BK MLADA BOLESLAV
26. 10. 2014 | Vojtěch Drbohlav

Dramatický zápas, strhující podívaná, další smutný závěr

16., neděle 26. 10. 2014
Ml. Boleslav - Sparta MBL - SPA
M l. B o l. – I další zápas Bruslařů byl velmi bohatý na góly. Oproti pátku zažili však hororový vstup do utkání Boleslavští, kteří prohrávali již v 5. minutě dvougólovým rozdílem. Domácí na tento fakt zareagovali výměnou gólmanů, a tak se do brankoviště postavil v čase 4:10 teprve sedmnáctiletý Jan Růžička. První perioda byla však i nadále ve znamení mnoha gólů, které padaly na obou stranách. Ve druhé třetině se výkon Boleslavských zlepšil, hosté však i nadále těžili ze své produktivity. Bruslaři se několikrát snažili zvrátit skóre, jenže to se jim nepodařilo. Pražané si stále hlídali svou obrannou třetinu a nedovolili domácím zvrátit výsledek utkání.
Ml. Boleslav: Málek (5. Růžička) – Stříteský, Trška, Hruška, Kučný, Robar, Vidmar, Čermák – Mikulík, Bárta, Rys – Jarůšek, Výborný, Pabiška – Látal, Vrbata, Pacovský – Hyka, Musil, Lenc
Sparta: Novotný – Mikuš, Ďaloga, Polášek, Piskáček, Barinka, Hrbas, Švrček – Rolinek, Pech, Kumstát – Buchtele, Réway, Volek – Sabolič, Cingel, Klimek – Dvořáček, Bahenský, Procházka
Branky a nahrávky: 5. Hruška (Hyka), 19. Stříteský (Výborný, Trška), 33. Výborný (Trška, Hyka) – 1. Pech (Kumstát, Ďaloga), 5. Rolinek (Pech, Ďaloga), 12. Sabolič (Cingel, Klimek), 18. Sabolič (Polášek), 31. Buchtele (Réway), 47. Sabolič (Cingel, Klimek). Rozhodčí: Turčan, Wagner - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 11:13. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 200. Střely na branku: 37:39. Zblokované střely: 6:3. Hity: 12:22. Vhazování: 32:38. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5, 3:6.

Fotogalerie

Komentář

Utkání začalo pro domácí velmi špatně. Jen co se hosté dostali poprvé k puku, prosadil se z dorážky po dvaceti sekundách hry Lukáš Pech, jenž nechal Málek trestuhodně propadnout až za svá záda. V následném oslabení se musel domácí brankář činit. Nebezpečnou střelu vyprodukoval Barinka, tu stačil Málek vyrazit svým ramenem. Ovšem kapitánovi hostujícího celku, Tomáši Rolinkovi, už Boleslavští vzdorovat nedokázali. Hostující hráč se proklestil vším, co mu stálo v cestě a prostřelil Málka. Ten se po inkasovaném gólu ihned poroučel z brány, přičemž jeho pozici zaujal sedmnáctiletý Jan Růžička (93,27 % úspěšnost - 18 zápasů za boleslavskou juniorku), pro kterého toto utkání znamenalo první start v Tipsport extralize.

Z následného protiútoku se ale již Bruslaři přeci jen prosadili. Milan Hruška ujel sparťanům a zakončil pod víko Novotného branky. I nadále to byli však hosté, kteří působili aktivnějším dojmem. Pražané z toho těžili také gólově, domácí si nepohlídali rozjetého Roberta Saboliče, pro kterého již nebyl žádný problém zavěsit puk pod víko Růžičkovy klece. Sparťané měli možnost další početní výhody, ve které dokázali svou efektivitu. Z velkého závaru u boleslavského brankáře se prosadil Robert Sabolič, jenž trefil prázdnou část domácí branky. Hosté šli však do tří a to již Boleslavští zužitkovali! Domácí si vytvořili přesilovkový zámek, ze kterého se pohotově prosadil Matěj Stříteský střelou z levého mezikruží, které propadla až do branky Filipa Novotného.

V početní výhodě na začátku druhé třetiny měl obrovskou šanci Peter Trška. Střílel až téměř od modré čáry, jenže jeho střela se zastavila o levou tyč sparťanské branky! Mladé Boleslavi se však i nadále dařilo a byla lepší. K vyhozenému puku se rychle dostal Richard Jarůšek. Hostující brankář byl ze své klece hodně vyjetý, jenže jeden ze sparťanů nakonec boleslavskému útočníkovi zabránil ve vstřelení branky. Hosté následně znovu ukázali, že umí dávat jednoduché góly. Martin Réway nabil z rohu Janu Buchtelemu, který se z blízkosti nemýlil. Ve 32. minutě se začal zápas poměrně vyhrocovat a Hruška se popral s Kumstátem. Úspěšnější byl hráč hostů, který přetáhl Hruškovi dres přes hlavu.

Boleslavští ale dokázali znovu odpovědět. Na 3:5 snižoval exsparťanský David Výborný, jehož střelu si Novotný zády srazil do své branky. Následně se snažil domácí kapitán spolu s Mikulíkem znovu uspět, kotouč skrz Novotného betony do branky ale nepropasovali. Navíc z toho vzešla další strkanice v obranném pásmu Sparty, která se opět neobešla bez vyloučených. V samotném závěru třetiny ujel hostům ještě Lukáš Pabiška, trefil však pouze brankáře Pražanů.

V úvodu třetí periody hráli Bruslaři sice v oslabení, ale pohotově se podařilo ujet Tomáši Hykovi. K jeho smůle trefil ale jen brankáře Sparty. Hosté stále dobře bránili, i přesto se ale do do dalšího úniku dostal Dominik Pacovský, proti němuž si ale připsal hostující gólman další úspěšný zákrok. Boleslavský stadion však svým gólem zmrazili opět sparťané. Rozjetý Robert Sabolič si připsal hattrick a svou pohotovou trefou navýšil vedení Pražanů.

Následně mohl skórovat Peter Trška, jenže k jeho smůle trefil pouze tyč sparťanské svatyně. Boleslavští okupovali stále více své útočné pásmo a u branky Filipa Novotného byly k vidění další závary. Bruslaři se ale neprosadili ani v dvojnásobné početní výhodě, a tak své domácí trápení stále neprolomili.

Ohlasy trenérů

Marián Jelínek (BK Mladá Boleslav): Nevydařil se nám vstup do utkání. Minimálně ve dvou případech jsme měli blízko ke kontaktnímu gólu, hráči ujeli sami na branku, ale v obou případech trefili tyčku. Zkrátka se nám nepodařilo výraznějším způsobem přiblížit soupeři. Nicméně jsou porážky a jsou "porážky" – ne že by se za ně děkovalo, ale dají se ustát se vztyčenou hlavou. Myslím si, že tohle byla jedna z nich.

Josef Jandač (HC Sparta Praha): Měli jsme dobrý vstup do utkání, ve kterém jsme položili základní stavební kámen úspěchu. Boleslav začala později hrát výborně. Věděli jsme, že hrají jinak než ostatní, že výborně bruslí a mají hodně rychlý přechod do útoku. Tohoto vítězství si ceníme. Cvičili jsme hodně hru v oslabení a přestože jsme v něm několikrát inkasovali, musím klukům poděkovat za velkou obětavost, spoustu zblokovaných střel a urvané vítězství i přes velký počet vyloučených.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.