BK MLADA BOLESLAV
9. 10. 2013 | Lukáš Chuchválek

Bruslaři zůstali doma neporaženi i po zápase s Olomoucí

10., středa 9. 10. 2013
Ml. Boleslav - Olomouc MBL - OLO
M l. B o l. – Zápas proti Olomouci se ovšem ze začátku nevyvíjel pro Bruslaře moc dobře. Nejprve Knotek využil přesilovku, ale díky Tomáši Protivnému Boleslav záhy vyrovnala, rovněž z přesilovky. Ve druhé třetině měli kohouti mírně navrch, přesto šla do vedení Boleslav. Vítězství potvrdil v závěru David Výborný, díky němuž domácí mohli v klidu hlídat výsledek až do konce tak, že už Olomouc, až na jeden případ, k ničemu nepouštěli. V tomto zápase rozhodovala hlavně produktivita v přesilovkách.
Ml. Boleslav: Valent – Němeček, Protivný, Bohunický, Jindra, Pojkar, Žabka, Kurka – Nouza, Výborný, Pabiška – Mikulík, Broš, Klimenta – Lenc, Vrbata, Demel – Rys, Koudelka, Jiránek – Podsedníček
Olomouc: Vošvrda – Bartoň, Ondrušek, Jaroměřský, Janáček, Kadela, Ovčačík, Škůrek, Rašner – Pekr, Knotek, Herman – Rác, Řípa, Vodný – Kucharczyk, Švaňhal, Kindl – Jergl, Diviš, Králík
Branky a nahrávky: 19. Protivný (Výborný), 27. Pabiška (Výborný, Protivný), 53. Výborný, 54. Výborný (Nouza, Vrbata) – 18. Knotek (Pekr, Herman), 58. Knotek (Ondrušek, Pekr). Rozhodčí: Hribik, Souček – Svoboda, Špůr. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2580. Střely na branku: 29:34.

Fotogalerie

Komentář

Prvních deset minut nenabídlo zajímavý hokej. Obě mužstva se spíše oťukávala a moc vzruchu nepřinesla ani první přesilovka, kterou hrála Olomouc. Postupně se hráči osmělili, hře dopomohla i přesilovka Olomouce. V dobré pořádné příležitosti se ocitl Jiří Řípa, jehož bomba ze střední vzdálenosti proletěla těsně nad a Michal Valent měl dále celkem hodně práce. Hned potom si zahrála přesilovku i Boleslav, ovšem Tomáš Vošvrda byl taktéž vynikající. Skóre se přesto málem změnilo, neboť Boleslavští vyrobili na modré pořádnou minelu, ale Knotek, jenž si to pak rozdal jeden na jednoho s Valentem, se svým pokusem mezi betony neuspěl.

Další přesilovka pro Olomouc mohla kohouty probudit, kdyby vystřelili aspoň jednou na bránu. Pak ale přišlo v jeden moment 18. minuty lehké nahození a přímočará souhra Hermana s Pekrem, která způsobila v domácí obraně dost velký chaos na to, aby vůbec nikdo nehlídal tyč. Tam si najel Jan Knotek, jemuž nedělalo žádný problém uklidit puk do prázdné brány. Odpověď přišla za půl minuty, když se při přesilovce na modré dostal k puku po vyhraném vhazování Tomáš Protivný, jenž vymetl vše, co stálo v cestě.

Na úvod druhé třetiny se ocitli Rác s Pekrem při přesilovce před prázdnou bránou, kterou střežil už jen jeden z obránců, který se obětavě položil do jejich střely. Měli smůlu v tom, že nezkrotili puk dříve, než se do branky stihl vrátit Valent. Olomouc byla i nadále aktivní a dobře pokrývala hráče Boleslavi, Janáček například od modré dobře vyprášil Valentovy betony. Kohouti několik minut prakticky nepustili Bruslaře přes půlku, pak ale udělali chybu a pustili soupeře do brejku, přičemž faulovali, a ve 27. minutě tuto příležitost proti čtyřem domácí využili, když se trefil povedeně zblízka Lukáš Pabiška.

Po tomto obratu měli Bruslaři ještě několik příležitostí, ovšem Tomáš Vošvrda byl pozorný, stejně tak obrana před ním. Nepřišel si na něj Nouza ani Mikulík. Pak v přesilovce vyslal na druhé straně přes obránce jedovatku Radim Kucharczyk, s níž si Valent bez větších potíží poradil. Hosté to zkoušeli z dálky i nadále, leč neuspěli. Kolem 35. minuty měli další velký závar, kdy roztažený Valent neudržel Jaroměřského puk a dostal se mimo bránu. Zpoza ní pak vyslal jeden z kohoutů zpětnou příhru před bránu, kterou Protivný se štěstím vyblokoval u tyče do růžku a dost možná zachránil Bruslařům zápas.

Poslední dějství začali domácí oslabením, v němž na modré zachytil puk Michal Broš, jenž uháněl spolu s Mikulíkem na druhou stranu v situaci dvou na jednoho. Nestihl však nahrát dříve, než ho dojeli protihráči a zablokovali všechny možné cesty, kudy puk protlačit. O pár minut měla Boleslav další velkou šanci a znovu u ní byl Broš, jenž téměř překonal Vošvrdu, avšak ten padající puk udržel v dost krkolomné póze před brankovou čarou, ale neudržel ho. K jeho zkrocení mu museli pomoct až spoluhráči, kteří dokázali zabránit jeho uklizení do poloodkryté brány.

Pak sice přišlo několik hluchých minut, ty však rozetnul fantastickou kličkou David Výborný, kterou v 53. minutě vykoupal Tomáše Vošvrdu. O minutu později se akce opakovala a David Výborný si brankáře vychutnal závěsem pod víko. To ovšem nebylo v tomto zápase všechno. Z přesilovky pak korigoval na 4:2 Jan Knotek, kterého si boleslavská obrana nepohlídala a ten tak v klidu zasunul kotouč odražený od mantinelu do brány. To však již nemohlo změnit nic na tom, že Boleslav zvítězila.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek, BK Mladá Boleslav: Myslím, že to od nás nebylo vyloženě dobře odehrané utkání. Olomouc je strašně zarputilý soupeř, což nám už samozřejmě ukázala loni. Jsme spokojení s přesilovými hrami, trefili jsme se v nich hned třikrát. Ve třetí třetině to klíčově rozsekl David Výborný, velmi dobře zachytal Michal Valent. Na druhou stranu nespokojenost v obranném pásmu. Takže že bychom z faktu, že jsme Olomouc porazili 4:2, skákali radostí, to se určitě neděje.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.