BK MLADA BOLESLAV
28. 11. 2019 | Jaroslav Kindl

Bruslaři ve Vítkovicích otočili a vystříleli sedmičku

23., čtvrtek 28. 11. 2019
Vítkovice - Ml. Boleslav VIT - MBL

O s t r a v a – Bruslaři po první třetině prohrávali o jeden gól. Ve druhé části však během jedenadvaceti vteřin obrátili vývoj zápasu Najman s Klepišem. Vítkovice vyrovnaly, ale Skalický měl v záloze rychlou odpověď. Ve třetím dějství zvýšil boleslavský náskok Kurka a o několik minut později i Kousal. Vítkovice dokázaly vykřesat záchvěv naděje, jenže je definitivně zlomil gólový zásah Zohorny. Zaskočeného soupeře pak v těžkých momentech ještě dorazil důrazný Šťastný. Ofenzivě Mladé Boleslavi se tak po delší době podařilo naplno ukázat svůj potenciál. Bruslaři se zároveň alespoň na chvíli vyhoupli na druhou příčku v extraligové tabulce.
Vítkovice: Dolejš – Výtisk (C), Krenželok, Trška, Bodák, Šidlík, Gregorc, Kvasnička – Dej, Lakatoš, Mallet – Bukarts, Roman (A), Razgals – Schleiss, Stránský, Zdráhal (A) – Baláž, Werbik, Guman
Ml. Boleslav: Krošelj – Ševc (A), Hrbas, Kurka, Pláněk, Bernad, Fillman – Klepiš, Bičevskis, Šťastný – Skalický, Zbořil, Vondrka (C) – Zohorna, Jeglič, Stránský – Cienciala, Najman, Kousal
Branky a nahrávky: 18. Guman (Werbik), 37. Kvasnička (Roman, Gregorc), 51. Zdráhal (Trška, Stránský) – 28. Najman (Cienciala), 28. Klepiš (Vondrka, Hrbas), 38. Skalický (Zbořil, Vondrka), 46. Kurka (Cienciala, Kousal), 50. Kousal (Bičevskis), 54. Zohorna (Pláněk, Jeglič), 55. Šťastný (Najman) Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6, navíc Bukarts (VIT) 10 min. za nesportovní chování a trest do konce utkání za nesportovní chování. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3 925. Střely na branku: 38:33. Zblokované střely: 14:13. Hity: 14:9. Vhazování: 43:23. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5, 3:5, 3:7

Komentář

První větší požár už v první minutě hasil brankář Bruslařů Gašper Krošelj. Kratce poté fauloval vítkovický Werbik, ale Boleslav toho v početní výhodě vyjma rány Hrbase příliš neukázala. V 11. minutě se do výhodné pozice dostal Kousal, ani on však gólmana Dolejše nepřekonal. Vítkovičtí pro změnu příliš otáleli při přečíslení tři na dva. Pět minut před koncem třetiny ukázali Mallet s Lakatošem svůj důraz v brankovišti, gólový účet si nicméně neotevřeli. Povedlo se to až Tomáši Gumanovi v čase 17:11, když prostřelil Krošelje z pravého kruhu. Spokojenější tak odcházeli do šaten domácí hráči Ridery, kteří ukončili 137 minut trvající sérii Boleslavi bez obdrženého gólu v základní hrací době.

Obě mužstva nastoupila do druhé periody svižně. Bruslaři si zkomplikovali hru oslabením, kde je proti Romanovi podržel Krošelj. Karta se záhy obrátila. Šimon Stránský vyhodil kotouč mimo hřiště a hned v úvodu přesilovky mohl vyrovnat Vondrka, jenže trefil pouze vítkovického gólmana. Boleslav pokračovala v aktivitě. Vyrovnání nakonec přišlo až po početní výhodě v 28. minutě, kdy si puk do horního rohu nachystal Ondřej Najman. Trest do konce utkání za nesportovní chování navíc vyfasoval Bukarts.

Vzápětí se zelenobílí radovali podruhé. Na levém kruhu sedla rána z voleje Jakubu Klepišovi. V úniku nepřelstil Dolejše Jan Stránský. O několik chvil později ještě zvonila tyč po Vondrkově šanci. Vítkovičtí ani přesto nesložili zbraně. Jejich tlak podpořila i další přesilová hra, jež se na chvíli dokonce proměnila v dvojnásobnou. Neudržitelný nápor vyústil v čase 36:32 ve druhou vítkovickou branku. David Kvasnička přijal přihrávku u levé tyče a zakončení už pro něj bylo formalitou. Bruslaři si ovšem připravili rychlou odpověď. Zbořil poslal puk volnému Pavlu Skalickému před bránou, který razantně napnul vítkovickou síť - po dvou třetinách tedy platil stav 3:2 pro Mladou Boleslav.

Středočeši v úvodní pětiminutovce třetí třetiny několikrát prozkoušeli Dolejše, střelecky aktivní byl zejména Hrbas. Do brány ve finále zapadla až bomba Jiřího Kurky od modré čáry ze 45. minuty. Jedinečné příležitosti navýšit vedení z trestného střílení se chopil Klepiš, avšak přes Dolejše cestu k pátému gólu nenašel. Vítkovický tým se pomalu vytrácel ze hry a nepomohla mu ani přesilová hra. Přesto Boleslavským po chybě v obranném pásmu vztyčil varovný prst Razgals v obrovské šanci, jíž zastavil Krošelj. Situaci na straně zelenobílých na okamžik uklidnil v 50. minutě Pavel Kousal díky úniku v oslabení.

Hráči Ridery si ale po minutě ještě jednou vynutili pozornost. Trškova střela po teči Patrika Zdráhala doletěla až do boleslavské klece. Hosté ale dnes zkrátka neměli na žádné drama náladu. Nedlouho poté totiž Radim Zohorna zamíchal s pukem před bránou a rychle vypustil kotouč nad Dolejšovo rameno. Vítkovickou frustraci ještě rozdmýchal David Šťastný, jenž byl nejdůraznějším hráčem u vlastní dorážky. Dolejš následně zasahoval i proti nájezdu Najmana.

Zbytek utkání už Mladá Boleslav dohrála v poklidu a zaslouženě si z Ostravy odvezla tři body.

Ohlasy trenérů

Jakub Petr (HC VÍTKOVICE RIDERA): Po brance na 2:4 to bylo jen dohánění výsledku. Pak už to je situace, kdy každý s tím chce něco udělat, což nemůžu nikomu vyčíst. Soupeři tam pak padlo všechno. Výsledek je krutý, otevřeli jsme úplně obranu a nedrželi jsme systém. Koncovku jsme nezvládli.

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Od druhé třetiny a po vyrovnání nám pomohlo, že jsme hned dostali přesilovku a okamžitě jsme dali gól na 2:1. Tam se lámal zápas. A pak podruhé, když jsme po vyrovnání Vítkovic na 2:2 okamžitě šli do vedení 3:2. To byla voda na náš mlýn.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.