BK MLADA BOLESLAV
6. 1. 2017 | Tereza Velikovská, Jitka Čechová

Ne, na Spartě to letos nepůjde. I na druhý pokus Bruslaři padli

36., pátek 6. 1. 2017
Sparta - Ml. Boleslav SPA - MBL
P r a h a – Nemá cenu cokoliv si nalhávat, hokejisté BK Mladá Boleslav i na letošní druhý pokus dopadli na ledě pražské Sparty útrpně. Přitom nezačali špatně, v první třetině svého soupeře dokonce přestříleli v poměru 14:8. Jenže inkasovali a sami se neprosadili, kdežto Spartu poslal do vedení Kudrna. Ve druhém dějství domácí své vedení navýšili o další dva góly v podání Vrány a Ihnačáka. Do třetí třetiny se boleslavští trenéři rozhodli pro změnu a poprvé od jeho příchodu do města automobilů postavili do branky Brandona Maxwella. Ani ten už ale situaci nespasil. Krom toho Sparta přidala svou čtvrtou trefu, o konečném výsledku rozhodl Piskáček.
Sparta: Pöpperle – Mikuš, Piskáček, Nedomlel, Gernát, Barinka, Švrček, Mikliš – Klimek, Vrána (A), Hlinka (C) – Forman, Ihnačák, Netík – Kumstát (A), Pech, Řepík – Kudrna, Cingel, Uher
Ml. Boleslav: Lukáš (41. Maxwell) – Voráček, Stříteský, Hanzlík (C), Kurka, Štich, Trončinský, Holub, Bernad – Hyka, Musil, Lenc – Jonák, Urban, Látal – Pospíšil, Žejdl (A), Pabiška – Ďurač, Volf, Jiránek
Branky a nahrávky: 16. Kudrna (Cingel, Uher), 27. Vrána (Hlinka, Kumstát), 37. Ihnačák (Forman), 54. Piskáček (Uher, Cingel). Rozhodčí: Pešina, Bejček – Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 238. Střely na branku: 34:24. Zblokované střely: 9:5. Hity: 12:7. Vhazování: 36:28. Průběh utkání: 4:0.

Komentář

Ačkoliv Bruslaři prohráli oba dosavadní vzájemné zápasy, nevstoupili do třetího duelu nijak bázlivě. A po většinu první třetiny byli právě oni týmem, který měl víc ze hry. Gólman Lukáš měl sice potíže s akcí Cingela, ale poté se hra přesunula před Pöpperleho a sparťanský gólman měl napilno. Několikrát se před ním zjevil aktivní Hyka, nebezpečný byli také Látal a obránce Trončinský.

Ke konci třetiny se dostali ke slovu i domácí, samostatný únik Pecha ale zastavil hvizd rozhodčího signalizující ofsajd. O chvíli později už podobná akce přinesla první branku utkání. Slovenský forvard Andrej Kudrna dostal nabídku od Cingela a tváří v tvář Lukášovi proměnil svůj únik svižnou střelou do horní poloviny branky. V samém závěru třetiny si Boleslavští zahráli první početní výhodu, ale bez gólového efektu.

Po opatrnějším úvodu druhé dvacetiminutovky hráli Bruslaři v šesti, přišla první přesilová hra Sparty a domácí fanoušci se mohli podruhé v zápase radovat. Hlinka naservíroval nahrávku před branku Petru Vránovi, který šikovně nastavil čepel hokejky a přeloboval Lukáše. Další obrovskou šanci měl Forman, ale neuspěl.

Na druhé straně se v přesilovce prosmýkl do dobré šance Lenc, ale Pöpperle i tenhle pokus soupeře zkrotil. Po faulu Látala mohli sparťané zvýraznit svůj náskok, ale už po osmi sekundách o výhodu jednoho muže přišli. Na trestnou lavici se totiž poroučel také domácí obránce Mikuš. Se hrou ve čtyřech na obou stranách sparťané nakonec mohli být spokojení, po přihrávce Formana do druhé vlny totiž procedil puk mezi Lukášovými betony Brian Ihnačák.

Do třetí periody šli tak Boleslavští s třígólovým mankem, střídajícím Maxwellem v brance a hlavně s odhodláním s výsledkem ještě něco udělat. Čáru přes rozpočet jim v tom ale udělala hned tři vyloučení v řadě. Sparťané mohli naopak potvrdit své vítězství čtvrtou trefou, ale ani jednu z nabídnutých přesilovek nedokázali využít. Neblíže byla dvojice Pech – Kumstát, ale Lukáš tentokrát puk za svá záda nepustil.

Nakonec se sparťané přece jen dočkali, a to v plném počtu hráčů na obou stranách. Obránce Jan Piskáček pálil od modré a jeho rána prošla až do sítě. O chvíli později mohl přidat pátý zářez Pech, ale Lukáš byl tentokrát v souboji tváří v tvář tím úspěšnějším. Na skóre 4:0 pro Spartu už se tedy nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Sparta Praha): Z naší strany byly v první třetině asi čtyři minuty jakžtakž, kdy naše hra snesla nějaké parametry, ale pak si myslím, že dominovala Boleslav. My jsme hráli nedisciplinovaně a díky Tomáši Pöpperlemu jsme tu třetinu uhráli bez inkasované branky. To byla jeho velká zásluha. Sami jsme navíc gól dali. Ve druhé třetině jsme hru vyrovnali, přidali jsme dva góly. Pak ve třetí části už jsme kontrolovali výsledek a zvládli to dobře, což je dobře i kvůli fanouškům po těch předchozích třech domácích prohrách.

Boris Žabka (BK Mladá Boleslav): Snažili jsme se na soupeře připravit, což si myslím, že nám v první třetině i vycházelo. Zhruba někdy kolem sedmé minuty jsme se dostávali do tlaku, vytvořili jsme si i nějaké šance, ale nebyli jsme bohužel produktivní. Potom jsme udělali tři chyby, za které jsme byli potrestaní. Soupeř to naopak v produktivitě zvládl výborně a ve třetí třetině už zápas kontroloval.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.