BK MLADA BOLESLAV
10. 11. 2012 | Štěpán Tomš

Deset a dost. Boleslav přišla proti Olomouci o domácí neporazitelnost

21., sobota 10. 11. 2012
Ml. Boleslav - Olomouc MBL - OLO
M l. B o l. – Na jedenáctý pokus dokázal uspět hostující celek ve ŠKO-ENERGO Aréně. Olomouc po dobrém výkonu přehrála Boleslav 4:2, vývoj utkání zvrátila ve druhé třetině. Nic na tom nezměnilo ani posílení boleslavského týmu Radimem Vrbatou, který asistoval u prvního gólu Mikulíka.
Ml. Boleslav: Will – Kasík, Pojkar, Toman, Němeček, Bohunický, Jindra, Šmach, Mozík – Mikulík, D. Vrbata, R. Vrbata – Pabiška, Výborný, Kafka – Demel, Koudelka, Nouza – Loskot, Jiránek, Rys
Olomouc: Halász – Ondrušek, Bartoň, Lhotský, Staněk, Janáček, Houdek, Nedbálek, Valenta – Herman, Řípa, Pekr – Diviš, Selingr, Hrňa – Hampl, Kucsera, Kucharczyk – Vodný, Číp, Rác
Branky a nahrávky: 3. D. Vrbata (Mikulík, R. Vrbata), 31. Kafka (Výborný, Toman) – 23. Bartoň (Hampl, Hrňa) 24. Vodný (Číp, Rác), 35. Pekr (Herman, Řípa), 57. Hampl (Kucsera, Pekr). Rozhodčí: Pešina, Pavlovič - Frodl, Svoboda. Vyloučení: 4:6, navíc Kasík (MBL) a Diviš (OLO) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3140.

Fotogalerie

Komentář

Úvod zápasu patřil dvěma významným událostem. Za svých sto gólů v boleslavském dresu byl oceněn útočník Tomáš Nouza, o chvíli později diváci bouřlivě vítali na ledě Radima Vrbatu, který se rozhodl nastupovat za Bruslařský klub, než skončí výluka americké NHL.

Boleslav šla do vedení přesilovkovou trefou ze 3. minuty. Střela Davida Vrbaty prošla od modré až do sítě, druhou asistenci si připsal jeho bratr Radim Vrbata. Hosté poprvé vážněji zahrozili v 7. minutě a své druhé přesilové hře. Will se měl co ohánět, hlavně proti Pekrovi předvedl výborný zákrok.

V minutě 17. o sobě dali vědět znovu Olomoučtí. Hrňa ale při svém postupu od mantinelu na brankáře Willa nevyzrál. Zanedlouho se už boleslavská síť vlnila, to když v ní skončil místo puku útočník Číp.

Na začátku druhé třetiny si zahráli Olomoučtí třetí přesilovou hru a sehráli ji výborně. Hlavně její druhou polovinu, ve které od modré čáry vystřelil Jakub Bartoň a puk zapadl pod horní tyčku.

Ani ne půl minuty nato šli hosté do vedení. Po chybě v boleslavské obraně se k puku dostal Číp, před bránou našel volného Michala Vodného, a ten podruhé poslal puk za brankáře Willa.

Vedení drželi Hanáci šest minut, pak přihrávkou přes dvě pásma nalezl Výborný Petra Kafku, který vyrovnal na 2:2, přestože byl faulován. Hosté si ale dál pokorně plnili své úkoly a na konci 35. minuty byli odměněni dalším gólem. Matěj Pekr se z úhlu trefil nad Willovo rameno. Do druhé přestávky si Olomouc odnesla vedení.

Náskok hosté houževnatě bránili i v oslabení v úvodu třetí dvacetiminutovky. Až po přesilovce přišla šance na vyrovnání, Kafka však přihrávku Výborného zpoza brány nezužitkoval. V 52. minutě Olomouc hrozila rozhodujícím gólem v početní výhodě, Boleslav ale udržel ve hře brankář Will.

Nejenže se Boleslavi vyrovnat nepodařilo, hosté přidali ještě jeden gól. Zbyněk Hampl stál po chybě v boleslavském pásmu sám před Willem, brankáře si položil a pečetil stav na konečných 4:2. Boleslav prohrála doma po deseti zápasech.

Ohlasy trenérů

František Výborný, trenér BK Mladá Boleslav: Moc dobře se mi ten zápas nehodnotí. Ne, že bych byl prorok, ale nečekal jsem lehké utkání. Olomouc hrála výborně už doma. Věděl jsem, že bude koncentrovaná. U nás panovalo natěšení, všichni věděli, že bude hrát Radim Vrbata. Do zápasu jsme vstoupili dobře, dali jsme rychlý gól, takže to vypadalo, že naskočíme, ale soupeř podal opravdu soustředěný výkon, měl dobrou defenzívu, chodil do rychlých brejků. My jsme se neudrželi na kotoučích, puky nám odskakovaly. Pak už odejde i štěstí, stoupne nervozita a dopadlo to tak, jak to dopadlo. Soupeři blahopřeji a my musíme jít dál.

Jan Tomajko, trenér HC Olomouc: Nijak zvlášť jsme se na dnešní utkání nepřipravovali, měli jsme na to dva dny a příprava probíhala jako na každý jiný tým. Utkání bylo vyrovnané od začátku až do konce. Myslím si, že jsme tu odehráli dobrý zápas, až na náš začátek. Prvních pět nebo šest minut jsme byli ustrašení, inkasovali jsme, ale pak jsme dokázali být Boleslavi vyrovnaným soupeřem. Výborně jsme bruslili, hráli jsme ze zabezpečené obrany a dokázali jsme vyrážet do protiútoku, být silní na kotouči, a to dokázalo zápas rozhodnout.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.