BK MLADA BOLESLAV
3. 10. 2012 | Tomáš Schmiedt, Jitka Čechová, Tomáš Schmiedt

Vedli o dva góly, nakonec vezou dva body. Bruslaři porazili Olomouc v nájezdech

8., středa 3. 10. 2012
Olomouc - Ml. Boleslav OLO - MBL
O l o m o u c - Už to vypadalo jako bezproblémové utkání, které by Boleslavští mohli dovést do tříbodového závěru. Jenže poté, co se v první třetině trefili Loskot s Nouzou, začali domácí dotahovat, až se jim to nakonec podařilo. Utkání tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V těch letos Bruslaři už podruhé nezklamali, tentokrát bod navíc vystřelil Tomáš Nouza. Nicméně stále platí, že za plný počet bodů vyhrála Mladá Boleslav letos venku zatím jen jednou.
Olomouc: Kašík – Bartoň, Ondrušek, Lhotský, Valenta, Cartelli, Nedbálek, Houdek – Pekr, Řípa, Herman – Švaňhal, Diviš, Selingr – Kucsera, Kucharczyk, Hampl – Rác, O. Heža, Vodný – Králík
Ml. Boleslav: Will – Kasík, Pojkar, Němeček, Chaloupka, Jindra, Šmach, Drábek, Běňovič – Nouza, Vrbata, Mikulík – Jiránek, Hrdel, Pabiška – Rys, Koudelka, Demel – Lenc, Loskot, Kafka
Branky a nahrávky: 30. Pekr (Herman, Řípa), 53. Pekr (Cartelli) - 16. Loskot (Lenc, Kafka), 20. Nouza (Mikulík, Vrbata), Nouza - rozhodující sam. náj. Rozhodčí: Humpolíček – Adamec, Poruba. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1138. Střely na branku: 44:38.

Komentář

Úvod utkání patřil díky několika vyloučením hostů olomouckému celku, který si zahrál i krátkou dvojnásobnou přesilovou hru. Do dobrých střeleckých pozic se dostali domácí beci Cartelli a Houdek, avšak ani jednomu se nepodařilo propálit Willa, i když pokus druhého jmenovaného skončil na břevně.

V polovině první části se mohl prosadit Nouza, který ale z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat Kašíka. Mladá Boleslav se tak branky dočkala až v 16. minutě, kdy se po vhazování v levém kruhu dostal k zakončení Marek Loskot, který otevřel gólový účet zápasu.

Další trefu si Bruslařský klub přichystal na závěr úvodního dějství, devět sekund před sirénou po přečíslení dvou proti jednomu perfektně uklidil kotouč za olomouckého brankáře Tomáš Nouza.

Prostřední dvacetiminutovka nabídla skvělou podívanou s několika vyloženými šancemi na obou stranách. V přesilovce domácích Will výborně vychytal Hermana, na druhé straně se neméně výtečně blýskl Kašík, který zneškodnil únik Hrdela.

Skóre se tak opět měnilo až v půlce duelu, tentokrát se z branky mohli radovat Hanáci. Will střelu modré vyrazil jen před sebe, kde však číhal Matěj Pekr, který umístil puk za soupeřova gólmana.

Následně však pokračovala série nevyužitých vyložených příležitostí. Po závaru před svatyní Středočechů se kotouč dostal k Lhotskému, jehož zakončení do odkryté klece dokázal Will včas vytěsnit. Poté se Nouza pokoušel nepříjemným přízemní projektilem překonat Kašíka, ale ani on neuspěl.

V poslední třetině se Kohouti hnali za vyrovnáním, což se projevovalo jejich tlakem, jenže hosté měli v bráně Willa, který pochytal, co se dalo. Nakonec ale znovu kapituloval z hokejky Matěje Pekra, který z levého kruhu švihem zamířil přesně mezi tři tyče.

Na konci normální hrací doby dostala Mladá Boleslav výhodu přesilovky po vysoké holi Diviše a hosté málem trestali. Do výhodné pozice před domácí brankou se dostal Mikulík, proti kterému však předvedl své čarodějné umění Kašík.

Přesilová hra Bruslařského klubu se nakonec ještě přesunula do prodloužení, v jehož úvodu Středočeši s hráčem navíc uzamkli Moru před její svatyní. Gól si však hostující tým nepřipsal, i když Mikulík k němu byl blízko, jenže trefil jen levou tyč.

Další brankové šance v prodloužení již nepřišly, takže na řadu se dostaly nájezdy. V těch nakonec v páté sérii vystřelil Středočechům druhý bod Tomáš Nouza. Olomouc tedy přišla o domácí neporazitelnost, s Mladou Boleslaví prohrála 2:3 po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): Špatně jsme vstoupili do utkání, neměli jsme absolutně žádný pohyb, byli jsme nedůrazní v soubojích, každý jsme prohráli, hrozně moc jsme to Boleslavi usnadnili. Navíc jsme také inkasovali gól do šatny, takže první třetina pro nás dopadla opravdu špatně. Pak jsme se ale už dostali trochu do tempa, druhá a třetí třetina byla o něčem jiném. Sahali jsme i po vítězství, ale první třetina nás nakonec stála zápas.

Jiří Slabý (BK Mladá Boleslav): První třetinu jsme začali tak, jak vždycky chceme. Předvedli jsme to, co umíme hrát, dostali jsme se do vedení 2:0, což bývá ale naším prokletím. Poté jsme totiž přenechali iniciativu domácím, z čehož přicházely problémy. Soupeř povyrostl, navýšil obrátky, a pak jsme místy měli i štěstí, že nás v některých situacích Roman Will podržel. Zbytečně jsme si zkomplikovali život tím, že jsme si mysleli, že se domácí porazí sami. A to byla naše největší chyba. David Výborný se v utkání s Ústím zranil, takže bohužel nemohl přijet, což nás mrzelo.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.