BK MLADA BOLESLAV
8. 1. 2014 | Lukáš Chuchválek

Po dvou těsných výhrách si Boleslav zastřílela. Odnesl to Brod

38., středa 8. 1. 2014
Ml. Boleslav - Havl. Brod MBL - HBR
M l. B o l. – Zatímco utkání proti Olomouci a Budějovicím skončily v obou případech těsně 2:1, domácí střetnutí s Havlíčkovým Brodem nabídlo hned v úvodu dva rychlé góly, o něž se postaral velkou měrou David Výborný svými precizními nahrávkami. První třetinu domácí zvládli nakonec 3:1 a v dalších dvou dějstvích přidali po jedné brance. Hru od druhé třetiny ovlivnil velmi vysoký počet vyloučených.
Ml. Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Ovčačík, Meland, Protivný, Kurka, Žabka – Nouza, Výborný, Pabiška – Mikulík, Broš, Klimenta, Jarůšek, Vrbata, Kubica – Lenc, Musil, Rys
Havl. Brod: Kacetl – Kolafa, Drtina, Plášil, Korím, Zítka, Semrád, Novotný – Maliník, Číp, Berger – Gengel, Ondráček, Milfait – Štěpánek, Stehlík, Stach – Pecen, Kučera, Kozlík
Branky a nahrávky: 1. Meland (Klimenta, Výborný) 2. Nouza (Výborný, Pabiška), 11. Vrbata (Jarůšek, Kubica), 23. Pabiška (Výborný, Toman), 47. Mikulík (Klimenta) – 20. Číp (Štěpánek, Kolafa). Rozhodčí: Hodek, Hejduk – Guth, Rittich. Vyloučení: 13:11, navíc Mikulík (MBL), Kolafa a Ondráček (oba HBR) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2210. Střely na branku: 47:28.

Fotogalerie

Komentář

Bruslaři na soupeře doslova vlétli a rychle využili chyb v obraně soupeře. Do vedení se dostali hned v 1. minutě, když Klimenta nejprve nastřelil po úniku pravou tyčku Kacetlovy brány, přičemž byl faulován, ale sudí nechali hru pokračovat, neboť viděli, že akce domácích pokračuje. Eric Meland poté jen uklidil puk do odkryté sítě. Neuběhla ani minuta a hosté šli do oslabení, které bleskově využil Tomáš Nouza, jenž si počíhal na Výborného přihrávku k protější tyči a zametl ji do brány.

Domácí celek diktoval tempo hry i v následujících minutách, avšak tentokrát si hráči z Vysočiny dokázali rozjeté domácí borce držet. Ale ne na dlouho. V 11. Minutě se činil Richard Jarůšek, kterého dokázal Kacetl ještě vychytat, ale odražený puk se dostal na hůl Davida Vrbaty, jenž zvýšil už na 3:0. Hosté se k ohrožení boleslavské brány dostali až ve své přesilovce a v ní byl nebezpečný Číp, jehož střelu Valent vykopával v poslední chvíli. A tentýž hráč, Radek Číp, pak minutu před sirénou unikl boleslavské obraně a rychlým průnikem před Valenta snížil, když usměrnil letící kotouč zblízka prudce do sítě. Tím i napravil dojem ze hry svého celku a dodal svému týmu jistý impuls do dalších bojů.

Začátek druhé třetiny také začal gólem. Mladoboleslavští získali zpět tříbrankové vedení v přesilovce, když Kacetlův beton překonal Lukáš Pabiška. A pátý zářez mohl přidal Tomáš Klimenta, nejprve v nájezdu, v němž ho ale dohnal hostující obránce, poté dostal skvělou přihrávku od Mikulíka přímo před poloodkrytou branku, kterou přestřelil. O chvíli později byl v podobné příležitosti i hostující Plášil, jehož rána do klubka před bránou málem skončila v síti. Okolo 30. Minuty hrál Rebel přesilovku 4 na 3 a před Valentem se ocitl osamocený Ladislav Gengel, jenž nadvakrát neošálil lapačku boleslavského gólmana.

Roli brankáře si posléze vyzkoušel obránce Tomáš Protivný, který vymetl z brankoviště puk odražený od tyčky, do níž ho napálil Marek Drtina. O pár minut později hráli přesilovou hru i domácí, ale moc se jim v ní nedařilo, navíc pustili dvakrát soupeře do brejku, přičemž ten druhý stál za to. Meland ztratil puk a Ondřej Stehlík si střihl proti gólmanovi sólo. Klička se mu sice povedla, ale zakončení proti povyjetému Valentovi už ne, nepřehodil jeho beton. Od té doby byl k vidění nezáživný hokej, v němž rozhodčí na obou stranách vylučoval jednoho hráče za druhým. Hosté se do domácích pořádně zakousli v momentě, kdy hráli přesilovku 5 na 3, ovšem skóre 4:1 zůstalo prozatím neměnné. Navíc se po návratu jednoho hráče na led ocitl v šanci ještě domácí Mikulík.

Do třetího dějství vstoupili mírně lépe hráči Rebelu, kteří sice hráli v oslabení, ale vynutili si přesilovku, v níž dostal Ondráček skvělou zpětnou přihrávku, kterou zakončil těsně vedle. Pohotovou střelou zápěstím se na druhé straně prezentoval i Meland, ani jeho pokus ale cíl nenašel. Ve 47. minutě ale pěkným golfovým úderem rozvlnil síť Milan Mikulík.

V následujících minutách začali sudí rozdávat další tresty, tentokrát i osobní. Hra tak byla rozkouskovaná a nenabídla téměř nic zajímavého. Ostatně podobné to bylo i v druhé části druhé třetiny. Ve vlastním oslabení ale 4 minuty před koncem ujel Jarůšek, jenž vjel téměř až do brankoviště, ovšem Ondřej Kacetl si s ním výborně poradil. Brod pak minutu před koncem jel do situace tří na jednoho, ovšem i Valent ukázal že to v té bráně umí i za takovéto herní situace.

Ohlasy trenérů

Mgr. Jan Vidner, BK Mladá Boleslav: Oproti posledním dvěma zápasům jsme si víc zastříleli. Měli jsme skvělý vstup do zápasu, dali jsme dva rychlé góly, čímž jsme prakticky určili, jak to bude vypadat dál. Soupeř bojoval, ale problémy s kádrem se přeci jen projevily. Myslím, že jsme mohli dát klidně ještě víc branek, ale rozhodčí pak začali strašně kouskovat hru a to už těžko něco vymýšlíte.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.