BK MLADA BOLESLAV
11. 3. 2022 | Lukáš Chuchválek

Vyrovnaný úvodní zápas série skončil těsně ve prospěch Plzně

PK1, pátek 11. 3. 2022
HC ŠKODA PLZEŇ - BK Mladá Boleslav PLZ - MBL
P l z e ň – Ačkoliv měla v úvodní třetině prvního zápasu předkola převahu Plzeň, byla to Boleslav, která skórovala první. Avšak vedení zásluhou Jana Stránského nepřečkalo do konce první dvacetiminutovky, kdy Plzeň srovnala stav. Podobně šla Boleslav opět do vedení i ve druhé třetině, jenže Plzeň dokázala také srovnat stav. Protože vyrovnaná hra pokračovala i v posledním dějství, kdy gól nepadl, rozhodlo prodloužení. A v něm byli úspěšnější domácí, když utkání rozsetnul Peter Čerešňák.
HC ŠKODA PLZEŇ: Pavlát – Kaňák, Čerešňák (C), Graňák, Kremláček, Budík, Kvasnička – Lang, Mertl (A), Dzierkals – Blomstrand, Bulíř, Přikryl – Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – Malát, Thorell, Adamec
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Moravec, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman – Kantner, Kotala, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)
Branky a nahrávky: 18. Lang (Dzierkals), 27. Graňák (Schleiss), 70. Čerešňák (Přikryl, Kaňák) – 10. Stránský (Najman, Pláněk), 27. Kelemen (Lunter). Rozhodčí: Šír, Lacina – Zíka, Šimánek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 379. Střely na branku: 35:35. Zblokované střely: 24:21. Hity: 5:6. Vhazování: 37:42. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2 – 3:2.

Fotogalerie

Komentář

Už v prvním momentu to zajiskřilo před brankou Gašpera Krošelje, kde se boleslavským obráncům nelíbilo počínání domácích. O pár minut později se situace opakovala a sudí měli plné ruce práce, aby útočícího Maláta oddělili od boleslavských hráčů, aniž by museli vylučovat. Na druhé straně si neméně důrazně počínal Stránský. Kantner posléze útočil zblízka od levého kruhu, avšak jen do připraveného Dominika Pavláta. Vášně ustaly a hrálo se nahoru dolů, ale již bez střelby a bez ostrých výměn vzkazů. Akci domácího celku zmařili nejprve dobře rozestavení Bruslaři, poté i jejich vlastní chyba na modré, díky které přišli o útočné pásmo. Nakonec šla plzeňská Škodovka do čtyř, přičemž Flynn trefil jen Pavlátovu vyrážečku. Efekt přineslo následné dlouhé ostřelování branky, kdy dalekonosné pokusy Ševce, Pláňka a Kousala vystřídala těsná hra před brankářem. A zde se u levé tyče prosadil nadvakrát Jan Stránský, jenž tak využil přesilovku deset vteřin před jejím koncem. Plzeň reagovala agresivní hrou na Krošeljovu bránu, o což se snažil Graňák, a to vedlo k další potyčce mezi hráči. Sudí se i tentokrát rozhodli nevylučovat. Ve velké šanci byl na levém kruhu Filip Suchý, jehož prudký pokus Krošelj vyrazil. A svou první přesilovku si zahrála i Plzeň. V ní se z pravé strany pokoušel prosadit Thorell a k dorážce se naproti sunul Blomstrand, kterému prudkou ránu obrana Boleslavi vyrazila mimo nebezpečí. Dvě minuty před koncem však bylo srovnáno, když Martin Lang zpoza brány pod tlakem vyhazoval puk do mezikruží kolem levé tyčky a Krošelj si ho nešťastně srazil helmou do vlastní brány. Do konce třetiny se již nic víc nestalo.

Začátek druhé třetiny se rozjížděl pomaleji a bez většího důrazu. Filip Suchý dostal ve 23. minutě příležitost po chybě hostující obrany, ale nezasunul puk mezi betony, které Gašper Krošelj sklapl včas. Podobnou šanci měl na druhé straně i Tomáš Fořt, jenž mířil jen do gólmana. Bruslaři však vyvinuli trvalejší tlak a Plzeň při střele Luntera špatně pokryla předbrankový prostor. Toho využil Miloš Kelemen a doleva odražený puk poslal z místa kousek od brankoviště do prakticky prázdné branky. Z druhého vedení se ale Boleslav neradovala dlouho, neboť Plzeň zabrala v útoku a Dominik Graňák z pravého kruhu prostřelil Gašpera Krošelje. Opětovně vrátit Bruslařům vedení se snažil Ševc, jenž pouze vyprášil Pavlátovi lapačku. V signálu na pravém kruhu neuspěl ani Kousal. Bruslaři měli soupeře zamknutého v pásmu, pak ale domácí ujeli do brejku, který Krošelj uhasil. Stránský se začal prát a usedl za katr. Rudo před očima měl i Lintuniemi, jenž si ostře něco vyřizoval nejprve se Schleissem, pak i s Thorellem. První jmenovaný předtím z dobré pozice trefil boční síť. Domácí i po uplynutí přesilové hry útočili a zprava trefil špičku Krošeljova betonu Lang. Pak šli Bruslaři do úniku a Lunter selhal na Pavlátově vyrážečce. Středočeši vymysleli ještě několik dobrých akcí, žádná ale nevedla ke gólu. V závěru dvacetiminutovky měli ještě k dispozici přesilovku a u levé tyče neprocpal puk velmi málo volným prostorem Najman.

V poslední třetině se Kelemen pokusil začít ve stejném útočném duchu jako na konci předešlé, jenže ztroskotal na Pavlátovi. Dlouho se pak museli proti domácímu celku bránit, až nakonec sami zaútočili. Fořt ale neměl k dispozici na levém kruhu volný prostor, kam by mohl zamířit. Zpátky před Krošeljem zkusil své štěstí Graňák. V dalších momentech byly k vidění spíše nepřesnosti, jež končily na zakázaných uvolněních. Ve 49. minutě se hra na delší čas pozdržela, protože u střídačky Boleslavi spadla z mantinelu reklama a bylo nutné uklidit led. Po opětovném startu hry usedl na trestnou další boleslavský hráč a Krošelj musel čelit nepříjemným a nepřesným výstřelům Bulíře a Blomstranda. Pořádně horko bylo v předbrankovém prostoru potom, ovšem Krošelj udržel puk před brankovou čarou až do konce oslabení. Se srovnáním počtu hráčů se hra relativně uklidnila ve snaze nechybovat a Pavláta pět minut před koncem hrací doby dvakrát prověřil Martin Ševc. Plzeň také zkoušela strhnout utkání na svou stranu, ale měla problémy s boleslavskou obranou. Fanoušci Indiánů během této fáze hlasitě dávali najevo svou nespokojenost s benevolencí sudích vůči hraničním zákrokům, ale hra byla aspoň plynulá. Takhle ale zamířila do prodloužení.

V něm mohl rychle rozhodnout nejprve Lang, jenže minul, a pak naproti Ondřej Najman, jenž byl vyslán do sóla, při němž nevyzrál na Pavláta a trefil jen jeho vyrážečku. Díky chybě boleslavské obrany se ocitl v šanci Filip Suchý, jenže si určitě představoval výsledek své snahy jinak než jako lahůdku pro Krošelje. Velká příležitost přišla pro Boleslav v 67. minutě, když šel soupeř do čtyř, ale jen málo se v přesilovce dostávali ke střelbě. Tlak Boleslavi pokračoval i potom, ale pak se hra přesunula před Krošelje. Ten chvíli dokázal odolávat, ale pak se musel v 70. minutě sklonit před pokusem Petera Čerešňáka. Pro Boleslav tedy úvodní zápas série skončil porážkou.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (HC ŠKODA PLZEŇ): Bylo to naše vzájemné šesté utkání v rámci téhle sezony a bylo vlastně stejné jako všechna ta předchozí. Bylo vyrovnané. Boleslav výborně bruslí, je hodně aktivní a my jsme prvních deset minut byli takoví svázaní. Asi na nás byla trochu znát nervozita z toho nepovedeného závěru základní části. Důležité bylo, že byť jsme v tom zápase dvakrát prohrávali, tak jsme se pokaždé zvedli. Extrémně důležité pak bylo to vyrovnání na 2:2. Co se prodloužení týče, tak Boleslav nevyužila samostatný nájezd ani přesilovku a my jsme chvilku na to byli ti šťastnější. Jsem rád, že jsme zvládli nepříznivě se vyvíjející utkání otočit a získat první bod.

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Rozhodla produktivita, protože jsme v prodloužení měli samostatný nájezd i přesilovku. Nájezd jsme nedali, v přesilovce jsme měli výbornou šanci z mezikruží, kterou jsme neproměnili. Přesilovka skončila, nestačili jsme dostřídat a dostali jsme gól v situaci pět na pět. Bylo to vyrovnané utkání a jeden jediný moment rozhodl o tom, že jsme momentálně tím smutnějším týmem.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.