BK MLADA BOLESLAV
14. 3. 2015 | Daniel Ježek, Daniel Ježek, Daniel Langer

Boleslav opět padla o gól, precizní Třinec získal doma i druhý bod

ČF2 (TV), sobota 14. 3. 2015
Třinec - Ml. Boleslav TRI - MBL
T ř i n e c - Sobotní střetnutí nezačalo pro celek z města automobilů vůbec dobře a než se boleslavští hokejisté vůbec rozkoukali, prohrávali už o dvě branky. Svěřencům trenérského dua Výborný - Jelínek se podařilo najít rychlou odpověď a díky gólům Robara a Broše vyrovnat na 2:2, půl minuty před sirénou ale vrátil vedení Ocelářům ranou přes obránce rekonvalescent Hrabal. Gól třineckého obránce se ukázal být vítězný, jelikož Slezané nadále kontrolovali hru a svého soupeře do velkých příležitostí příliš nepouštěli.
Třinec: Hrubec – M. Doudera, Roth, Linhart, Galvas, Trončinský, Hrabal, Foltýn – Ružička, Klepiš, Hrňa – Pechanec, Plíhal, Jašek – Sztefek, Žejdl, Dravecký – Rákos, Matuš, Cienciala.
Ml. Boleslav: Růžička – Kučný, Stříteský, Kočí, Ovčačík (A), Robar, Trška, Čermák – Látal, Broš, Klimenta – Pacovský, Výborný, Bárta – Mikulík, Kašpařík, Pabiška – Hyka, Musil, Lenc.
Branky a nahrávky: 5. Hrňa (Roth, Plíhal), 10. Klepiš (Ružička, Hrňa), 20. Hrabal – 14. Robar (Mikulík), 15. Broš (Látal, Mikulík). Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 200 (vyprodáno). Střely na branku: 29:24. Zblokované střely: 23:11. Hity: 28:14. Vhazování: 47:32. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Fotogalerie

Komentář

Oceláři do druhého duelu vstoupili mnohem lépe, než do první bitvy. Hned po deseti vteřinách hry se do velké šance dostal Hrňa, v tomto případě ještě ztroskotal na brankáři Růžičkovi. Slezané si zanedlouho vybojovali také svou první početní výhodu, ta nakonec trvala jen jedenáct sekund. Vladimír Roth zavezl puk za branku, vrátil jej zpět na Erika Hrňu, který se tentokráte nemýlil.

Hráči s dráčkem na hrudi pokračovali v aktivní hře také v dalším průběhu třetiny. V desáté minutě nejprve Hrňa s Ružičkou nepřekonali gólmana Mladé Boleslavi, za dalších třicet vteřin už se však domácí radovali. Brankář Růžička sice dokázal zastavit pokus Hrni i následnou dorážku Ružičky, na střelu Jakuba Klepiše však už byl krátký – 2:0.

Mladoboleslavští se do hry dostali až po uplynutí poloviny úvodního dějství, dopomohla jim k tomu dlouhá přesilovka pěti proti třem. Tu sice Středočeši zužitkovat nedokázali, v pokračujícím náporu už ale Hrubce překonat dokázali. Střelu Mitji Robara od modré nešťastně do vlastní klece tečoval Roth.

Bruslaři pokračovali v aktivní hře i nadále, ta jim přinesla přesilovku a následnou branku na 2:2. Mladá Boleslav se prosadila podruhé během minuty a šesti vteřin, druhým přesným střelcem hostů byl Michal Broš, který šikovně tečoval nahození Látala. Oceláři se s vyrovnaným stavem po dvaceti minutách však nechtěli smířit a v poslední minutě trefou Josefa Hrabala opět odskočili do těsného vedení – 3:2.

Prostřední dvacetiminutovka byla, oproti té první, skoupá na branky. Vyprodaná WERK ARENA neviděla ani jednu přesnou trefu, dobrých šancí ale bylo několik. Slezané mohli své vedení navýšit v dvacáté deváté minutě, pokus Ciencialy však nebyl přesný, následná teč Rákose také. Za další tři minuty se mohl prosadit Matuš, ani jedna z jeho dvou střel ale nenašla svůj cíl.

Hosté mohli srovnat krok v minutě následující, přečíslení tří proti jednomu ale nevyřešili úplně šťastně. Domácí tým od pohromy uchránil bránící Hrabal. V závěru periody ještě Oceláři dostali příležitost početní výhody. Na mladoboleslavskou klec sice mířilo několik pokusů, žádný se ale neujal.

Závěrečná třetina tak započala se stejným skóre, jako ta druhá. Bruslaři mohli hned v jejím úvodu dorovnat krok, Hrubec nejprve dokázal vyrazit pokus Bárty, dorážka Pacovského z úhlu už mířila vedle. Oceláři si pak zahráli dvě rychle po sobě jdoucí přesilovky, ani jedna se ale domácímu celku nepovedla.

V jednapadesáté minutě se do do dobrých šancí dostala čtvrtá třinecká formace, Matuš s Ciencialou však na Růžičku vyzrát nedokázali. Oceláři mohli své vedení pojistit I v dalším průběhu hry, Dravecký, Sztefek ani Matuš ale úspěšní nebyli.

Mladoboleslavští se ještě v závěru zápasu pokusili o srovnání, k tomu jim ale nepomohla ani hra bez brankáře. Druhý bod si tak na své konto připsali Oceláři, série se do Mladé Boleslavi přesouvá za třineckého vedení 2:0.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Začátek se nám extrémně vydařil. Měli jsme pohyb, tlačili jsme se do brány. Byli jsme rádi za parádní vedení 2:0, to jsme dneska nečekali. Mladé Boleslavi se pak ale povedlo srovnat hru, tam jsme malinko znervózněli. Hodně nám pomohl třetí gól, pak to byl úporný boj. Chtěl bych tým pochválit za odmakaný zbytek zápasu. Kluci na ledě nechali spoustu sil, jsme velmi rádi za dvě domácí výhry. Do Mladé Boleslavi jedeme s cílem odehrát minimálně totožná utkání jako doma.

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Vstup do zápasu nebyl dle našich představ. Byli jsme těžkopádní, scházel nám pohyb. Od dvanácté minuty jsme naskočili do našeho tempa a myslím, že jsme odehráli velmi dobré utkání. Bohužel stejně jako včera nám chyběly branky. Jsme bez bodu, stydět se ale nemusíme. Jsem pyšný na tým, jaké dva zápasy tady odehrál.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.