BK MLADA BOLESLAV
20. 4. 2014 | Jitka Čechová

Bruslaři prohráli s Chomutovem, ale na tom nezáleží. Extraliga je jejich!

BAR12, neděle 20. 4. 2014
Ml. Boleslav - Chomutov MBL - CHM
M l. B o l. – Hokejisté BK Mladá Boleslav poslední zápas letošní sezony prohráli, může jim to ale být jedno. Oslavami oslabený kádr Středočechů nestačil na Chomutov 1:6, konečnou radost a štěstí ale Bruslařům stejně nemohl nikdo a nic zkazit. Extraliga je totiž jejich!
Ml. Boleslav: Will (30. Růžička) – Němeček, Pojkar, Ovčačík, Jindra, Protivný, Meland, Kurka – Nouza, Lenc, Klimenta – Látal, Musil, Starý – Jarůšek, Vrbata, Kubica – Rys, Loskot, Podsedníček
Chomutov: Kostúr – Havel, Bartejs, Malec, Jass, Stehlík, Mrázek, Krstev, Rutta – Svoboda, Gajovský, Račuk – Bartečko, Kaše, Sikora – Bomersback, Hromas, Hruška – Kämpf, Hřebejk, Šagát
Branky a nahrávky: 47. Jarůšek (Vrbata, Jindra) – 5. Hřebejk (Hruška, Gajovský), 9. Bartečko (Gajovský, Hřebejk), 24. Krstev (Stehlík, Bomersback), 33. Rutta (Račuk), 54. Gajovský (Krstev), 58. Račuk (Stehlík). Rozhodčí: Souček, Lacina – Kostka, Bláha. Vyloučení: 6:11. Využití: 0:4. V oslabení: 0:1. Diváci: 4050.

Fotogalerie

Komentář

V úvodu zápasu měl šanci domácí Lenc, z bezprostřední blízkosti ale brankáře Kostúra překonat nedokázal. To Piráti se ukázali být produktivnějšími, byť jim to středočeský celek hodně usnadnil dvěma po sobě jdoucími tresty. V páté minutě se tak prosadil Štěpán Hřebejk. Jen o pár minut později se Severočeši proti oslavami oslabenému domácímu týmu prosadili podruhé, tentokrát síť za Willovými zády rozvlnil kapitán Luboš Bartečko. Snížit mohl Musil, ale nedokázal puk přehodit přes beton dezorientovaného gólmana Chomutova. Hráčům Bruslařského klubu nebyly nic platné ani tři vyloučení Pirátů, která se navíc vždy krátce překrývala.

Necelé čtyři minuty po začátku druhé třetiny se Severočeši prosadili potřetí, opět v přesilovce se trefil obránce Angel Krstev. Domácí očividně zápas pojali jako exhibici a ne o mnoho lepším Pirátům do sítě padaly góly ovlivněné prvně zmíněným faktem. Sudí už tak zvláštní střetnutí občas ještě zamotali nějakým tím vyloučením. Aby toho nebylo málo, vyměnili ještě Bruslaři v polovině zápasu brankáře a mezi tyče postavili mladého Jana Růžičku. Ten kapituloval už po dvou minutách, kdy za něj propadl kotouč vystřelený Janem Ruttem od modré. Taktéž v přesilové hře.

V úvodu třetí části se Bruslaři přeci jen snažili vzepnout se k alespoň malému odporu. Pravděpodobně i proto, že si řekli, že alespoň jednu symbolickou trefu by na závěr cesty za extraligou mohli přidat. Nejprve se do prázdné sítě netrefil Meland a se svou kličkou neuspěl ani Vrbata. Teprve třetí výraznější pokus byl úspěšný, čestnou trefu si připsal Richard Jarůšek. Na jeho branku ale ještě Chomutovští nalezli dvě odpovědi. Nejprve se trefil Nikola Gajovský a dvě minuty před koncem pak ještě Marek Račuk. Vzdor výsledku mladoboleslavskými ochozy obíhala mexická vlna a na střídačce domácích se už chystalo šampaňské. Zatímco vítězní hosté se po zápase tiše ztratili do kabiny a poté ze stadionu, na mladoboleslavském ledě se ještě dlouho slavilo.

Ohlasy trenérů

František Výborný, BK Mladá Boleslav: Z naší strany to už nebylo moc o hokeji. Fyzická únava po sezoně a psychická po dvoudenních oslavách byla znát, ale jsem rád, že lidé přišli. Když vidíte, jak stadion bouří, tak to jsou přesně ty momenty, kvůli kterým se hokej dělá.

Jaroslav Beck, Piráti Chomutov: Po pátku pro nás bylo těžké vůbec nasednout do autobusu a odjet do Boleslavi na zápas. Zklamání bylo velké. Jsem ale rád, že jsme odehráli poslední zápas se ctí. Uvidíme, co bude dál. Domácím gratuluji k postupu do extraligy.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.