BK MLADA BOLESLAV
6. 10. 2012 | David Bohata, Jitka Čechová, David Bohata

Východočeši odjíždí s nepořízenou, Boleslav doma opět nezaváhala

9., sobota 6. 10. 2012
Ml. Boleslav - Hr. Králové MBL - HKR
M l. B o l. – Boleslavští šli do vedení už ve druhé minutě zásluhou Němečka, na kterého velmi rychle navázal ex-hradecký Koudelka. Na gól kapitána Výborného ve druhé třetině sice téměř okamžitě odpověděl Švagrovský, probouzející se hosty ovšem rychle utnul Demel. Necelé tři minuty před koncem pak sice ještě snížil Finsterle, z celkového pohledu se ale jednalo už jen o kosmetickou úpravu skóre. Tři body bere Bruslařský klub a vzhledem k tomu, že Havlíčkův Brod prohrál s Třebíčí, posouvá se do čela tabulky!
Ml. Boleslav: Will – Kasík, Pojkar, Němeček, Chaloupka, Jindra, Šmach, Drábek – Nouza, Vrbata, Mikulík – Pabiška, Výborný, Kafka – Rys, Koudelka, Demel – Lenc, Loskot, Hrdel
Hr. Králové: Čech – Čížek, Kania, Karlíček, Hendrich, Roupec, Chmelíř, Vágner – Moskal, Švagrovský, Luštinec – Kubica, Říha, Šagát – Valášek, Haluza, Budínský – Machač, Čáp, Finsterle – Půlpán
Branky a nahrávky: 2. Němeček (Výborný, Kafka), 6. Koudelka (Hrdel, Rys), 22. Výborný (Němeček), 32. Demel (Rys, Koudelka) - 23. Švagrovský (Luštinec, Moskal), 58. Finsterle (Moskal, Švagrovský). Rozhodčí: Jílek – Chochola, Komárek. Vyloučení: 9:6, Haluza (HKR) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1970. Střely na branku: 35:25.

Fotogalerie

Komentář

Boleslavští od samého začátku ukazovali kdo že je doma pánem. Zatlačili soupeře a už ve druhé minutě poprvé slavili. Díky dobrému clonění před brankářem skončil projektil vyslaný od modré Romanem Němečkem až v síti. Další šanci měl Kasík, který se vydal mezi kruhy, jenže ideální přihrávku neusměrnil mezi tři tyče. O dvě minuty později si domácí přišli pro druhou branku. Nejdřív velkou šanci pro Demela vytvořil Rys, první jmenovaný však kotouč za Čecha nepropasíroval. Pak už udeřilo. Martin Koudelka na levé straně plácl do puku a ten prošel pod pravým betonem nic nevidícího brankáře .

Tlak Mladé Boleslavi neustával. Ve vlastním oslabení zahrozil Výborný, ale po vyjetí před bránu ho nakonec trojice bránících hráčů zastavila. Hradečtí působili mdlým dojmem. Jako by předem počítali s nepořízenou. Soupeř je přebrusloval, byl všude dřív a vyhrával osobní souboje. O tom, jak vypadala první třetina napovídá i poměr střel 18:8 z pohledu Boleslavi.

Do prostřední části zápasu nastoupili hosté odhodlaněji, leč znovu neuběhly ani dvě minuty a gólman Lvů musel lovit puk ze sítě. Postaral se o to David Výborný, když počkal, dokud se brankář zcela nepoloží na led, a poté zakončil přesně pod břevno. Odpověď Hradce na sebe nenechala dlouho čekat. David Švagrovský zůstal zapomenutý na modré, kam dostal nahrávku a svůj únik zakončil přesnou střelou nad Willův beton. Hosté zjistili, že se proti Středočechům dá hrát mnohem častěji stěhovali hru do jejich obranného pásma, k čemuž jim pomohly i dvě přesilové hry.

Ale gólu se dočkali fanoušci týmu v zeleném. A že to byla akce parádní. Rys si s Koudelkou při přechodu do útočné třetiny dvakrát narazil a pak přesným pasem přes tři hráče soupeře oslovil Tomáše Demela. Ten s klidem a ve velkém stylu naznačil rameny blafák do bekhendu, aby následně vykoupal brankáře na opačné straně. Tatáž boleslavská formace řádila dál. Rysovi se nepodařilo využít přesilovku – jeho sražená střela dopadla na břevno. Na zadní tyči ještě číhal Demel, ale ani on neposedný touš nedokázal dopravit za brankovou čáru.

Třetí perioda přinesla vyrovnaný hokej s menším počtem šancí. O to častěji se hrálo ve čtyřech. Hostující celek si v nich mnoho příležitostí ke korekci stavu nevypracoval. Výjimkou byl závar z padesáté minuty, při kterém však Will obstál. Boleslav už se nikam nehnala a více se soustředila na bránění tříbrankového náskoku. Zkomplikovala si to ale svou nedisciplinovaností. Důrazný Hrdel se za hostující brankou dostal do křížku s hostujícím Roupcem. Vzájemná šarvátka znamenala hradeckou početní výhodu a možná poslední šanci jak něco se stavem zápasu udělat.

Bruslaři se, stejně jako v předchozích případech, i v tomto oslabení dobře ubránili. Druhá branka Hradce přišla příliš pozdě. Moskal v rohu kluziště dobruslil kotouč. Lukáš Finsterle, najíždějící mezi kruhy, si klepl hokejkou o přihrávku, kterou také dostal a z první překonal Willa střelou na vzdálenější tyč. Boleslav už zápas nepustila; dohrála ho zkušeně na území protivníka. Připsala si tedy do prvoligové tabulky jasně zasloužené tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: Začali jsme dobře, úvod se nám povedl, jak jsme si představovali. Později už, řekl bych, ta hra nebyla tak pěkná. Soupeř zabral, takže to bylo celé takové udřené. V těchto chvílích jsme hodně těžili z toho, že jsme dali ty dvě branky v první třetině. Šlo víceméně už jen o to, dohrát to do konce a získat tři body. Soupeř nebyl v lehké situaci, má zraněné hned tři centry a to se zkrátka projeví. Na zápas jsem se těšil, přece jen jsem v Hradci spoustu let působil.

Martin Hosták, trenér Královští lvi Hradec Králové: Měli jsme špatný vstup do zápasu. Ačkoliv jsme očekávali, že Mladá Boleslav bude hrát hodně aktivně, nedokázali jsme se s tím popasovat. Byli jsme měkcí, měli jsme příliš velký respekt. Spadly nám tam dva rychlé a relativně laciné góly, které ovlivnily všechno ostatní. Sice jsme dokázali snížit, ale soupeř má natolik zkušené hráče, aby se nenechal rozhodit. Vítězství si Boleslav pohlídala.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.