BK MLADA BOLESLAV
24. 2. 2015 | Roman Zajíček, Vojtěch Balon

Soupeře vysoko přestříleli, nakonec ale Boleslavští Kometě podlehli

50., úterý 24. 2. 2015
Kometa Brno - Ml. Boleslav KOM - MBL
B r n o – Bruslaři v rámci 50. kola tuzemské nejvyšší soutěže čekal třetí tým tabulky, brněnská Kometa. Hráči obou týmů si dlouho především hlídali zadní vrátka, první branka totiž padla až ve 32. minutě z hokejky mladíka Vágnera, pro nějž navíc měl gól specifickou příchuť – prosadil se poprvé v Tipsport extralize. Středočeši však nesložili zbraně a převzali iniciativu, jenže domácí obrana v čele s bezchybným Čiliakem byla proti. Necelé dvě minuty před koncem pak definitivně rozhodl o výhře Komety Káňa.
Kometa Brno: Čiliak – Ptáček, Kováčik, Vágner, Hanzlík, Kuboš, Malec, Hájek – Ton, V. Němec, J. Hruška – Vondráček, Koreis, Burian – Honejsek, H. Zohorna, Dočekal – Mrázek, L. Čermák, Káňa.
Ml. Boleslav: Růžička – Stříteský, M. Hruška, Robar, Kočí, Trška, Holub, R. Čermák – Látal, Musil, Klimenta – Pacovský, Výborný, Lenc – Mikulík, Kašpařík, Pabiška – Jarůšek, Bárta.
Branky a nahrávky: 2. Vágner (Čermák, Káňa), 59. Káňa (Čermák). Rozhodčí: Homola, Hradil – Bláha, Ondráček. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 7029. Střely na branku: 13:37. Zblokované střely: 26:15. Hity: 8:9. Vhazování: 32:27. Průběh utkání: 2:0.

Komentář

Sotva se diváci usadili do hlediště, mohli vidět dvě obrovské šance na obou stranách. Již po čtyřiceti vteřinách hry vypálil z mezikruží Kováčik a brankář Růžička se musel pořádně protáhnout. Na druhé straně přišel ihned rychlý kontr, do něhož vpadla dvojice Klimenta – Látal. Druhý jmenovaný však nechal vyniknout slovenského brankáře Čiliaka.

Boleslav měla v úvodní dvacetiminutovce o něco více ze hry, důkazem tutovka Bárty, který zachytil puk na modré čáře a mířil sám na brněnského strážce, ten ale opět ukázal své kvality. Brňané si připsali největší příležitosti až v závěru periody. Zohorna našel krásně zpoza brány Dočekala, který trefil beton natahujícího se Růžičky, posléze střílel z druhé vlny Hanzlík, ale puk skončil těsně nad.

Druhá část začala velkou šancí Brna. Ton přenechal puk na Hrušku, který z pravého kruhu vyslal svižnou střelu do břevna Růžičkovy brány. Poté měli hosté k dispozici několik přesilovek, v především v té dvojnásobně zle zatápěli svému protivníkovi, ale Čiliak dokázal všechny střelecké pokusy pochytat. Středočeši své šance nevyužili, udeřilo tak na druhé straně. V přesilovce napřáhl mladý obránce Lukáš Vágner a jeho pumelice zapadla mezi Růžičkovy betony. Vágner si ihned přijel pro puk a mohl slavit svou první extraligovou trefu - 1:0.

Ačkoliv byla Boleslav střelecky aktivnější, nedokázala se ve druhé třetině prosadit. Celkový poměr střel byl i díky hostujícím přesilovkám 11:27, ale vše jistil ze svého prostoru slovenský mág. Ten si poradil i s velkým tlakem Bruslařského klubu v závěru druhé dvacetiminutovky. Za zmínku stojí šance Klimenty nebo Stříteského, vyrovnání se ale nekonalo.

I třetí třetina byla ze strany Komety vyloženě defenzivní. Soustředila se na výpady soupeře a také na jistého Čiliaka, který nakonec pochytal sedmatřicet střel. Stal se tak po zásluze hrdinou duelu. To hostující Růžička si sáhl na puk pouze v jedenácti případech, dvakrát však inkasoval. V závěru jej ještě překonal Ján Káňa, jenž se drzým výpadem natlačil před boleslavskou svatyni a bekhendem zavěsil - 2:0. Kometě stačilo k vitězství třináct pokusů, ale na to se historie neptá, Brno si po výhře na Mladou Boleslaví připsalo tři důležité body.

Ohlasy trenérů

Karel Beran (HC Kometa Brno): Boleslav předváděla výborný hokej, což prokazuje posledních několik zápasů. I dnes bylo vidět, že má velmi dobrou formu. O osudu duelu rozhodly přesilovky, my jsme dokázali v oslabení uspět, soupeř se prosadit nedokázal, v tom byl ten rozdíl. Za vítězství jsme samozřejmě hodně rádi, protože jsme narazili na těžkého protivníka. Pochvalu zaslouží všichni hráči, včetně výborného Čiliaka.

Marián Jelínek (BK Mladá Boleslav): S herním projevem mužstva jsme spokojení, horší to bylo s koncovkou. Vytvořili jsme si dobré šance, především v přesilovkách. Ty byly v průběhu duelu klíčové, protože jsme žádné neproměnili. Chtěli jsme utkání ve třetí části ještě zvrátit, ale soupeř hrál výborně v obraně a nepustil nás do větších gólových šancí. Týmu můžeme ovšem poděkovat za solidní výkon, ale bez vstřelených branek to nejde.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.