BK MLADA BOLESLAV
28. 9. 2021 | Adéla Kvapilová

Utkání s neústupnou Vervou rozhodly nájezdy, Boleslav v nich byla úspěšnější

9., úterý 28. 9. 2021
BK Mladá Boleslav - HC VERVA Litvínov MBL - LIT
M l. B o l. – Sváteční den ve znamení devátého kola hokejové Tipsport extraligy. Mladá Boleslav na domácí půdě přivítala předposlední Litvínov. Úvodní branka padla v závěru první třetiny z hokejky Viktora Hübla, Bruslaři na ni odpověděli ve 21. minutě a posléze přidali ještě jeden zápis. Jenže těsně před odchodem do kabin Verva srovnala na 2:2. Jelikož ve třetí dvacetiminutovce a ani v prodloužení žádná branka nepadla, rozhodovaly o bodovém dělení nájezdy. V nich byli úspěšnější Bruslaři, kteří tak berou dva body a zůstávají na prvním místě tabulky.
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Jánošík – Kelemen, Raška, Šťastný – Lunter, Najman, Kousal – Kotala, Claireaux, Dufek – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)
HC VERVA Litvínov: Godla – Hrbas, Irving, Balinskis, Stříteský, Demel, Zeman, Kolář – Straka (A), Hübl (C), Lukeš (A) – Kudrna, Estephan, Zdráhal – Pospíšil, Gerhát, Jarůšek – Stehlík, Jurčík, Havelka
Branky a nahrávky: 21. Pláněk (Kelemen), 33. Lunter (Kousal, Najman), rozhodující nájezd Šťastný – 18. Hübl (Straka, Lukeš), 39. Balinskis (Hübl). Rozhodčí: Svoboda, Pražák – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 768. Střely na branku: 40:40. Zblokované střely: 20:5. Hity: 3:6. Vhazování: 37:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2 – 3:2.

Komentář

Do utkání vstoupili lépe domácí hráči, postupem času se ale začalo dařit i Vervě, když slibný pokus Františka Lukeše musel Krošelj vytěsnit ramenem. Posléze přišlo první vyloučení, a to ze strany Litvínova. Přestože Bruslaři obsadili útočnou třetinu, nedokázali svými kombinacemi litvínovského maskovaného muže vyšachovat. I po uplynulé početní výhodě zůstali nadále v pásmu a nepouštěli hosty vůbec ke kotouči.

Necelých 40 vteřin po návratu Hrbase šli hosté do čtyř znovu. Nicméně ani tentokrát domácí neudeřili, dokonce po naskočení Daniela Koláře museli čelit přečíslení. Následné minuty přinesly hru nahoru a dolu. A i když už se mohlo zdát, že úvodní perioda branku nepřinese, povedlo se chemikům dostat do protiakce. V 18. minutě nechal Petr Straka v mezikruží puk, ke kterému si najel Viktor Hübl a prudkou střelou zavěsil kotouč pod břevno Krošeljovy svatyně.

Na počátku prostředního dějství dohrávali Severočeši početní výhodu, tu ale stejně jako domácí nezužitkovali. Vzápětí přišla vyrovnávací branka Mladé Boleslavi. Od modré se napřáhl Martin Pláněk a propálil vše, co mu stálo v cestě. Bruslaře gól nakopl natolik, že začali stupňovat své tempo. V čase 27:29 nastal sporný moment, který rozhodčí museli zkoumat pomocí videa. Kotouč se schoval pod Denisem Godlou a nebylo jasné, zda přešel brankovou čáru. Sudí po dlouhé konzultaci prohlásili, že gól nepadl.

Na sklonku 33. minuty se skóre už opravdu pozměnilo. Situaci opět zkoumali videorozhodčí, protože byla posunutá branka, nicméně pokus Mária Luntera prošel přes čáru dříve, než k incidentu došlo, a tak se Středočeši dostali do jednobrankového vedení. Litvínovští ale neskládali zbraně a nebezpečně okupovali pásmo před Krošeljem. Dokonce měli necelé čtyři minuty před druhou sirénou početní převahu pět na tři. Těsně po jejím skončení se rozmáchl Uvis Balinskis a srovnal na 2:2.

Začátek třetí dvacetiminutovky se nesl v poměrně vysokém tempu, gólmani na obou stranách předváděli přesvědčivé zákroky. Blízko ke skórování měl Tomáš Pospíšil, jenž ujížděl na Krošelje a po střele se ještě natahoval k dorážce. Na opačné stráně se proti střele Davida Šťastného vyznamenal Denis Godla, který horní růžek vykryl lapačkou.

Šanci na odskočení dostala Verva ve 48. minutě, kdy za katr usedl Jan Dufek. Nicméně přesilová hra nedopadla pro Litvínov podle představ, veškeré pokusy pokryl boleslavský strážce, jenž se společně s domácí defenzivou zapotil i v následných minutách. Obrovský rozruch způsobili domácí hráči necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby, když se u pravého kruhu objevil osamocený Martin Pláněk, jenž mohl vystřelit pro Bruslaře tři body. To se ale nestalo, a tak se utkání přesunulo do prodloužení.

Nastavenou pětiminutovku začala Mladá Boleslav přesilovou hrou, během které měl blízko ke gólu David Šťastný, jenž z bezprostřední blízkosti napálil Godlu. Hráči v zelených dresech výhodu nevyužili, nicméně i nadále se pohybovali před litvínovským brankářem. Obrovskou příležitost měl na hokejce Ondřej Najman, jenže nebyl přesný. Na opačné straně se pokusil o zvrat Petr Straka, ale také neuspěl. Jelikož prodloužení nerozhodlo, přišel na řadu penaltový rozstřel.

Nájezdovou loterii rozhodla pátá série, kdy se při šťastném odrazu prosadil David Šťastný, jenž vystřelil bonusový bod pro Mladou Boleslav. Bruslaři tak nadále zůstávají ve vedení extraligové tabulky.

Ohlasy trenérů

Přestože jsme prohrávali, myslím si, že dvě třetiny jsme nehráli vůbec špatně. Měli jsme hodně šancí, výborně chytal soupeřův gólman, držel je. Na konci druhé třetiny jsme dostali gól na 2:2, což nás nejspíš poznamenalo. Třetí třetinu jsme hráli zle, vůbec nebyla podle našich představ. Byli jsme rádi, že jsme to dotáhli do prodloužení, kde jsme měli šance a mohli rozhodnout. Bohužel se nám nepodařil proměnit samostatný nájezd, který jsme měli, a tak rozhodovaly nájezdy. Jsme rádi, že jsme uhráli dva body, protože Litvínov byl pro nás těžký soupeř, hrál houževnatě a nechal tam všechno.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.