BK MLADA BOLESLAV
8. 10. 2017 | Martin Vavruša, Martin Vavruša, Vojtěch Tůma

900. start kapitána Hanzlíka oslavili Bruslaři výhrou v Olomouci

11., neděle 8. 10. 2017
Olomouc - Ml. Boleslav OLO - MBL
O l o m o u c - Po třech venkovních porážkách dokázali mladoboleslavští hokejisté na ledě soupeře konečně zabrat. Z obou stran opatrná první třetina zápasu s Olomoucí nabídla pouze jednu přesnou trefu, když přesilovou hru využil Petr Holík. V prostřední dvacetiminutovce už oba celky zařadily na vyšší rychlostní stupeň, svěřence trenéra Augusty do dvoubrankového vedení poslal Dominik Pacovský, který se prosadil poprvé v sezoně. Po snížení z hole Jana Eberleho se Hanáci začali osmělovat, Bruslaři ale měli, stejně jako v pátek proti Zlínu, připravenou rychlou odpověď. Nepopulární gól do šatny Moru zmrazil, v závěrečné periodě se už skóre neměnilo. Celek z města automobilů tak získal další cenné vítězství, dvěma asistencemi se na něm podílel Jan Hanzlík, který v rámci Tipsport extraligy odehrál jubilejní 900. utkání!
Olomouc: Konrád – Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas – Sundher, Knotek (A), Laš – Eberle, Vlach, Burian – Skladaný, Strapáč, Holec – Buc, Mráz, Ostřížek – Rác
Ml. Boleslav: Maxwell – Eminger, Hanzlík (C), Němeček, Říha, Hrdinka, Stříteský, Knot – Musil, Holík, Lenc (A) – Pacovský, Knotek, Valský – Klepiš (A), Žejdl, Orsava – Pabiška, Urban, Procházka
Branky a nahrávky: 35. Eberle (Vlach, L. Galvas) – 9. Holík (Klepiš, Stříteský), 29. Pacovský (Valský, Hanzlík), 40. Lenc (Hanzlík). Rozhodčí: Šír, Sýkora – Hlavatý, Ondráček. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 012. Střely na branku: 29:20. Zblokované střely: 13:17. Hity: 8:7. Vhazování: 32:20. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Komentář

Opatrně však nastoupily oba týmy. Olomouc se snažila do útočného pásma dostávat tečovanými nahozeními, zatímco Boleslav spoléhala spíše na individuální přechody, ale ani jedna strana si nedokázala vytvořit větší tlak. První šanci si tak připsali Bruslaři až v páté minutě, když Lenc našel před Konrádovou brankou volného Hanzlíka, který ani nadvakrát nedokázal olomouckého brankáře překonat. Olomouc poté převzala otěže zápasu a zatlačila hosty do jejich obranného pásma, střelecké pokusy však přicházely pouze ojediněle a končily na blokujících hráčích nebo na brankáři Brandonu Maxwellovi. Vzápětí ale fauloval Lukáš Galvas a jeho vyloučení Mladá Boleslav dokázala potrestat. Stříteský našel na protějším kruhu volného Klepiše, ten se neunáhlil, a ještě poslal puk ke vzdálenější tyči Petru Holíkovi, proti jehož střele už se Konrád nestihl přesunout. Jen o chvíli později šli navíc hosté do přečíslení tří proti jednomu, ale Pabiška z první zamířil jen do betonu. Také domácí si poté mohli vyzkoušet přesilovou hru, v níž si dokázala především první lajna vytvořit tlak, všechny střely však skončily u Maxwella. Po návratu Procházky na led byli nebezpečnějším týmem opět hosté, ale ani oni už nedokázali najít cestu přes Konráda, a do druhé třetiny tak šli pouze s těsným jednobrankovým náskokem.

Z kraje druhé části se Olomouci poměrně dařilo v přechodech do útočného pásma, větší šance však ne a ne přijít. Naopak v sedmadvacáté minutě Holec nahrál přesně na hůl Martinu Procházkovi, který však proti Konrádovi neuspěl. Dominik Pacovský byl o pár minut později úspěšnější, když dostal před branku přesnou přihrávku od Valského a zamířil mezi betony olomouckého brankáře. Pacovský navíc mohl jet o chvíli později sám na Konráda, ale prudkou přihrávku za obranu soupeře nezpracoval. Na druhé straně zahrozil ve čtyřiatřicáté minutě Sundher, který hledal místo mezi betony Maxwella, ale marně. Následně si domácí připsali asi největší šanci druhé třetiny, když si Ondrušek udělal prostor mezi kruhy, místo střely ještě přihrál k protější tyči Knotkovi, kterého však vychytal pohotovým betonem Maxwell. Přesto se Olomouc snížení dočkala. Jan Eberle dostal nabito na vrchol kruhů a tvrdou ranou vymetl bližší roh soupeřovy branky. Domácí poté přidali na tempu a vytvořili si nadějný tlak, v závěrečné minutě ale opět inkasovali. Hanzlík zachytil nedůraznou rozehrávku a ihned vystřelil na branku. Puk se zastavil o bránícího hráče, načež jej jako první našel Radan Lenc, který střelou na Konrádovu vyrážečku vrátil hosty do dvoubrankového vedení.

V úvodu poslední třetiny mohl snížit Holec, který za brankou vypíchl puk Maxwellovi, ale mladoboleslavský brankář se do branky stihl vrátit, než se olomoucký útočník dostal k zakončení. Na druhé straně jeden z hostujících hráčů prostřelil Konráda a puk dlouho ležel odkrytý v brankovišti, ale napadající útočníci si ho všimli příliš pozdě a olomoucký brankář, který neměl o nebezpečí nejmenší potuchy, ho nakonec váhavě zalehl. Další větší šance byla k vidění až deset minut před koncem zápasu. Nejprve Valský vybídl ke střele z první Pacovského, Konrád ale zasáhl betonem, poté se podařil pěkný individuální průnik Vlachovi, který bekhendem našel pouze hruď Maxwella. Pět minut před koncem třetí formace domácích zatopila soupeři a hostující brankář na chvíli zcela ztratil puk z dohledu, ale Kohouti toho nedokázali využít. Osmasedmdesát vteřin před koncem se domácím naskytla poslední šance na vyrovnání, když byl vyloučen Musil. Kohouti navíc odvolali brankáře, aby svou převahu ještě zvýšili. Jen o šestnáct vteřin později však fauloval také Burian a poslední naděje Mory pohasly. Mladá Boleslav si vítězství pohlídala a připsala si tak další tři body do tabulky, zatímco Olomouc vyšla poprvé po čtyřech zápasech bodově naprázdno.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Venera (HC Olomouc): Z naší strany to byl špatný zápas. Začali jsme obdrženou brankou v oslabení a Boleslav se uklidnila. Je to zkušené mužstvo, hlídali si to, do ničeho nás nepouštěli a my jsme se nedokázali prosadit. Dali jsme jeden gól, což je na otočení zápasu samozřejmě málo. Projevovalo se to i v tom, že jsme si dali spoustu nepřesných přihrávek, hodně puků nám uskakovalo, uteklo. Boleslav zkrátka byla lepší.

Patrik Augusta (BK Mladá Boleslav): Jsme spokojení, odvážíme si tři body. Utkání se nám celkem povedlo, hráli jsme dobře v defenzivě. Podařil se nám první gól v přesilovce, který nás malinko uklidnil a prakticky celé utkání jsme byli krůček dopředu, což byla do třetí třetiny výhoda. Jsme rádi, že si odvážíme vítězství, protože to nebylo vůbec jednoduché utkání.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.