BK MLADA BOLESLAV
21. 11. 2012 | Jitka Čechová

Jinak nedobytné zdi boleslavské tvrze mají další trhlinu, vyhrál i Beroun

24., středa 21. 11. 2012
Ml. Boleslav - Beroun MBL - BER
M l. B o l. - Zápas blbec. Tak lze stručně popsat utkání z pohledu Mladé Boleslavi, která doma podlehla berounským Medvědům a to dokonce 0:3. Bruslaři soupeře hlavně v první třetině výrazným způsobem přestříleli, nebylo jim to ale nic platné. V polovině zápasu Berounští utkání během pár minut zvrátili ve svůj prospěch a domácí ani vzdor velké snaze nedokázali s výsledkem nic udělat. Pro Mladoboleslavské se jedná o v pořadí druhou prohru doma za sebou.
Ml. Boleslav: Will – Kasík, Pojkar, Toman, Němeček, Bohunický, Jindra, Šmach, Chaloupka – Nouza, D. Vrbata, Padělek – Pabiška, Výborný, Kafka – Rys, Demel, Koudelka – Lenc, Loskot, Koudela
Beroun: Kůdela – Dresler, Šulc, Krejčí, Malý, Jebavý, Přindiš, Kaláb, Beneš – Klhůfek, Karpov, Doležal – Havel, Hošťálek, Čurda – Hrdel, Stromko, Bárta – Polák, Pavel, Trojan
Branky a nahrávky: 30. Dresler (Klhůfek, Karpov), 37. Bárta (Hrdel, Karpov), 44. Hošťálek (Čurda, Krejčí). Rozhodčí: Würtherle - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1980. Střely na branku: 58:21.

Fotogalerie

Komentář

Boleslavští hokejisté měli v první třetině více ze hry, těžko je ale označit vyloženě za lepší, protože oč si oni lépe vedli v útoku, o to ostražitější byli Medvědi v obraně. Podstatným způsobem je držel i brankář Kůdela, kterého Toman prověřil ostrou střelou z kruhu. Povedený ťukec předvedli i Chaloupka s Demelem, boleslavský útočník ale v rozhodující fázi dostal kotouč na brusle a nedokázal pohotově zakončit.

Kontrovat se pokoušel Havel, který se s pukem protlačil až před Willa po zaváhání domácích obránců. Minul. O chvilku později si už Šmach dokázal pohlídat Poláka, a tak z toho tentokrát nebyla ani střela. Přes Krejčího se následně protlačil Nouza, svou kličku ale nedotáhl do konce. Zajímavou souhru předvedl ten samý hráč i v závěru třetiny, kdy si slušně porozuměl s nejnovější posilou Boleslavi Padělkem. Ten ale netrefil.

Druhá perioda se vyvíjela v podobném duchu jako ta první. Akcie Berouna držel vysoko především brankář Kůdela, který v krátkém sledu zneškodnil střely Loskota, Nouzy i Padělka. Hosté se snažili hrozit hlavně z brejků, většina jejich šancí ale končila dávno předtím, než se vůbec dokázali dostat k Willovi. Výjimkou byl pokus Klhůfka, který se dostal k vyraženému kotouči, a který jej poslal těsně podél tyče.

Zvrat nastal přesně v polovině zápasu, kdy se dva berounští hráči vydali proti jedinému boleslavskému. Tenhle požár ještě dokázali Boleslavští uhasit, zvlášť díky rychle se vrátivšímu Pabiškovi. Následující zmatek už ale Bruslaři neukočírovali a ležícího Willa přehodil Jan Dresler. Medvědy branka neuvěřitelně povzbudila, boleslavský brankář musel následně tasit jeden zákrok za druhým, v čemž mu určitě nepomohlo ani vyloučení Padělka. Oslabení sice Boleslav ustála, následně ale vyrobila další minelu. Tentokrát za sebou vyrazili v tandemu Hrdel s Jiřím Bártou. Toho prvního ještě Will vychytal, následného šouráka po ledě už ale nezachytil.

Zaskočená Boleslav začala třetí třetinu přesilovkou, Kůdela ale Beroun nadále držel nad vodou. Krom toho Bruslařům jako kdyby přestaly sloužit přesné mušky, spousta puků šla úplně mimo berounskou klec. To se ale rozhodně nedalo říct o hráčích na druhé straně, když Ondřej Hošťálek skoro až od modré trefil mezírku nad Willovým ramenem a Medvědi šli tak rázem do vedení už 3:0.

Hráčům Bruslařského klubu nepomáhaly ani fauly, kterých se Berounští dopouštěli. Ti naopak hrozili i ve vlastním oslabení, střela Doležala prošla jen několik centimetrů nad horní tyčkou Willovy svatyně. S postupem času začala být každá další akce domácích těžkopádnější. Jednu z těch zajímavějších kombinací zaznamenali Koudelka s Demelem, ve finále to ale chtělo ještě minimálně jednoho dalšího spoluhráče, který by kotouč dorazil do sítě. V závěru usedl na trestnou lavici Pojkar a to dokonce na čtyři minuty. To byla definitivní tečka za celým utkáním.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: Hlavě v první třetině jsme si vytvořili velký tlak, měli jsme tam spoustu střel. Ale prostě jsme se tentokrát nějak nemohli trefit. Na hokejkách jsme asi měli nalepenou smůlu. Prostě zápas blbec, řekl bych. Ti kluci se opravdu snažili. Soupeř hrál vyloženě antihokej, očividně přijel s tím, že nechce dostat branku a bohužel mu to vyšlo. Po tom prvním inkasovaném gólu jsme asi trochu znervózněli a pak ani přesilovky se nám nedařily. Bude potřeba na tenhle zápas hodně rychle zapomenout.

Aleš Totter, trenér Medvědi Beroun 1933: Klíčem bylo, že hráči hráli to, co jsme si řekli. Semkli jsme se před zápasem a navíc nám pomohl Zbyněk Hrdel, který právě z Mladé Boleslavi přišel k nám. Rozhodlo se svým způsobem už v první třetině, kdy jsme poctivou prací a systematičností dokázali odrazit nápor domácích. Hodně nám pomohl první gól, kdy ti hráči začali věřit, že by to opravdu mohlo vyjít. Taky jsme měli výborná oslabení. V té třetí třetině toho bylo hodně, ale nám se paradoxně hrálo asi právě lépe ve čtyřech. Vzdor tomu, že má Boleslav dost kreativních hráčů, tak hrála prakticky pořád jednu a tu samou šablonu a my ji dokázali přečíst. Musím pochválit celý tým, jsem na kluky strašně pyšný. Předposlední tým hrál u prvního a má tři body. To je pro nás úžasné.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.