BK MLADA BOLESLAV
29. 3. 2015 | Zdena Bobková

Bruslaři jsou vicemistry! Kolem krku pověsili stříbrné medaile!

F2, neděle 29. 3. 2015
Ml. Boleslav - Chomutov MBL - CHM
M l. B o l. – Nedělní druhý zápas finále o vítěze DHL extraligy přinesl opravdu utkání hodné té nejvyšší soutěže a zásadního souboje dvou soupeřů bojujících o titul mistra. Do vedení šli v polovině první třetiny hosté. Domácím se podařilo brzy srovnat, ale jak se ukázalo, Sonnkova střela byla v neděli jediná, která rozradostnila domácí publikum. Chomutov byl v zápase o píď lepším týmem, ve druhé třetině ještě Huňady zvýšil na 2:1 a toto skóre zůstalo na světelné tabuli i po zbytek zápasu. Domácí jen marně hledali jakoukoli odpověď. Titul tak obhájili hosté se severu Čech a po dvou výhrách slaví vytoužený titul. Boleslav se loučí se sezonou prohrou, nicméně i tak je to pro boleslavský mládežnický hokej nesmírný úspěch.
Ml. Boleslav: Růžička – Mašek, Tůma, Čermák, Kurka, Hes, Žalud, Bernad, Červinský – Průšek, Němec, Kotala, Pätoprstý, Podsedníček, Borovec, Brzák, Pořízek, Volf, Ďurač, Sedmík, Sonnek
Chomutov: Lukeš – Meliško, Ringler, Hierman, Cestr, Dubeň, Szathmáry, Černý, Drobný – Wágner, Šťovíček, A. Macháček, D. Kaše, Jirušek, Veselý, Bednář, Kellerstein, Huňady, P. Macháček, Strunz, Chrpa
Branky a nahrávky: 13. Sonnek (Kotala, Volf) – 10. Dubeň (Kellerstein), 30. Huňady (Kellerstein). Rozhodčí: Homola, Hribik – Barvíř, Lučan. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:2 . V oslabení: 0:0. Diváci: 1200. Střely na branku: 49:43. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Komentář

První třetina musela bavit i někoho, kdo ani pořádně netuší, co to lední hokej je. V úvodních minutách měli převahu minulým utkání zdravě rozzlobení hokejisté Mladé Boleslavi, kterým nahrála do karet i nedisciplinovat soupeře. Ti totiž svými fauly poslali sami sebe dokonce do tří. Bruslaři si dokázali vypracovat hned několik tutových šancí, Kurka ale orazítkoval „jen“ břevno“ a Sonnek pro přihrávce Bernada zase trestuhodně netrefil odkrytou branku.

Domácí následně potvrdili staré známé pravidlo „nedáš – dostaneš“, když si domácí tým nepohlídal obranné pásmy a do prázdné pak už jen lehce zavěsil Lukáš Dubeň. Odpověď domácího týmu však na sebe nedala dlouho čekat. Po nepřesné střele Jakuba Kotaly už prakticky do prázdné trefoval Jan Sonnek a vyrovnal tak skóre tohoto utkání. Hosté mohli jít za půlminutu znovu do vedení, ale Drobný trefil pouze tyč Růžičkovy branky. Chomutovští měli i nadále velký tlak, ale Růžička likvidoval jejich pokusy výbornými zákroky. Ke cti domácích pak nutno vypíchnout pokus Sonnka, ale jeho pokus Lukeš vyrazil a poradil si i s následnou dorážkou Volfa. První třetina tak skončila nerozhodně 1:1

Hosté začali třetinu ve velkém stylu. V jejím začátku měli Severočeši obrovskou šanci, zívala na ně prázdná branka. Roman Čermák však zachránil celou situaci skokem do brankoviště, kde zalehl puk na čáře a nedal tak soupeři důvod ke gólové radosti. V následné mladoboleslavské přesilovce se v největší šanci ocitl Hes, ale jeho střelu od modré zneškodnil Lukeš. Sedmík se dostal až před Lukeše, ale proti jeho pokusu vytasil Lukeš svůj beton. Na druhé straně zahrozil kapitán Chomutova a Růžička se vytáhl vynikajícím zákrokem.

Po chybné rozehrávce domácího Maška pak přišlo potrestání v podobě druhé branky Chomutova, kterou si připsal Patrik Huňady. Ten poslal prudkou střelu na Růžičku, kterou stihl domácí gólman ještě jakž takž zpacifikovat, ale ne dostatečně – puk pomaličku doklouzal až za brankovou čáru. Hosté mohli svoje vedení ještě navýšit, ale z trestného střílení neproměnil Chrpa. Hosté v závěru mocně dotírali, v největší šanci se ocitl hostující Drobný, který orazítkoval tyč Růžičkovy branky. Domácí ani přes veškeré své pokusy vyrovnat nedokázali.

Domácí od začátku třetí třetiny tlačili, nejprve se střelou od modré prezentoval Čermák, v zápětí mu kontroval Pořízek, který dokonce mohl zakončovat do prázdné, ale nešťastně upadl. V další šanci se poté ocitl Pätoprstý, ale puk mu poskočil a on jej minul. Bruslaři následně museli čelit velkému tlaku ze strany hostí, jelikož ti hráli dvakrát v relativně krátkém sledu dvě přesilové hry. Boleslavští se ubránili a několika výtečnými zákroky se blýskl i brankář Růžička.

Jako na střelnici se pak v závěru zápasu musel cítit chomutovský gólman Lukeš, jež musel čelit několikanásobné salvě střel, ale všechny pokusy boleslavských borců skvěle vychytal. Boleslav ještě minutu a půl před koncem třetí části hry zkoušela hru bez gólmana, v níž dokonce skórovala, ale gól nemohl být uznán pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Titul tak putuje do Chomutova, Boleslavští obdrží krásné stříbrné medaile a pohár pro vicemistry DHL extraligy.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Do finále jsme vstupovali s tím, že chceme vyhrát. V sérii s Chomutovem se od nás ale odvrátilo potřebné štěstí. Měli jsme velké množství šancí, které jsme nedokázali, oproti předchozím zápasům, proměnit. Po posledním zápase sezony, potažmo série, panuje zklamání, ale za sebe i za Borise Žabku bych chtěl říci, že kluci odvedli parádní práci. I když jsme skončili druzí, hráči jsou pro nás vítězové. Věřím, že na tuto skvělou sezonu navážeme v té příští, rád bych zde zůstal i na další sezonu a zatím vše směřuje k tomu, že se s klubem dohodnu na nové smlouvě.

Robert Kaše (Piráti Chomutov): Je to finále. Každé finále je těžké a jsme rádi, že se nám povedlo zvítězit. Klukům děkuji za všechno. Zápas jako takový se těžko hodnotí, protože vítězství je tam a jednoznačně jsme i v tomto ročníku ovládli extraligu juniorů. Všem za to ještě jednou děkuji.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.