BK MLADA BOLESLAV
3. 1. 2013 | Dominik Kameš, Jitka Čechová

Beroun zničen v 77 sekundách, Boleslavští berou jasné tři body

37., čtvrtek 3. 1. 2013
Beroun - Ml. Boleslav BER - MBL
B e r o u n – Když se v první třetině i přes veškerou převahu Bruslařského klubu trefil jen Pabiška, situace ještě nevypadala nikterak jasně. Jenže hned v úvodu druhé periody se během 77 vteřin prosadili Koudelka, Vrbata a poté znovu Pabiška. To byla rána, na kterou našel odpověď jen berounský Hrdel. Na jasných a definitivních 5:1 pro Mladou Boleslav dával ve 45. minutě Nouza.
Beroun: Sedláček - Přindiš, Jebavý, Knesl, Šulc, Hertl, Beneš - Hrdel, Hošťálek, Kadlec, Plichta, Stromko, Videlka, Fiedler, Bárta, Doležal, Trojan, Čurda, Polák, Mrňa
Ml. Boleslav: Will – Kasík, Pojkar, Němeček, Toman, Jindra, Chaloupka, Bohunický – Nouza, Vrbata, Rys – Padělek, Výborný, Pabiška – Mikulík, Koudelka, Demel – Šmach, Loskot, Jiránek
Branky a nahrávky: 36. Hrdel (Mrňa, Šulc) – 7. Pabiška (Výborný, Nouza), 23. Koudelka (Mikulík, Němeček), 23. Vrbata D. (Nouza, Kasík), 24. Pabiška (Toman, Výborný), 45. Nouza (Vrbata D., Pojkar). Rozhodčí: Doležal - Komárek, Krátký. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 132. Střely na branku: 25:30.

Komentář

Domácí dobře vstoupili do utkání, když už po devatenácti vteřinách byl Will nucen předvést několik obtížných zákroků proti střelám Stromka a následné dorážce Hrdela. Po minutě hry měl však na druhé straně šanci Demel, jehož našel mezi kruhy přesným pasem David Výborný. Ten ale přestřelil klec, jenž hájil Vojtěch Sedláček. Mladoboleslavští měli další šance, avšak střely Tomana a Vrbaty vychytal právě berounský brankář. V šesté minutě byl vyloučen Petr Přindiš a Bruslařský klub po sedmdesáti šesti vteřinách využili přesilovou hru. Přesnou nahrávku Výborného zužitkoval Lukáš Pabiška, který tak otevřel skóre utkání.

Hosté mohli zvýšit svůj náskok, když se sám před bránou zjevil Kasík, Sedláček ho ovšem skvělým přesunem vychytal. Na druhé straně musel Will zasahovat proti obránci Hertlovi, který ihned po buly vyzkoušel jeho pozornost. Ve čtrnácté minutě se už Mladoboleslavští radovali ze vstřeleného gólu, avšak rozhodčí rozpažil, jelikož puk byl v moci domácího brankáře. Sedláček vychytal i nejproduktivnějšího hráče Mladé Boleslavi, Tomáše Nouzu. Poté střílel po vyhraném vhazování Jebavý, ani jeho pokus ale brankou neskončil.

Úvod druhé třetiny vyšel jednoznačně lépe týmu v zeleném. V čase 22:20 ujížděl Martin Koudelka sám na domácí bránu a bekhendovým blafákem překonal Sedláčka. Po sedmatřiceti sekundách se v podobné situaci ocitl David Vrbata, který svou akci zakončil podobně jako Koudelka a navýšil tak vedení Bruslařského klubu. A když za čtyřicet vteřin přidal další branku hostů opět Pabiška, vypadalo to s nadějemi Medvědů špatně. Branky Koudelky a Pabišky navíc Mladá Boleslav zaznamenala při vlastním oslabení. Poté se v další šanci se ještě ocitl Mikulík, který už však Sedláčka nepřekonal.

Na počátku dvaatřicáté minuty předvedl brankář Medvědů efektní zákrok, když střelu Tomáše Nouzy vyrazil špičkou brusle a zabránil tak jasnému gólu. Na druhé straně střílel Videlka, jeho pokus však schoval Will do své lapačky. Branka Berouna ale přišla až při přesilové hře pěti proti třem, kterou využil střelou z levého kruhu Zbyněk Hrdel. Poté ještě zkoušel vypálit Jindra, ten ale přesně nezacílil, a tak Bruslařský klub v druhé třetině další branku nepřidal.

Třetí dvacetiminutovka začala několika nepřesnými rozehrávkami na obou stranách. Ke střele se dostal boleslavský Chaloupka, za jehož pokusem se však brankář Sedláček jen ohlédl. V pětačtyřicáté minutě se hosté dočkali dalšího úspěchu, když se důrazem prosadil na brankovišti Tomáš Nouza, který tak vsítil pátou branku Mladé Boleslavi. Dále kombinoval Mikulík s Koudelkou, jejich kombinace však pro domácí branku nebezpečí neznamenala a následně zkusil Milan Mikulík vystřelit z vrcholu levého kruhu. Berounský brankář ovšem vyrazil jeho střelu po ledě levým betonem.

Na druhé straně připravili dvě akce domácí obránci. Nejprve musel Will vyrazit tvrdou střelu Jakuba Šulce a následně připravil ideálně puk pro Doležala Přindiš. Tomáš Doležal však další gól týmu od Berounky nepřidal. Všem na stadionu zatrnulo, když do mantinelu narazil berounský útočník Kadlec, na ledě se objevila krev, avšak tento dvacetiletý útočník se po chvíli zvedl z ledové plochy a za potlesku tribun odjel na střídačku. Další velkou šanci Medvědů měl Knesl, jenž byl před Willem úplně sám, tuto příležitost však nevyužil, a tak Mladá Boleslav potvrdila v utkání roli favorita a získala tři body.

Ohlasy trenérů

Petr Novák, Medvědi Beroun 1933: Utkání rozhodla naše přesilovka, ve které jsme hloupě inkasovali dva góly a tím nám Boleslav odskočila. Hodně jsme mezi svátky trénovali, věnovali se přesilové hře a z nepochopitelných důvodů to kluci sehráli tak, že nás Boleslav dvakrát přečíslila. Zase jsme prohráli vysokým výsledkem, ale tentokrát jsem dostali dvě branky ve vlastní přesilovce po hloupých chybách. Individuální chyby nás velmi sráží dolů. Příští zápas odehrajeme v Písku a nechceme na hráče vytvořit tlak, že teď musíme za každou cenu vyhrát. Chceme vyhrát každý zápas, ale hráči už mají sami nervy a nechceme jim je přidávat ještě tímto tlakem. Do Písku jedeme hrát to, co trénujeme a hrát poctivě. A když to splníme, tak se výsledek dostaví.

Jiří Slabý, BK Mladá Boleslav: Utkání jsme měli pod kontrolou od samého začátku. V první třetině jsme měli šance, které jsme neproměnili, ale ve druhé třetině jsme dali rychlé góly v přesilovkách a již jsme ovládali hru. Ve třetí třetině jsme hlídali výsledek a celý zápas odehráli velice slušně. Pomohly nám i dvě branky ve vlastním oslabení, to se nestává každý den. Uklidnilo nás to a kluci si plnili své povinnosti. Bylo důležité, že jsme v první třetině branku nedostali, ale naopak dali. Pochopitelně nás trochu mrzí, že neodjíždíme s čistým kontem, ale měli jsme hodně vyloučení, tak jedna branka nevadí.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.