BK MLADA BOLESLAV
29. 12. 2012 | Štěpán Tomš

Boleslav se nenechala Pískem zaskočit, rozhodla už v první třetině

36., sobota 29. 12. 2012
Ml. Boleslav - Písek MBL - PIS
M l. B o l. – V minulém kole Písek překvapivě zdolal Olomouc, ale v Mladé Boleslavi se další senzace nekonala. Domácí rozhodli o svém vítězství 5:1 už v první třetině, ve které využili dvě přesilové hry a vyhráli ji 4:1. Řádil přitom hlavně třetí útok. Přestože Jihočeši svou hru ve druhé polovině zápasu zlepšili, další gól už nepřidali.
Ml. Boleslav: Valent – Kasík, Chaloupka, Němeček, Toman, Jindra, Šmach, Bohunický, Kulich – Nouza, Vrbata, Rys – Kafka, Výborný, Pabiška – Mikulík, Koudelka, Demel – Padělek, Loskot, Pitule
Písek: Halmoši – Petráček, Veselý, Růžička, Ruprecht, Kříž, Kužel, Dvořák – Kubeš, Kučera, Marek – Petruška, Heřman, Vaniš – Sedláček, Vlček, Ferebauer – Homolka, Bernard
Branky a nahrávky: 5. Kafka (Mikulík, Koudelka), 11. Rys (Vrbata D., Nouza), 14. Demel (Mikulík, Koudelka), 19. Mikulík (Demel, Koudelka), 50. Němeček (Toman, Výborný) – 16. Růžička (Vlček, Ferebauer). Rozhodčí: Škrobák - Suchánek, Brejcha. Vyloučení: 6:5, navíc Vrbata (MBL) 10 minut OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2310. Střely na branku: 33:25.

Fotogalerie

Komentář

Písek se hned ve 4. minutě zápasu musel bránit skoro minutu ve třech, čehož domácí využili ke vstřelení úvodní branky. Mikulík našel před bránou Petra Kafku, který s trochou štěstí překonal brankáře Halmošiho střelou po ledě.

I nadále se hosté museli převážně bránit, při střele Pabišky jim pomohlo břevno. V polovině první části domácí svůj náskok navýšili. Po nenápadné mezihře si mezi kruhy vyjel Jiří Rys a zamířil pod horní tyčku. V další přesilové hře nastřelil David Výborný tyč, z další akce už ale Boleslav další gól vytěžila. Mikulík byl znovu autorem finální přihrávky a Tomáš Demel trefoval prázdnou bránu.

I Písečtí si vyzkoušeli přesilovku pět na tři a také ji využili. Ferebauer nabil před modrou čárou Danu Růžičkovi, který s pomocí tyče uklidil puk za Valenta. Před první přestávkou padl ještě jeden gól na druhé straně, tentokrát si třetí lajna role prohodila a přihrávku Demela zužitkoval Milan Mikulík.

Do druhé třetiny vstoupil aktivně Písek a puk několikrát proletěl nebezpečně blízko Valentových tyčí. Tlak ukončil až Nouza svou velkou neproměněnou šancí.

Dále se hrál vyrovnaný hokej, při němž měli práci oba brankáři. Více se možná zapotil boleslavský gólman, protože Písek hrál znovu dvojnásobnou přesilovou hru. Nedokázal ji však využít, a to i díky Valentově pohotovému zákroku proti Markově střele do odkryté brány. Ve druhé dvacetiminutovce diváci gól neviděli.

Ve třetí třetině se poměr trestů převážil v neprospěch Mladé Boleslavi, jenže hosté si ani s další přesilovkou neporadili. Středočeši naopak přidali pojišťující branku. Střelu Romana Němečka od modré čáry brankář Halmoši vůbec neviděl, a tak mohl pouze bezmocně rozhodit rukama. Další gól už nepadl a domácí bez potíží získali tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý, asistent trenéra BK Mladá Boleslav: První třetina byla z naší strany velmi dobrá, dařilo se nám hrát to, co jsme chtěli. Byli jsme úspěšní v přesilovkách. Myslím si, že jsme hru v první třetině ovládli. Ta druhá část už byla trochu horší, ale bylo to i tím, že se často vylučovalo a hra se hodně rozbila, už nebyla tak plynulá. Z tohoto pohledu zápas ztratil na glancu a nebylo to ono. Za stavu 4:1 jsme si mysleli, že to v poklidu odehrajeme a soupeř se zvedl. Bylo to samozřejmě i tím, že hráli přesilovky, dostávali nás pod tlak, a tím jsme je trochu nastartovali. Ve třetí třetině jsme spíše už zápas kontrolovali, abychom nedostali branku a dokonce se nám podařilo dát pátý gól.

Jindřich Setikovský, trenér IHC Písek: V první třetině jsme dostali góly z přesilovek. Minimálně dva fauly, které tomu předcházely, byly zbytečné a nemělo k nim vůbec dojít. Ze čtyř branek v první třetině jsme dostali hned tři z přesilových her. Věděli jsme, že je má soupeř kvalitní, ale přesto jsme měli těch vyloučení až příliš a soupeř nás za to potrestal. Po první třetině jsme si v kabině trochu zakřičeli a vyjasnili jsme si, že pokud budeme pokračovat takto i nadále, můžeme tady dostat desítku. Ve druhé a třetí části podalo naše mužstvo sympatický výkon, hodně jsme bojovali, zvláště ve třetí třetině jsme byli více na puku. Sice nevezeme ani bod, ale musíme akceptovat sílu soupeře.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.