BK MLADA BOLESLAV
11. 2. 2009 | Jitka Čechová

Nouzův gól z trestného střílení na vítězství nad Pardubicemi nestačil

48., středa 11. 2. 2009
Ml. Boleslav - Pardubice MBL - PCE
M l. B o l. – V rámci 48. kola přijel do Metrostav Arény bojovat o body celek Pardubic. Souboj týmů z rozdílných konců tabulku otevíral v páté minutě trochu netradičně Tomáš Nouza (na snímku) perfektním využitím nařízeného trestného střílení. Boleslav se ale z vedení neradovala dlouho a ještě před polovinou první dvacetiminutovky pak dokonce prohrávala 1:2. Ve zbylém čase už gól nepadl a toto skóre se tak ukázalo být konečné.
Ml. Boleslav: Šindelář - Novák, Kočí, Zíb, Moravec, Jindra, Schnabel, Mocek, Bauer - Nouza, Král, Handlovský - Klimenta, Boháč, Vrbata D. - Padělek, Sýkora, Benda - Gajovský, Rod, Pšurný
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Havíř, Píša, Kolář II., Lojek, Šeda - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář, Koukal, Starý - Zohorna, Blažek, Somík - Klejna, Semorád, Rákos
Branky a nahrávky: 5. Nouza (trest. střílení) – 6. Starý (Koukal, Kolář), 9. Zohorna (Blažek, Somík). Rozhodčí: Polák, Hribik – Jelínek, Pavlovič. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3520. Střely na branku: 29:37.

Fotogalerie

Komentář

Hosté vstoupili do utkání o chlup dravěji, a tak měl Šindelář v brance Boleslavských práci už v první minutě. Přihrávku hráčů Moelleru sice povedeně vystihl Novák, vzápětí na to ale už nepříliš povedeně sám přihrával na Kočího a pardubický Pivko tak zůstal před brankou domácích úplně sám. Zamířil ale přímo do Šindelářovy hrudi. Středočeši se rychle rozkoukali, a protože byl na branku uhánějící Padělek podražen, odpískal hlavní sudí trestné střílení. Specialista na tuto činnost Tomáš Nouza neváhal a svým typickým způsobem poslal Boleslav do vedení.

Středočeši se z něj ale neradovali nijak dlouho. Za minutu totiž Jan Starý využil početní výhodu hostů střelou z dálky. Pardubice vyrovnávací gól nabudil a než se Šindelář nadál, lovil kotouč ze sítě podruhé, i když tentokrát to bylo trochu nešťastné. Tomáš Zohorna ještě zpola za brankou do puku jen tak šťouchl v momentě, když se boleslavský gólman přemisťoval, a od kterého se puk odrazil rovnou za čáru. Boleslav se snažila o odpověď, k níž se už nadechoval Nouza po parádní zpětné přihrávce Krále. Střelec prvního gólu ale minul.

Do druhého dějství si Pardubice odnesly téměř celé dvě minuty početní výhody a hlavně první formace domácí obraně a taky Šindelářovi pořádně zatopila. Střelu Starého ale Šindelář vyrazil a následnou dorážku Koláře zalehl. Z druhé třetiny neuběhlo ještě ani pět minut a Mladá Boleslav dostala víc než minutu dlouhou výhodu pěti proti třem. O velkou příležitost k vyrovnání se ale připravili sami následným faulem Bendy.

V oslabení, které Boleslav hrála od 27. minuty, měl na branku zaděláno Divíšek. Šindelář už totiž ležel na ledě, a kdyby pardubický obránce mířil jenom trochu přesněji, vedl by Moeller už o dvě branky. Fauly a následná oslabení Středočechy vůbec srážela do kolen a hostující celek měl tak navrch prakticky nepřetržitě. Štěstí měli Boleslavští například i v případě dojíždějícího Cetkovského, kterému ovšem kotouč mířil na brusle. Domácí se začali důrazněji hlásit o slovo až v posledních pěti minutách, ani kombinující Král nebo z ostrého úhlu pálící Padělek ale skóre nezměnili.

Třetí třetina byla jediná, do které vstoupili o něco lépe Boleslavští. Od jejího začátku dotírali na pardubickou obranu, ovšem jen málokdy se dostali do přímého ohrožení Lašáka. V pořadí páté vyloučení na straně Moelleru mohlo domácí ještě víc nakopnout, ale Pardubice byly důsledné v obraně a zvýhodněné Boleslavi se jen málokdy podařilo vůbec přejít přes útočnou modrou.

I tak ale Boleslavští cítili, že se jim čas krátí, ale že ztráta není nijak velká. Lašák ale až na Nouzův blafák z první třetiny pracoval naprosto bezchybně a hokejkou si tak poradil například s dorážkou Zíba nebo lapačkou s ostrou střelou Handlovského od mantinelu. Naopak na druhé straně vytáhl něco naprosto nevídaného Šindelář – v jakémsi obratu chytil snad úplně poslepu dorážku Divíška. Boleslav v samém závěru odvolala gólmana a předvedla několik opravdu dobrých akcí, štěstí ale stálo na straně Moelleru.

Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel, trenér BK Mladá Boleslav: “Je to snad patnáctý zápas o gól. Utkání jsme si ovlivnili sami těmi fauly. Počet trestů je zbytečný. Druhá třetina nás stála spoustu sil a bylo štěstí, že jsme nedostali gól. Čtyři po sobě jdoucí vyloučení nás opravdu rozhodila. V poslední třetině jsme změnili styl hry a málem se nám to vyplatilo. Myslím, že jsme Pardubice zatlačili hodně do defenzivy. Bohužel se ale od nás odvrátilo štěstí. Měli jsme několik slibných šancí a jejich nevyužití nás mrzí, protože každý zápas potřebujeme bodovat.“

Jiří Seidl, asistent trenéra HC Moeller Pardubice: “Pro nás je to strašně důležité a cenné vítězství. Mrzet nás může jedině to, že jsme ve druhé třetině nevyužili ani jednu vyloženou šanci. O výsledek jsme museli bojovat až do poslední vteřiny, takže nás zápas stál dost sil.“

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.