BK MLADA BOLESLAV
14. 4. 2013 | Daniel Langer

Bruslaři doma vymazali dalšího soupeře, extraligový sen žije dál!

BAR10, neděle 14. 4. 2013
Ml. Boleslav - Chomutov MBL - CHM
M l. B o l. – Celek z města automobilů je ve ŠKO-ENERGO Aréně k nezastavení. Podobně jako v pátek, i tentokrát si extraligový soupeř odvezl pořádný nášup a znovu byl perfektní týmový výkon podtržen čistým kontem Michala Valenta. Vzhledem k vítězství Liberce nad Olomoucí se první tři pozice tabulky vyrovnávají a zdá se, že extraligová hádanka nalezne řešení až v posledním kole. Díky domácím výkonům do vývoje mohou nadále zasáhnout i Bruslaři.
Ml. Boleslav: Valent – Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kasík, Pojkar, Žabka, Bohunický – Mikulík, Koudelka, Demel – Nouza, Výborný, Pabiška – Kafka, Vrbata, Hrdel – Jiránek, Pitule, Rys
Chomutov: Hanuljak – Trefný, Palin, Pulpán, Pavlas, Bartejs, Rýgl, Stehlík, Rutta – Káňa, Hruška, Kubinčák – Hřebejk, Kraft, Šagát – Důras, Sikora, Hromas – Gajovský, Kůs, Procházka
Branky a nahrávky: 5. Toman (Výborný), 11. Mikulík (Koudelka), 32. Pabiška (Vrbata, Toman), 49. Nouza, 56. Pabiška (Nouza, Vrbata). Rozhodčí: Šindler, Lacina – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 15:14, navíc Hrdel (MBL) a Káňa (CHM) 10 min. OT. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4020. Střely na branku: 28:33.

Fotogalerie

Komentář

Úvodní minuty střetnutí se nesly v duchu nedisciplinovanosti hostujícího celku. V krátkém časovém sledu Chomutovští putovali hned dvakrát na trestnou lavici a byli za to potrestáni. Výborný prokličkoval do útočného pásma, přenechal kotouč za sebe na najíždějícího Milana Tomana, který střelou zápěstím rozvlnil síťku za Hanuljakem. Hosty inkasovaná branka probrala z letargie a nebezpečných situací začalo přibývat i před boleslavským brankovištěm. Do nadějné střelecké pozice se probojoval mezi kruhy Kraft, jeden z domácích útočníků se ale vzorně vrátil a v poslední chvíli soupeře vyrušil. Bruslaři i v nedělním utkání prokázali, že na svém kluzišti mají skvělou produktivitu a ke vstřelení gólu jim stačí opravdu málo. Martin Koudelka vyhrál vhazování na Milana Mikulíka, jenž navzdory zablokované hokejce dokázal praštit do puku a vysokým obločukem ho dostat až za brankovou čáru.

Mladoboleslavské hokejisty brzké vedení povzbudilo k další aktivitě. Velmi sebevědomě si počínal především David Výborný. S jeho technikou hole si hostující obránci často nevěděli rady, jako v případě, kdy Nouza vybojoval pro svého kapitána kotouč v rohu a sjížděl si před branku. Pobídka k teči po menším slalomu opravdu přišla, Hanuljak ale tentokrát zareagoval přesně. Na druhé straně se ihned po vhazování dostal k nebezpečné střele Důras, Valent ale jeho ostrý pokus pohotově vykopl. Více se toho už do první sirény nestalo a bylo jasné, že pokud chce Chomutov pomýšlet na bodový zisk a ztvrzení extraligové příslušnosti i pro další ročník, bude toho muset na své hře hodně změnit.

Druhé dějství nejdříve nabídlo o něco méně atraktivní podívanou, za což mohli především domácí hokejisté, kteří se rozhodli nehazardovat se svým dvoubrankovým vedením a nepouštět se do žádných riskantních podniků. Na ledě spíše než pohledných kombinací přibývalo šarvátek, které rozhodčí nemilosrdně trestali. Více než polovina třetiny byla odehrána v nestandardním počtu hráčů a prostor na ledě svědčil spíše Pirátům. Vyniknout své ofenzivní schopnosti nechal obránce Pulpán, jenž si velmi účinně sjížděl a dvakrát pálil těsně vedle tyče. Z tohoto mráčku ale nezapršelo a ukázala se pravdivost otřepaného rčení „Nedáš, dostaneš!”. Bruslaři se dostali ke své výsostné disciplíně, přesilové hře a pod horní tyčku dorážející Lukáš Pabiška rozjásal ŠKO-ENERGO Arénu potřetí.

Kdo si myslel, že v tu chvíli už bylo utkání víceméně rozhodnuté, šeredně se mýlil. Boleslavští hokejisté se částečně vlastní nedisciplinovaností, částečně nešťastnou náhodou dostali do celkem čtyři minuty trvajícího dvojnásobného oslabení. V něm Chomutovští doslova svírali svého soupeře v železných kleštích, Michal Valent ale držel jako nepropálitelná zeď. Velkou zásluhu na tom měli i Koudelka, Jindra a Chaloupka, kteří strávili v klíčových chvílích na ledě přes tři a půl minuty. Trenér Výborný svému buldočímu komandu věřil natolik, že si dokonce vybral oddechový čas, aby zmínění nemuseli z ledu. Pirátům nezbývalo, než nad promrhanou šancí na návrat do zápasu nevěřícně kroutit hlavou.

Závěrečnou třetinu střetnutí načnuli hosté tlakem v jedné z mnoha přesilovek, ale naložili s ní podobně, jako s těmi předchozími, tedy darebně. Tomáš Káňa se nechal vyloučit a za vzteklé reakce si ještě vysloužil osobní trest. Oproti tomu Bruslaři pokračovali ve své hře, nenutili se do útoků a víceméně kontrolovali vývoj utkání. Z průměrné šedi vynikla snad jen akce Tomana, který vystihl při hře ve čtyřech rozehrávku soupeře a s Nouzou zamířil do přečíslení. Boleslavský obránce svou přihrávku adresoval přesně, hosté zabránili jasné gólové šanci jen za cenu faulu. Nařízené trestné střílení proměnil s ledovým klidem Tomáš Nouza svou tradiční dlouhou forhandovou kličkou.

O čestný zásah se pokoušeli Gajovský s Kůsem poté, co si vykombinovali domácí obranu, Valent byl ale i tentokrát pozorný. Tribunám zatrnulo, když se ve středním pásmu nevědomky srazili Rys se Sikorou, oba hráči ale odešli po svých a byli připraveni pokračovat ve hře. Piráti v závěru přeci jen našli ještě trochu chuti do hry, tvrdě pálil Pallin, z úhlu zaměstnal Valenta tvrdou ranou Šagát. Závěr okořenili další šarvátky, Boleslavští už ale neměli chuť se do nich pouštět. Výzvy hostujících hráčů tak zůstaly nevyslyšeny a hosté odcházeli postupně obsazovat trestnou lavici. To se ale proti Mladé Boleslavi nevyplácí, po skrumáži v brankovišti propálil vše v cestě Lukáš Pabiška a stanovil tak konečný výsledek 5:0. Bruslařský klub si připsal před téměř vyprodanou arénou další důležité a zasloužené vítězství.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý, BK Mladá Boleslav: My jsme šli od prvních minut za naším cílem, plnili jsme taktické pokyny, které jsme si stanovili v předzápasové poradě. Rozhodujícím momentem utkání byly nevyužité početní výhody soupeře, kdy to naši hráči skvěle ubránili, za což jim patří velký dík a uznání. Zbytek týmu jim to potom vrátil na druhé straně hřiště. Utkání jsme zvládli výborně, ale nemůže výsledek přeceňovat, chystáme se na další těžké střetnutí.

Zdeněk Skořepa, Piráti Chomutov: Utkání z naší strany nebylo vůbec dobré. Věděli jsme, že Boleslav je silná v přesilových hrách, přesto jsme byli v prvních minutách dvakrát vyloučeni. Druhý gól byl laciný, po vhazování v našem obranném pásmu, které jsme měli zdánlivě pod kontrolou. Něco s vývojem střetnutí mohla udělat naše čtyři minuty dlouhá početní výhoda pět na tři, ale nesehráli jsme to tak, jak jsme měli. Bez vstřelené branky se vyhrát nedá, Boleslav byla lepší a zaslouženě zvítězila.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.