BK MLADA BOLESLAV
25. 9. 2022 | Tomáš Taybner, Tomáš Taybner, foto: Ladislav Adámek

Bruslaři v Pardubicích sahali po třech bodech, vezou si dva

4., neděle 25. 9. 2022
Pardubice - Ml. Boleslav PCE - MBL
M l. B o l. – Středočeši se v Enteria Aréně rozjížděli pomaleji než domácí Dynamo, které se dostalo do vedení po trefě Tomáše Hyky. Na konci první periody však vyrovnal Martin Pláněk a po návratu z kabin na něj navázal Matyáš Kantner. Bruslaři odolávali až do 57. minuty, na jejímž konci srovnal Adam Musil. Stav 2:2 na časomíře vydržel až do zaznění třetí sirény, na řadu tedy přišlo prodloužení. Už po 32 sekundách však samostatný únik proměnil David Šťastný, jenž svému týmu vystřelil bonusový bod. O ty další budou Bruslaři bojovat už toto úterý, kdy na svém ledě přivítají odvěkého rivala z Liberce.
Pardubice: Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek – Radil, Zohorna (A), Hyka – Říčka, Kousal (A), Cienciala – A. Musil, Poulíček (C), Paulovič – Koffer, Rohlík, Urban
Ml. Boleslav: Krošelj – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Jeřábek, Stříteský, Štich – Šmerha, Lantoši, Šťastný – Lunter, Fořt, Stránský (C) – Kantner, Najman (A), Åberg – Beránek, Bičevskis, Eberle
Branky a nahrávky: 7. Hyka (Zohorna, Čerešňák), 57. A. Musil (Čerešňák, Cienciala) – 19. Pláněk (Šťastný), 24. Kantner (Najman), 61. Šťastný. Rozhodčí: Mrkva, Šír – Lederer, Rampír. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 8 547. Střely na branku: 23:16. Zblokované střely: 28:15. Hity: 8:9. Vhazování: 24:27. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2 – 2:3.

Komentář

Po rozkouskovaném a vlažném úvodu utkání se ve 3. minutě ke slovu dostal Hyka. Mladoboleslavský odchovanec si našel kotouč nahozený od modré čáry a z mezikruží jej z otočky posílal na Krošeljovu branku. Souboj stejných hráčů v čase 6:14 už však skončil gólem. Tomáš Hyka totiž z hranice pravého kruhu uklidil do branky Zohornovu nabídku od zadního mantinelu - 1:0. Na druhé straně se poté Willovi podařilo zastavit Najmanův pokus od modré čáry. Středočeši toho směrem dopředu moc nepředvedli, neboť jim statistici do 13. minuty napočítali jen 2 střely na pardubickou klec. To se však mělo změnit.Třetí pokus předvedl Lantoši, jenž z mezikruží zkoušel Willa nachytat ranou z bekhendové strany hole, ale na dalšího mladoboleslavského odchovance ve službách Dynama recept nenašel. V 17. minutě našel Lunter volného Fořta, který měl na levé straně hodně prostoru. Puk mu však při zpracování přihrávky utekl a následná střela z úhlu skončila v moci připraveného Willa. Aktivní Lantoši si udělal kličkou prostor, ale z mezikruží pak trefil jen střed branky. V čase 18:37 se však hosté přeci jen dočkali. Po přistrčení Šťastného se na modré odhodlal Martin Pláněk, jehož jedovku před brankou zaclonil Lantoši a bylo vyrovnáno. Úspěšný střelec Bruslařů pak zamířil na trestnou lavici, odkud pár sekund před koncem první periody sledoval, jak Paulovič z levého kruhu nastřeloval puk k pravé tyči, kde stál Hyka. Tato akce však Dynamu nevyšla, takže si domácí zbytek přesilovky přenesli do druhé části.

Ve zbytku početní převahy Pardubic nejprve Radil zlomil své náčiní při snaze o ránu z první , Říčka poté z ideální pozice na pravém kruhu přestřelil. Na druhé straně kluziště si Šmerha svým pohybem vynutil faul Poulíčka a přesilovku si zkusili také Bruslaři. V čase 23:10 Najman vyhrál vhazování na pravém kruhu a od mantinelu se až ke střele prodral Matyáš Kantner. Vytáhlý forvard se při svém prvním startu v letošní sezóně zapsal do statistik přesnou ranou k levé tyči. Krošelj na druhé straně zastavil nástřel Čerešňáka a puk za svá záda nepustil ani při následné skrumáži před svou brankou. Slovinský gólman neinkasoval ani po ráně Hyky z levé strany, kterou vyrazil i přesto, že mu výhled narušil projíždějící Radil. Po držení, kterého se dopustil Lantoši, hrálo Dynamo přesilovku. Domácím se však nedařilo kombinovat, když už vystřelili, touš vůbec nemířil na branku. Těsně poté, co se Lantoši vrátil na led, vyplaval puk u pravé tyče, kam si najížděl Říčka. Loňský kanonýr Pardubic byl na zakončení příliš blízko a přes Krošelje puk do sítě neprocedil. Mladoboleslavští si krátce před koncem prostřední dvacetiminutovky vyzkoušeli druhou přesilovku, při které Lantoši nabil Šmerhovi. Ostrou ránu z jeho hole Will vyrazil před sebe, jenže nikdo z borců v zeleném puk za brankovou čáru neuklidil.


Hladoví hráči Pardubic se od první vteřiny třetího dějství snažili o vyrovnání. Říčka si sjel mezi kruhy, odkud střílel po přihrávce Dvořáka, jenže narazil na připravený Krošeljův beton. Na aktivní hru Dynama odpověděli zlepšeným pohybem také Bruslaři, kterým se poté dařilo rozbíjet pardubické útoky. Až ve 46. minutě se domácím podařilo opět vystřelit, když na levém kruhu dostal dostatek prostoru obránce Musil. Jeho pokus dokázal Krošelj vytěsnit do rohu kluziště. Bruslaři se do útočné třetiny dostávali jen sporadicky, zatímco Dynamo rozjíždělo útok za útokem. Jeden takový v 51. minutě zakončoval z pravé strany Rohlík, ale ani jeho střela vyrovnání nepřinesla. Čas rychle plynul a Krošelj s celou svojí obranou i nadále odolával. Na sklonku 56. minuty si na puk po dlouhé době sáhl také Will, jenž betonem vyrážel nahození Šťastného od pravého mantinelu. Pardubice nakonec přeci jen zvládly vyrovnat v době, kdy na časomíře zbývaly tři minutky do konce třetího dějství. Postaral se o to Adam Musil, který před brankou tečoval Čerešňákovo nahození z pravé strany. Žádná další branka už v základní hrací době nepadla, takže přišlo na řadu prodloužení.

Nastavený čas potvrdil tezi o tom, že kdo nedá, dostane. Košťálkova střela z pravé strany minula branku a puk se po mantinelu svezl až do středního pásma. Zachytit jej mohl Říčka, kterému však při obratu podklouzly brusle. Kotouče se tak zmocnil David Šťastný, jenž z úniku nachytal Willa střelou mezi betony.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík: Myslím si, že první a třetí třetinu jsme byli lepším týmem a měli jsme dát více gólů, což rozhodlo o tom, že se zápas dostal až do prodloužení. Tam jsme měli přečíslení tři na dva, bohužel jsme netrefili branku a z protiútoku jsme inkasovali takový, zbytečný gól. Myslím si, že to z naší strany byl bojovný a snaživý výkon. Mrzí nás, že jsme v první třetině inkasovalo branku na 1:1. Tam kdybychom z té ojedinělé střely v této fázi zápasu neinkasovali, měli bychom to lépe rozehrané. Řekl bych, že Mladá Boleslav dneska z minima vytěžila maximum.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.