BK MLADA BOLESLAV
16. 9. 2016 | Vojtěch Drbohlav

15:0! Starší dorostenci uštědřili Písku zatím nejvyšší prohru v sezóně

5., pátek 16. 9. 2016
Ml. Boleslav - Písek MBL - PIS
M l. B o l. – Nejspíš poslední letní den v roce 2016. I tak by se možná dal označit pátek 16. září, kdy se proti sobě v 15:00 postavila mužstva Mladé Boleslavi a Písku. Do zápasu vstoupili lépe domácí. První dějství ovládli třemi brankami, jenže pořádná porce gólů přišla až později. Ve druhé třetině se Bruslaři prosadili hned osmkrát a v poslední čtyřikrát. Hattrick završil už v 50. minutě kapitán Vojtěch Veverka a šest kanadských bodů si připsali Oscar Flynn (2+4) a Lukáš Kučera (2+4). Čisté konto pak poprvé v sezóně vychytal Radek Haas, Bruslaři celkem vyslali na píseckou bránu 59 střel! Po páteční exhibici však musejí Boleslavští zůstat nohama na zemi, hned v sobotu ve 12:30 totiž doma v malé hale vyzvou Pardubice.
Ml. Boleslav: Haas – Beneš, Novák, Dlabola, Jirásek, Imlauf, Horský, Homolka, Nepokoj, Červenka – Foerster, Čermák, Křížek (A), Veverka (C), Hrachovec, Šíp (A), Havelka, Flynn, Jindra, Moravčík, Kučera
Písek: Křepela (24. Buchta) – Kopenec, Pokorný, Kukla, Chval, Lang, Stárek, Hora – Waller, Vokoun, Hakl, Norris, Pejša, Novák (A), Přibyl, Šebesta (C), Stauber (C), Januška
Branky a nahrávky: 4. Veverka (Foerster, Moravčík), 5. Kučera (Horský, Flynn), 10. Veverka (Moravčík, Foerster), 21. Flynn (Kučera, Horský), 24. Křížek (Flynn, Kučera), 26. Homolka (Beneš, Havelka), 27. Nepokoj (Horský, Flynn), 30. Dlabola (Hrachovec), 38. Šíp (Čermák), 38. Novák (Havelka, Čermák), 39. Horský (Křížek), 45. Flynn (Horský, Kučera), 47. Foerster (Imlauf, Dlabola), 48. Kučera (Křížek, Nepokoj), 50. Veverka (Foerster, Moravčík). Rozhodčí: Folk – Podrazil, Grundler. Vyloučení: 4:5, navíc Lang (PIS) 5 min. + OK za naražení zezadu. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 61. Střely na branku: 59:14. Průběh utkání: 15:0.

Komentář

Hned od začátku dominovali utkání hokejisté Mladé Boleslavi. Lukáš Kučera před sebou měl sice částečně odkrytou branku, ale nedokázal zavěsit pod víko. Dobré střídání ale poté odvedl Petr Foerster, který objel několik hráčů, pak poslal kotouč před bránu, kde jej usměrnil za záda Vojtěcha Křepelky kapitán Mladé Boleslavi Vojtěch Veverka. O minutu později se mohl z gólové radosti těšit i Oscar Flynn, jenže se tak nestalo. Nejproduktivnější hráč Bruslařského klubu trefil jen tyč. V páté minutě se v pravém kruhu dostal k puku Lukáš Kučera a uklidil jej do horní části hostující svatyně.

Třetí a poslední gól v první periodě padl krátce před její polovinou. Během závaru u písecké branky viděl puk Vojtěch Veverka a nasměroval ho do levého horního roku Křepelovy brány. Jihočeši měli také šanci na snížení. Lukáš Vokoun jen sám proti jedinému bekovi. Ten mu ale nakonec stačil vypíchnout kotouč. První třetinu tedy jednoznačně ovládli hokejisté Bruslařského klubu.

Tu druhou začínali Středočeši ještě zkrácenou přesilovou hrou, která se umocnila ještě tím, že Písek znovu fauloval, a tak domácí hráli pět na tři. To také využili. Oscar Flynn dokázal přesně mířenou střelou z levého kruhu překonat Vojtěcha Křepelu v hostující bráně. Netrvalo dlouho a domácí se prosadili znovu. Téměř až na modré čáře se napřáhl Zdeněk Křížek a i puk po jeho střele skončil až v bráně IHC Písek. Následkem toho vystřídali Jihočeši brankáře. Vojtěcha Křepelku nahradil mladší dorostenec Petr Buchta.

Dvě a půl minuty poté se však domácí opět prosadili. Na modrou čáru dostal ideální přihrávku Tomáš Homolka, jenž nasměroval kotouč přesně pod víko písecké branky. Následně dokázali Středočeši využít i přesilovou hru. Na modré čáře se napřáhl Martin Nepokoj a i on zavěsil pod víko. V tu chvíli už to bylo 7:0! Domácí však jako by stále neměli dost. Další velký závar před Petrem Buchtou sice gólem neskončil, jenže o chvíli později stejně bezradný Písek znovu inkasoval. Dominik Hrachovec vybojoval kotouč, na modré viděl nepokrytého Martina Dlabolu, který našel místo pod lapačkou píseckého gólmana.

Po oddechovém čase se vydali Jihočeši i do útoku. Od modré vystřelil Matěj Přibyl. Následně jel sám na bránu Patrik Šebesta, jehož však vychytal Radek Haas. Necelé tři minuty před koncem druhé třetiny doklepl kotouč ze skrumáže mezi tři tyče Patrik Šíp. Jenže velká převaha Mladé Boleslavi pokračovala dál. Puk se odrazil k Peteru Novákovi a ten jej nasměroval taktéž do branky IHC Písek. Povedenou druhou třetinu, jež Středočeši vyhráli 8:0 pečetil svou brankou ještě člen reprezentace do osmnácti let Matouš Horský.

V úvodu třetí třetiny jel sám na branku písecký Frederik Hakl sám na boleslavskou branku. U levé tyče Haasovy branky se však místo nenašlo. Poté začali branky střílet opět domácí. Přesně s končícím trestem Jakuba Kopenece procpal při závaru puk mezi Buchtovými betony Oscar Flynn. Chvíli na to se Středočeši radovali znovu Petr Foerster sklepl puk přímo do protipohybu brankáře. Necelé dvě minuty poté ujel do protiútoku Lukáš Kučera, jenž zavěsil pod víko Buchtovy branky. V 50. minutě pak završil hattrick kapitán Středočechů Vojtěch Veverka, který z blízka zamířil do horní části písecké branky.

Další branku mohl přidat obránce Martin Nepokoj, který se napřáhl v pravém kruhu. Jenže při něm stála smůla a orazítkoval jen horní tyč Buchtovy brány. V závěru už Písečtí napadali o něco lépe a snažili se být důstojnějším soupeřem. Nestačilo jim to však ani na jednu jedinou branku. A tak si z boleslavské malé haly odvezli zatím nejvyšší prohru v sezóně 2016/2017.

Ohlasy trenérů

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Letošní Písek je soupeř, se kterým jsme v extralize za tři roky nehráli. Nás čeká ale zítra těžký zápas. Podle tohoto vítězství se tak nedá vůbec nic hodnotit. Ušetřili jsme síly, protože jsme hráli na kompletní čtyři pětky. Doufám, že vysoká výhra nezanechá v hlavách hráčů nějaké negativní myšlenky a v sobotu do toho půjdou naplno.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.