BK MLADA BOLESLAV
28. 11. 2012 | Jitka Čechová

Bruslaři v černém porazili Most, Nouza má hattrick a bonus k tomu

26., středa 28. 11. 2012
Ml. Boleslav - Most MBL - MOS
M l. B o l. – Prvních pár minut přeběhlo spíš v testovacím duchu, postupem času ale Bruslařský klub přitlačil na pilu. V deváté minutě otevíral skóre utkání Tomáš Nouza, který o chvíli později ještě proměnil trestné střílení. To Mostecké natolik rozhodilo, že za pouhých 22 sekund navyšoval ještě Výborný. Hosté sice snížili gólem Gengela, který padl v dvojnásobné přesilovce, následně se ale trefil domácí Loskot. Gól Kafky na začátku třetí třetiny mohl znamenat tečku, jenže pak hosté mířili přesně hned dvakrát a situace byla hned o něco dramatičtější. Alespoň do okamžiku, kdy se potřetí trefil Nouza. Ten to navíc zvládl jako bonus ještě počtvrté!
Ml. Boleslav: Will – Kasík, Pojkar, Toman, Němeček, Chaloupka, Jindra, Šmach, Kulich – Nouza, Koudelka, Padělek – Pabiška, Výborný, Kafka – Rys, Červený, Demel – Lenc, Loskot, Koudela
Most: Gutsevich – Tomeček, Charousek, Hranáč, Pavlů, M. Rohan, Parýzek, Čechura – Kotrla, Smolka, T. Rohan – Bojer, Gengel, Kuběna – Nedrda, Čurilla, Slavíček – Fedorov, Výrut, Skvortsov – Jurčík
Branky a nahrávky: 9. Nouza (Koudelka, Padělek), 16. Nouza (trest. střílení), 16. Výborný (Pabiška, Kafka), 27. Loskot (Němeček), 43. Kafka (Pabiška, Výborný), 54. Nouza (Koudelka, Červený), 58. Nouza (Kasík, Koudelka) – 22. Gengel (Hranáč, Pavlů), 49. Charousek (Smolka), 50. Gengel (Fedorov). Rozhodčí: Hejduk - Gut, Rittich. Vyloučení: 9:10, navíc Chaloupka (MBL) a Skvrotsov (MOS) oba 5 min. + OT do konce utkání. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2040. Střely na branku: 53:29.

Fotogalerie

Komentář

Mladé Boleslavi rozjezd, zřejmě vzhledem ke dvěma předchozím domácím prohrám, tentokrát trochu trval, i tak ale nakonec na soupeře vystřelila celkem šestnáctkrát, zatímco domácí Will si na kotouč sáhl pouze ve třech případech. První gólová situace Středočechů přišla poněkud paradoxně jen krátce poté, co na kluziště vrátil vyloučený Loskot. Dva na jednoho jeli Koudelka s Tomášem Nouzou. Prvně jmenovaný měl menší náskok, takže se rozhodl zakončovat. Gutsevich puk udržel před sebou, ale proti dojíždějícímu Nouzovi už zůstal bezmocný.

Ve slibné šanci se objevilo i duo Rys – Demel, nakonec ale nedokázali přehodit beton gólmana. O druhou branku se tak postaral opět Nouza, který byl v úniku na Gutsevitche faulován, v důsledku čehož rozhodčí odpískali trestné stření. O pouhých 22 sekund později pak zaskočeného brankáře Mostu překvapil i David Výborný.

Úvod druhé periody si Boleslavští zkomplikovali. Na vyloučení Tomana z první třetiny navázal faul Pabišky a s tím dvojnásobná přesilovka Mostu. Tu během pouhých šesti vteřin naražením o mantinel využil Ladislav Gengel. Severočeši dali domácím zabrat i v ještě následující obyčejné početní převaze. Tentokrát už ale bezgólově. Svěřenci trenéra Výborného však odmítli pustit soupeře do dalšího tlaku a pohotovou tečí Marka Loskota opět unikli na rozdíl tří branek.

Krosček na Demela následovala menší strkanice a tedy i první vyhrocení situace. Rozdané trestné minuty ale změnu skóre nepřinesly, teprve až poté měl obrovskou šanci Šmach. Mířil do poloodkryté klece Severočechů a zaznamenal přesnou trefu – do tyčky!

Do třetí třetiny vstoupili lépe Boleslavští, což pečetil efektivní střelou z kruhu Petr Kafka. Následovala 68 sekund trvající dvojnásobná přesilovka Středočechů. Ta se domácím ale nepovedla, ačkoliv v té klasické se po dalším gólu natahoval Padělek. Podle reakce fanklubu domácích se mu to i dost možná povedlo, rozhodčí nicméně nekompromisně rozpažil. Už za běžného počtu hráčů na ledě netrefil puk Rys a Jindru už Gutsevich vychytal.

Že Most neztrácí naději, o tom se domácí přesvědčili ve 49. minutě, kdy se v přesilovce trefil od modré obránce Kamil Charousek. Will v jeho případě dost možná na kotouč vůbec neviděl. Snadné to boleslavský brankář neměl ani vzápětí, kdy v pádu srazil puk do sítě Ladislav Gengel. A Boleslav najednou vedla už jen 5:3. Tedy až do okamžiku, kdy hosté zapomněli na Nouzu, který střelou do horního růžku branky završil svůj hattrick. Což ovšem ještě pořád od tohoto hráče nebylo vše. Na konečných 7:3 totiž v čase 57:01 zakončoval taktéž Nouza.

Ohlasy trenérů

František Výborný, trenér BK Mladá Boleslav: Most hrál nepříjemný a důrazný hokej, dostával se do rychlých protiútoků, takže byla nutná zabezpečená obrana. Utkání se velmi podobalo tomu s Berounem. V něm se nám nedařilo střílet góly, ale tentokrát nám to tam padlo. Musíme být pokaždé trpěliví a snažit se o důraz a četnost těch střel, sbírat odražené kotouče. Pokud se podíváme na minulá utkání, tak jsme se v přesilovkách dosti trápili, takže jsem rád, že jsme se chytli a podařilo se nám vstřelit branky. Přesilovky jsou celosezónní práce, stále je na čem pracovat. Soupeři se snaží reagovat na to, co hrajete, sledují videa ze zápasů a vědí, jak na vás, takže je nutné na to reagovat a určitě je co měnit a zkoušet. Máme několik zraněných hráčů, kteří naskakovali do přesilovek a teď nám dost chybí.

Václav Baďouček, trenér HC Most: Boleslav je kvalitou míli před náma, což se ukázalo v průběhu utkání. My jsme první třetinu chtěli hrát dobře z obrany. Bohužel to, co jsme chtěli hrát my, jsme umožnili domácím. Chtěli jsme hrát na brejky a první dva góly byly po našich chybách ve středním pásmu a brejcích soupeře a za stavu 3:0 a bylo rozhodnuto. Pak jsme se snažili hrát trochu aktivněji a myslím si, že se nám to i dařilo, ale projevila se zkušenost domácích v zakončení a tvrdě trestali všechny naše chyby. Dnes měl Tomáš Nouza obzvláště plodný den, k čemuž mu jako svému bývalému svěřenci gratuluji.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.