BK MLADA BOLESLAV
22. 11. 2018 | Vojtěch Drbohlav

Důležitý zápas s Libercem junioři nezvládli, rozhodne až poslední kolo

19., čtvrtek 22. 11. 2018
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. – Boleslavským juniorům se ve čtvrtek nepodařilo zajistit si účast v play off. Proti Liberci přišli o všechny čtyři body. Šanci mají ale ještě v sobotu, kdy jedou do Havlíčkova Brodu. Postup do vyšší skupiny po základní části ale nemají ve svých rukou, musejí doufat v neúspěch Liberce na pardubickém ledě.
Ml. Boleslav: Mašek – Klikorka, Sýkora, Dotter, M. Houška (A), Hovorka, Procházka – Zajíček, Schulz, Závora, Simon, Dlask, Moucha, Foerster (A), V. Houška, Grim (C), Vasilev, Moravčík, Šíma
Liberec: Pařík – Aubrecht, Hampl, Charvát (A), Kovář, Žůrek, Ira – Najman, Rychlovský, Šír, Šafařovský (C), Burda, Strnad, Klapka, Drábek Cikhart, Vomáčka, Šeliga, Žemba (A)
Branky a nahrávky: 19. Moravčík (Vasilev), 38. Moravčík (Vasilev), 40. V. Houška (Grim, Procházka) – 2. Šafařovský (Žemba, Burda), 31. Vomáčka (Cikhart), 45. Klapka (Šeliga), 46. Najman (Pařík), 61. Žůrek (Pařík, Žemba). Rozhodčí: Kostourek – Špůr, Karda. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 131. Střely na branku: 28:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:4.

Komentář

Posílený liberecký tým na Mladou Boleslav hned zpočátku vlétl. Už ve druhé minutě šli Severočeši do vedení, když využili nezformované domácí obrany. Neobsazený Petr Šafařovský zakončil do odkryté branky poté, co byl David Mašek už překonaný. Následně měli Bruslaři k dispozici ještě přesilovou hru, během té se jim ale nedařilo moc střílet na Lukáše Paříka v liberecké bráně. Naopak – Bílí Tygři několikrát vyhodili kotouč na opačnou stranu ledové plochy.

I v dalším průběhu prvního dějství měli více ze hry Liberečtí, přesto se i Mladé Boleslavi podařilo zaznamenat dílčí úspěch, když se přesně minutu před koncem první třetiny prosadil Andrej Moravčík. Tomu se podařilo ujet protihráčům a z levého kruhu zakončit do vzdálenějšího horního rohu Paříkovy branky. Oba týmy šly tedy do kabin za průběžného skóre 1:1.

Také do druhé třetiny vlétli Bílí Tygři rázně, nepodařilo se jim ale zaznamenat rychlou branku. Bruslaři měli před polovinou zápasu k dispozici přesilovou hru, ale tu nezužitkovali. Ve 32. minutě se však ze šťastného gólu mohli radovat Severočeši, když se podařilo Benjaminu Vomáčkovi skákající puk sklepnout během skrumáže v brankovišti za záda nic netušícího Davida Maška.

Mladá Boleslav však posléze nejen vyrovnala, ale dokonce otočila průběh zápasu. Pomohly jí k tomu dvě přesilové hry, které Mladoboleslavští využili. Ještě předtím měli domácí dvě gólové šance, během nich však Liberec podržel brankář. Poté ale znovu udeřilo duo Moravčík-Vasilev a podruhé v zápase z toho byl gól, když se do pravého horního rohu trefil opět Andrej Moravčík. Ještě 28 sekund před koncem však Boleslavští vstřelili druhý gól, kdy si Bílí Tygři údajně sklepli kotouč sami do své brány. Gól byl připsán Vladislavu Houškovi. Po 40 minutách tedy domácí vedli 3:2.

Úvod třetí třetiny vyšel Liberci na výbornou. Už ve 44. minutě mohli Severočeši srovnat, jenže Jan Žemba v obrovské šanci nedokázal ideálně zakončit. O několik minut později už se ale Severočechům dařilo gólově. Ve výhodě při hře čtyři na čtyři se prosadil Adam Klapka, jenž zamířil do odkryté boleslavské brány. Ve 47. minutě přidali Tygři další branku, když se z mezikruží trefil přesně Adam Najman.

Bruslaři hráli ještě několik sekund před koncem základní hrací doby početní výhodu, jenže během ní se téměř nedostali do útočného pásma a Liberec držel puk daleko od svého brankáře. Díky svému výkonu ve třetí třetině tak Bílí Tygři zvítězili za tři body.

I prodloužení vyšlo lépe Liberci, když se přesně po jedné minutě prosadil Jakub Žůrek. Tygři tedy z derby odvezli z Mladé Boleslavi všechny čtyři body a výrazně se přiblížili k postupu do play off, zatímco Mladá Boleslav už situaci nemá ve svých rukou. Přesto rozhodne poslední kolo, které se bude hrát v sobotu.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Utkání bylo z obou stran hodně důležité ohledně toho, který tým se posune do horní části tabulky. I když jsme dvakrát prohrávali, dokázali jsme v závěru druhé třetiny otočit na naši stranu. Myslím si, že kluci odváděli dobrou práci. Bylo tam nasazení, dobré bruslení a vidět chtění, na střídačce to žilo. Ale bohužel, nepodařil se nám vstup do třetí třetiny. Bylo tam vidět jako bychom se najednou báli. To je to, co jsme nechtěli a kluky na to upozorňovali. Hned po prvním buly jsme se dostali trochu pod tlak a to udávalo ráz třetí třetiny. Tak to ale chodí. Liberec si přiklonil štěstí na svou stranu. Bylo vidět, že hrál i více v pohodě a vstřelil rozhodující čtvrtý gól. Z naší strany je to velké zklamání, ale na druhou stranu jsme si to mohli uhrát sami dříve. Navíc se hraje ještě poslední kolo a je o co hrát až do konce, může se stát cokoliv.

Milan Plodek (BK Mladá Boleslav): Byl to klíčový zápas. Víme ale ještě, že Mladá Boleslav hraje v Havlíčkově Brodě, takže my proti Pardubicím musíme urvat alespoň jeden bod, abychom měli jistotu play off. Každopádně Boleslav v tomto zápase bojovala, hlavně ve druhé třetině byla daleko lepší, my jsme kluky za druhou třetinu nepochválili. Nabádali jsme je ke zlepšení pohybu, aby byli agresivnější, protože hráči Boleslavi byli ve druhé třetině daleko živější a chtěli víc. Ve třetí třetině se to projevilo a dali jsme nějaké góly, důležitý byl i bod navíc z prodloužení.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.