BK MLADA BOLESLAV
5. 11. 2012 | Jitka Čechová

Třebíč si odváží šestku a Nouza dal svůj 100. gól za Boleslav

19., pondělí 5. 11. 2012
Ml. Boleslav - Třebíč MBL - TRE
M l. B o l. – Zápas s Třebíčí se vyvíjel poměrně jasně. Bruslařský klub se v relativně pravidelných intervalech prostřílel až do vedení 5:0, dávali Demel, Toman, Škumát, Pojkar a Výborný. Hosté pak sice snížili, když se trefil Dočekal. Na jeho branku ale bleskově odpověděl Tomáš Nouza, který se prosadil po pětizápasovém půstu. Čekat se ovšem vyplatilo, Nouza si totiž právě touto trefou naúčtoval svou 100. branku v dresu BK Mladá Boleslav. Kuriózní přitom je, že si na ni musel několik minut počkat – rozhodčí ji totiž nejdřív připsali Mikulíkovi!
Ml. Boleslav: Will – Pojkar, Kasík, Chaloupka, Němeček, Toman, Jindra, Bohunický, Šmach – Nouza, Vrbata, Mikulík – Kafka, Výborný, Pabiška – Loskot, Demel, Jiránek – Lenc, Koudela, Škumát
Třebíč: Čiliak (42. Dusík) – Rangl, Malena, Zdráhal, Dlapa, Sobotka, Sláma, Bilčík – Kaut, Dolníček, Burian – Čuřík, Nahodil, Šlahař – Vondráček, Dočekal, Fořt – Kadela, Káňa, Křivohlávek – Moučka
Branky a nahrávky: 3. Demel (Jiránek, Loskot), 13. Toman (Vrbata), 23. Škumát (Výborný, Lenc), 40. Pojkar (Vrbata, Kasík), 42. Výborný (Pabiška, Kafka), 48. Nouza (Mikulík, Vrbata) - 47. Dočekal (Káňa). Rozhodčí: Schmejkal - Zavřel, Špůr. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2100. Střely na branku: 39:19.

Fotogalerie

Komentář

Mladá Boleslav šla velmi rychle do vedení a to opticky ještě navíc relativně snadno. Tomáš Demel se už na začátku třetí minuty dostal okamžitě po nástupu na led do útočného pásma a bez zaváhání zakončil. Následovala vyloučení na obou stranách, ani domácí ani hosté ale nepředvedli nic, co by mělo naději na další změnu skóre.

Bruslaři sice tlačili o něco víc než Třebíčští, branka Milana Tomana ale působila tak trochu jako blesk z čistého nebe. Šikovnou střelou těsně k tyči nedal boleslavský obránce překvapenému Čiliakovi žádnou větší šanci. Nutno podotknout, že akcie hostů držel vysoko nad vodou právě jejich brankář, který si připsal i spoustu dobrých zákroků.

V úvodu druhé periody zaúřadovali Třebíčští, proti střele Čuříka se Will ohnal na poslední chvíli. Jenže "nedáš – dostaneš" a kotouč tak ze své svatyně lovil opět Čiliak. Miroslava Škumáta sice není v boleslavském dresu vidět příliš často, v tomto případě ale puk zametl velmi zkušeně.

Další úsek zápasu patřil spíš Slavii. Nejprve se hned dvakrát protlačili do slibného brejku, načež následovala série faulů, z níž vykrystalizovala 35 sekund dlouhá dvojnásobná přesilovka právě pro Třebíč. Hosté ovšem projevili málo fantazie, a tak toho nezůstalo mnoho, co by Bruslaři soupeři dovolili. Pouhých pět vteřin před zazněním sirény pak navíc na 4:0 navýšil po spolupráci s Vrbatu obránce David Pojkar.

Také třetí vstup patřil Boleslavským, kapitán David Výborný trefil skulinu mezi Čiliakovými betony, kterého svým kouskem následně vyhnal z klece. Nástup Dusíka společně s vybraným oddechovým časem Třebíči pomohli, Martin Dočekal totiž střelou z mezikruží snížil a zároveň připravil Willa o čisté konto.

Hosté ale neudrželi nadějný moment dlouho, následovalo totiž vyloučení Zdráhala a poté už stý gól Tomáše Nouzy, na kterého zapomněla třebíčská obrana. Nouza si ale na připsání svého jubilejního gólu musel počkat, rozhodčí totiž za střelce nejprve označili Mikulíka. I v samotném závěru se ještě děly zajímavé věci. Nejprve vytáhl Will zákrok àla Hašek a to proti Čuříkovi, poté Vrbata svou bombou orazítkoval mantinel za bránou.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: Dnešní utkání bylo docela povedené. Po předchozím zápase s Jihlavou, kdy se nám tolik nedařilo, jsme vstřelili branky. Soupeř se snažil hrát hokej, což nám vyhovuje. Věděli jsme, že Třebíč hraje agresivněji a myslím si, že diváci se museli dobře bavit. Inkasovaná branka z naší strany je sice škoda, nicméně si myslím, že jedna branka nic neřeší.

Kamil Pokorný, trenér SK Horácká Slavia Třebíč: V první řadě bych chtěl pogratulovat soupeři k vítězství. Jeho hra byla dnes plná nasazení a bojovnosti, na kterou jsme nedokázali odpovědět. Boleslav má kvalitní tým, a pokud se ten sloučí s bojovností, kterou dnes předvedli, tak je prakticky v této soutěži neporazitelná. Nedokázali jsme se prosadit a s přibývajícím časem jsme už čekali na závěrečnou sirénu. Máme velice mladé družstvo, navíc spoustu zraněných, takže pro nás bylo těch šedesát minut obrovskou školou.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.