před koncem základní šedesátiminutovky Klimenta, který se při přesilovce dostal do úniku, ale forhendový blafák mu nevyšel, a tak pohasly boleslavské naděje.

Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel, trenér BK Mladá Boleslav: “Utkání bylo hodně nervózní a těch nepřesností tam bylo spousty. Utkání vyhraje ten, kdo tohle zvládne. My jsme vědeli moc dobře, že třinečtí útočníci pokud dostanou prostor, jsou velice schopní a dokáží soupeře potrestat. Taky se tak stalo. Už druhý zápas nás potkává stejná věc, je to v podstaně to, že se v přesilové hře vyfaulujeme, hráči jsou neukáznění. Je to náš velký problém, musíme se ho zbavit.

Antonín Stavjaňa, trenér HC Oceláři Třinec: “Výsledkově to byla přelévaná. Vedli jsme, srovnali to. Celkově byl obraz hry nepřesný, plno nepřesností kdy hráčům uskakovaly puky ve vyložených pozicích. Takové zápasy vyhrává často mužsvo, které zachová víc klidu. V momentě kdy jsme šli do vedení, bylo vidět, že domácí nedokázali využít situace, které se jim naskytly.“

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.