BK MLADA BOLESLAV
16. 9. 2021 | Tomáš Taybner

Bruslařům vyšla v Plzni závěrečná třetina, takže vezou domů všechny body

4., čtvrtek 16. 9. 2021
HC ŠKODA PLZEŇ - BK Mladá Boleslav PLZ - MBL
P l z e ň – Bruslařům se první perioda na ledě Plzně výsledkově nevydařila, když po gólu Bulíře prohrávali 0:1. V prostředním dějství se po dvou gólech dostali Bruslaři do vedení, jenže těsně před jejím koncem bylo opět srovnáno. Třetí část přinesla hned dva puky v síti Furcha, což znamenalo v celkovém součtu výhru 4:2 a tři body do tabulky. V příštím zápase nás na ledě ŠKOENERGO Arény čeká derby s Libercem.
HC ŠKODA PLZEŇ: Furch – Budík, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, Kindl (C), Kvasnička – Dzierkals, Mertl, Lang – Kantner, Kodýtek (A), Bulíř – Blomstrand, Thorell, Suchý – Malát, Přikryl, Kuťák
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Moravec, Ševc (C), Jánošík (A), Bernad (A), Pýcha, Fillman – Kelemen, Raška, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal – Kotala, Claireaux, Dufek – Lunter, Bičevskis, Eberle
Branky a nahrávky: 11. Bulíř (Kantner, Kodýtek), 40. Bulíř (Kantner, Dzierkals) – 35. Najman (Kousal, Ševc), 36. Šťastný (Kelemen, Pýcha), 48. Jánošík (Raška, Šťastný), 55. Kotala (Eberle, Claireaux). Rozhodčí: Jeřábek, Pešina – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 782. Střely na branku: 37:25. Zblokované střely: 13:10. Hity: 5:2. Vhazování: 35:25. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4.

Komentář

Bruslaři si hned zkraje utkání vybojovali přesilovou hru, jenže brankáře Dominika Furcha nedokázali výrazněji ohrozit. V 7. minutě první útočná formace zmáčkla Plzeň před vlastní brankou, ale střelu Bernada domácí gólman dobře viděl a puk udržel. O minutu později zahrozil z pravého kruhu Kuťák a Krošelj musel zasahovat. V 11. minutě přišla první branka, když Škodovka zavřela Bruslaře ve vlastním obranném pásmu. Tlak domácích nakonec vyústil až v nahození Kantnera, které doklepl do branky Michal Bulíř. V 16. minutě projel do útočného pásma Kelemen, který se vyhnul dvojici obránců Plzně, jenže v předbrankovém prostoru už vystřelit nedokázal. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:0 pro domácí Škodovku.

Bruslaři se v druhé části usadili před Furchem, jenže kombinaci a narůstající tlak skončil, když se rozhodčím nezdálo postavení Luntera, jenž se nacházel v brankovišti. Ve 25. minutě projel do útočného pásma Raška a předložil puk Šťastnému, jeho střelu dokázal Furch vytěsnit. O dvě minuty později se do šance proháčkoval domácí Kodýtek, jenže ze souboje s Krošeljem vyšel jako poražený. Ve 33. minutě Kantner vypíchl kotouč Fillmanovi a uháněl sám na Krošelje, ale slovinský matador se dokázal v brance roztáhnout a překazit domácímu forvardovi jeho bekhendový blafák. Bruslařům se až do třetice všeho dobrého povedlo využít přesilovku, když Ondřej Najman dorazil z levého kruhu puk do branky. Furch dokázal vyrazit střelu Kousala, ale na dalšího rodáka z Jihlavy už byl krátký. O minutu později se hostům podařilo otočit stav utkání, když Kelemen našel Davida Šťastného, jenž dokázal uklidit puk do branky Plzně. Západočeši dokázali srovnat krok 57 sekund před koncem prostřední periody, kdy přesilovku využil znovu Michal Bulíř. Plzeňský střelec se prosadil podruhé a opět to bylo z dorážky, tentokrát však domácí forvard ke skórování využil bekhendovou stranu svojí hole.

V začátku třetí části se domácí Škoda mohla dostat do vedení v přesilovce po faulu Najmana. Krošelj nejprve vykopnul betonem ostrou ránu Bulíře a o chvíli později zase vyrazil pokus Thorella. Bruslaři zahrozili ve 43. minutě kdy v situaci dva na jednoho Claireaux našel Šťastného, jenže jeho střela si cestu mezi tři tyče nenašla. O pár minut později už domácí kapitulovali. Adam Jánošík, obránce Bruslařů, objel branku Plzně a z ostrého úhlu překvapil zkušeného brankáře Furcha. Západočechům se i nadále nedařilo a Bruslaři v 55. minutě navýšili vedení. Claireaux vyslal do útočného pásma Eberleho, který z otočky přihrál na Jakuba Kotalu a ten se před poloprázdnou brankou nemýlil. Domácí to v posledních minutách zkoušela i bez brankáře, ale žádný gól už nepadl. Bruslaři si nakonec z Plzně přivezli tři body za výhru 4:2.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC ŠKODA PLZEŇ): První třetina, myslím si, byla jednoznačně v naší režii. Měli jsme pohyb, měli jsme agresivitu, Výsledek 1:0 z první třetiny nebyl špatný, pak samozřejmě nějaké šance na 2:0 nedáme, neodskočíme soupeři, efektivita hry je v tom nízká. Pak přišlo oslabení, odražený kotouč a gól na 1:1, a tak jsme trochu znervózněli. Dostali jsme druhý gól, když ten pohyb ve druhé třetině nebyl takový, jak jsme si zase my představovali. Myslím si, že jsme se do toho vrátili, zaslouženě jsme vyrovnali, když jsme tam dostali v přesilovce v závěru druhé třetiny soupeře pod tlak. Ani třetí třetina nebyla z naší strany úplně špatná. My jsme tam byli poměrně aktivní, nicméně dvě chyby rozhodly zápas. Tak je to těžký. Byť máme aktivitu, máme střely, máme nějaký tlak, tak dva góly jsou málo. Jak říkám, pak se stane vždycky chyba a hnedka z toho inkasujeme. Zápas se mi těžko hodnotí, byť byl dnes náš hokej určitě daleko lepší než v Olomouci.

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Já bych to rozdělil na dvě poloviny, i když se hraje na tři třetiny. První půlku zápasu jsme neměli pohyb, jaký jsme chtěli mít, nešly nám nohy. Plzeň byla lepší, vyhrávala víc osobních soubojů a my jsme nehráli hru, kterou jsme chtěli, protože jsme se k ní nedostali. Od půlky zápasu jsme se zlepšili, hra se srovnala. Pomohly nám ve druhé třetině branky, které jsme dali, takže jsme otočili z 0:1 na 2:1. A pak jsme v závěru druhé třetiny dostali na 2:2. Bylo jasné, že o všem rozhodne třetí třetina, a ta nám vyšla výborně, takže druhá polovina zápasu byla lepší z naší strany a jsem rád, že jsme zápas tady zvládli.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.