BK MLADA BOLESLAV
2. 4. 2013 | Zdena Bobková

Boleslav drží domácí neporazitelnost, přemohla Olomouc!

BAR5, úterý 2. 4. 2013
Ml. Boleslav - Olomouc MBL - OLO
M l. B o l. – Dřina a pevné nervy, tak přesně to Bruslaři potřebovali a měli v pátém barážovém utkání proti celku HC Olomouc, jež na domácím ledě porazili 4:2. Bruslaři zvládli výborně první třetinu, ve které si dva přesné zásahy připsal Pabiška. Na začátku druhé části zvyšoval Demel, čímž vyhnal Kašíka, doposud nejlepšího brankáře baráže, z brány. Kohoutům se poté ještě podařilo snížit zásluhou Králíka a Vodného, ale konečnou trefu si připsal boleslavský Nouza, který tak Bruslařům pojistil tři body do tabulky.
Ml. Boleslav: Valent – Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Žabka, Bohunický – Mikulík, Koudelka, Demel – Nouza, Výborný, Pabiška – Hrdel, Vrbata, Kafka – Rys, Jiránek, Ondřej
Olomouc: Kašík (21. Halász) – Bartoň, Ondrušek, Kříž, Staněk, Kadela, Valenta, Janáček, Lhotský – Diviš, Řípa, Kucsera – Rác, Kolouch, Vodný – Kucharczyk, Herman, Selingr – Králík, Ministr, Lehečka
Branky a nahrávky: 4. Pabiška (Němeček, Výborný), 11. Pabiška (Výborný, Nouza), 21. Demel (Mikulík, Němeček), 51. Nouza (Toman, Výborný) – 23. Králík (Ministr), 37. Vodný (Janáček, Diviš). Rozhodčí: Minář, Jeřábek – Ondráček, Bejček. Vyloučení: 5:5. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3730. Střely na branku: 30:19. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.

Fotogalerie

Komentář

Už od prvních minut bylo znát, kdo je ve ŠKO-ENERGO Aréně pánem. V první větší šanci se ocitl domácí Pabiška, ke kterému sklouzl kotouč, ale ten jej ve změti hokejek netrefil. Mladoboleslavští se ale gólu dočkali záhy. Boleslav si v útočné třetině vytvořila tlak, který vygradoval trefou Lukáše Pabišky, ke kterému se odrazil kotouč a on puk zacílil přesně do mezírky u pravé olomoucké tyče. Olomoucké obraně v osmé minutě utekl Rys, který na Kašíka zkusil blafák, který však skončil těsně vedle levé tyče. Pak se ale ke slovu dostala i Olomouc, jenže Hanáci svou šanci trestuhodně spálili, když na Diviše zírala odkrytá klec, ale ten ji přestřelil.

Boleslav měla v první třetině možnost hrát třikrát přesilovou hru a Bruslaři zužitkovali hned tu druhou, kterou proměnil opět Lukáš Pabiška, který chytře číhal před bránou a doklepl přihrávku Davida Výborného. Boleslav byla v laufu, takže ihned po druhé brance přitlačila na Olomouc, které povolila obrana a vpustila do pásma Ryse, který zkoušel Kašíka obalamutit blafákem, ale mladý gólman si jeho pokus dobře pohlídal. Olomouc poté dostala možnost hrát přesilovou hru, ale Kohoutům se přesilovka příliš nepovedla. Na konci třetiny ještě fauloval olomoucký Janáček, ale Bruslaři v tlaku na Kašíka nic nevymysleli, a tak třetina skončila 2:0 pro domácí. Celkový pocit byl asi ten, že Boleslav přišla na to, že se s Kohouty dá hrát.

Zatímco prvních padesát vteřin rozdělené přesilovky Bruslaři nezužitkovali, dalších 33 téměř ihned. Boleslav se po buly dostala do pásma, a kombinace Mikulíka s Tomášem Demelem nesla ovoce. Poslední jmenovaný nastřelik Kašíkův beton a puk se trochu nešťastně svezl až do sítě. To už bylo na olomouckého mladíka příliš, a tak přepustil místo v bráně Tomáši Halászovi.

Boleslav soupeře tlačila i nadále, ale Bruslaři během druhé třetiny udělali dvě zásadní chyby, které Kohouti dokázali zužitkovat. Lukáš Králík si zcela nepokrytý sjel až před Valenta a správně uklidil puk za jeho záda. Olomouc poté dostala možnost hrát minutu a 37 vteřin dvojnásobnou přesilovku. Olomoučtí si v ní ale na výborně chytajícího Valenta nepřišli. Naopak ten ukázal, že je v bráně jako rovnocenná náhrada za nemocného Willa a všechny pokusy hostí pokryl.

Pak se hrálo dlouho nahoru a dolů. Souvislý tlak, který Bruslaři vyvíjeli v první třetině, na Olomouc náhle neplatil a Kohouti utkání zdramatizovali. Boleslavští obránci pozapomněli na Michala Vodného, který zdvihl kotouč a střelu namířil nad Valentovo rameno.

Ve třetí třetině Bruslaři skoncentrovali síly a zocelili své obranné řady, takže se Olomouci příliš nedařilo kombinovat v jejich pásmu. Na hře obou týmů bylo znát, že se hraje o důležité body, takže i herní projev byl velmi opatrný. Olomouc dostala příležitost zahrát si přesilovku, a málem se jí podařilo srovnat stav utkání, ale Kolouchovi sjel puk z hole a ten tak vůbec neodkázal zakončit. Na druhé straně se hákováním provinil Kříž a jen dosedl na trestou, mohl se zvedat. Tomáš Nouza prudkou střelou od modré propálil vše, co stálo mezi jeho hokejkou a sítí Halászovy brány a Boleslav tak odskočila na rozdíl dvou branek.

Jenže Olomouc se rozhodla ještě se nevzdat. Milan Ministr si vzal na modré puk a přes tři obránce s ním uháněl na Valenta. Jeho úmysl byl však příliš přímočarý a Valent jej dobře přečetl a puk vytěsnil. Kohouti se ale poté usadili v pásmu Mladé Boleslavi a Valent si připisoval jeden úspěšný zákrok za druhým. Jenže Boleslav už žádný zvrat v zápase nedopustila a puk až téměř do konce držela výhradně na svých hokejkách.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek, BK Mladá Boleslav: V první třetině jsme dominovali, myslím si, že jsme měli dát víc gólů. Pak jsme si to sami zdramatizovali tou nešťastnou brankou. Soupeř hrál hodně nepříjemně. Když už udeřil, vždy to smrdělo gólem, přestože to nebylo až tak často. Všechny šance měli hosté nebezpečné, naštěstí se nám podařilo odskočit o dva góly a to si myslím, že ve třetí třetině rozhodlo.

Petr Fiala, HC Olomouc: My jsme si nezasloužili nic uhrát, protože jsme hráli v první třetině mizerně. Výkon byl hlavně první dvacku trapný, ale zase musím říct, že z ničeho to najednou bylo 3:2, měli jsme tam tři šance, jednu tyčku a najednou se to zdramatizovalo a rozhodly přesilové hry. Naši byli bez šance a domácí z nich dali dva góly. Byli produktivní a velice nebezpeční, vyhráli zaslouženě.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.