BK MLADA BOLESLAV
26. 9. 2014 | Daniel Langer

Boleslav přehrála Vary a slaví první letošní domácí body

6., pátek 26. 9. 2014
Ml. Boleslav - K. Vary MBL - KVA
M l. B o l. - Předzápasové prognózy dávaly tušit, že se bude hrát hodně vyrovnané utkání. Energetici přijeli do města automobilů s defenzivní taktikou. Rittich mnoho práce neměl, což se ale nedalo říct o Habalovi. Skóre otevřel ve vlastním oslabení Mikulík a v přesilové hře navýšil Pabiška. Do konce druhého dějství se stihl mezi střelce zapsat i Lenc a s hosty to bylo hodně špatné. Alespoň čestný úspěch zapsal Jaromír Kverka, pro nějž to zároveň byla premiérová trefa v extralize. Radost Boleslavských už ale nezkazil.
Ml. Boleslav: Rittich – Hruška M., Kučný, Stříteský, Trška, Robar, Vidmar, Čermák – Hyka, Výborný, Pabiška – Mikulík, Broš, Klimenta – Látal, Musil, Lenc – Květoň, Vrbata, Bárta
K. Vary: Habal – Sičák, Harant, Redlihs, Tomeček J., Deyl, Šmach, Dvořák, Koblasa – Vachovec, Kverka, Duda – Pšurný, Balán, Hruška D. – Štáls, Skuhravý, Tomeček V. – Heizer, Hruška R., Gorčík
Branky a nahrávky: 11. Mikulík (Trška), 31. Pabiška (Výborný, Kučný), 38. Lenc (Vidmar) – 52. Kverka (Vachovec, Tomeček). Rozhodčí: Hodek, Horák – Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3760. Střely na branku: 28:19.

Fotogalerie

Komentář

Na domácím celku byla od úvodních minut vidět velká touha zlomit letošní prokletí ŠKOENERGO Arény a do třetice všeho dobrého i zlého si konečně připsat body. Pokud by se v hokeji měřila statistika držení kotouče, Bruslaři by v prvním dějství museli v tomto směru dominovat. Karlovarští hokejisté naopak působili až nezdravě zakřiknutě a soustředili se především na pevnou obranu. O tomto faktu také svědčilo to, že na Davida Ritticha poslali v první dvacetiminutovce pouze čtyři pokusy.

Opačné pocity prožíval na druhé straně kluziště brankář Habal, jenž musel být v nepřetržité permanenci. Středočeši dlouho nedokázali svou převahu vyjádřit střelecky, podařilo se jim to až netradičně v oslabení. Na modré čáře hosté ztratili puk a Milan Mikulík, ač unaven, vyrazil na zteč karlovarské svatyně. Situace nevypadala nijak zvlášť nebezpečně, boleslavský útočník měl totiž proti sobě tři bránící hráče. Ti mu ale dali trestuhodně mnoho prostoru a rychlý šikula z mezikruží překvapil Habala skrytou bekhendovou střelou do horního růžku.

Ani druhá třetina nepřinesla ze strany hostí výraznou změnu taktiky. Velkou příležitost měly Karlovy Vary v téměř dvě minuty dlouhé přesilovce pěti proti třem, svou luxusní výhodu ale brzy pouze zredukovaly díky dvěma nedovoleným zákrokům na hru třech proti třem. Znovu tak udeřilo na straně druhé, když se z trestné lavice navrátivší Lukáš Pabiška prosadil na brankovišti a dorazil Výborného dělovku zpoza kruhu. Na ledě mu na to stačilo pouhých šest sekund.

Do největší šance Západočechů se dostal Kverka poté, co proskočil mezi obránci, pozorný Rittich ale jeho blafák vystihl. Podobnou akcí se blýskl i boleslavský Klimenta, parádní zpracování na modré čáře ale vyšlo v niveč, protože Habal jeho nájezd zlikvidoval. Stejnou dávku štěstí už ale neměl o několik okamžiků později, kdy si podél mantinelu vyjel do střelecké pozice Radan Lenc a střelou zápěstím vymetl pavučinky v horním růžku branky.

Energetici nastoupili do závěrečného dějství honbou za vyrovnávací brankou. Ihned po vhazování se dostal do solidní šance David Hruška, jeho střelu ale Rittich refexivně vykopl betonem. Z protiútok zahrozili Hyka s Mikulíkem, prvně jmenovaný ale nadvakrát ztroskotal na Habalovi. Čestného zásahu se Vary ale přeci jen dočkaly. Své první extraligové branky se dočkal důrazný Jaromír Kverka, jenž se v brankovišti zorientoval nejlépe a mohl si zálibně prohlížet kotouč, který pro něj u rozhodčích vyprosil Radek Duda.

V samotném závěru si ještě hosté vzali oddechový čas a zkusili to bez brankáře, k ničemu to ale nevedlo. Bruslaři si přenesli herní pohodu i do posledních okamžiků střetnutí. Na odkrytou branku mířil Mikulík, jeho postup ale zastavil faul a odnesl s sebou i poslední naděje hostí. Bruslaři tak mohou slavit první letošní body získané na svém domácím kluzišti a společně s nimi mohli být spokojeni i divácí, kteří doprovázeli poslední sekundy za hřmotného skandování mexickou vlnou.

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Předvedli jsme opět velmi dobrý start, až skoro mrazilo, jak to připomínalo předchozí dvě domácí utkání. Mohli jsme podle mého vést i výraznějším rozdílem, soupeře jsme přestříleli. Poté jsme se trochu zalekli, aby se historie neopakovala a soupeř nám vedení nesebral, to se ale naštěstí nestalo. Vary ve třetí třetině kousaly, ale vstřelily pouze jeden gól a to v pátek nemohlo stačit. Vypíchl bych skvělou akci Milana Mikulíka, to byla akce utkání a úžasný gól.

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Hodně jsme se připravovali, abychom zachytili start utkání, ten nakonec opravdu nebyl z naší strany špatný. Prohráli jsme si to v podstatě sami, není se na co vymlouvat. Zlom nastal ve chvíli, kdy jsme prohospodařili dvouminutovou početní výhodu pěti proti třem. Poté padla druhá branka Boleslavi a přestože jsme se snažili, na body jsme už dosáhnout nedokázali. Soupeři gratuluji k zaslouženému vítězství.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.