BK MLADA BOLESLAV
17. 1. 2023 | Tomáš Taybner

Nájezdové vítězství nad Vítkovicemi vystřelil v osmé sérii Lantoši

19., úterý 17. 1. 2023
Ml. Boleslav - Vítkovice MBL - VIT
M l. B o l. — V rámci dohrávky 19. kola Tipsport extraligy se na mladoboleslavském ledě představily Vítkovice. Bruslaři do zápasu vstoupili ideálně, v první třetině zaznamenali jen tři střely, přesto se díky Romanovi dostali do vedení. Ve druhém dějství byl pak domácí tým aktivnější, ale paradoxně se prosadili hosté. Ve třetí části se trefily oba celky a Bruslaři si potřetí za sebou vyzkoušeli nastavený čas, ale nakonec se rozhodovalo až v nájezdech. Bruslaře nejprve v páté sérii zachránil gól Najmana, aby o tři série později rozhodl Lantoši.
Ml. Boleslav: Novotný – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Bernad, Štich, Křepelka – Söderlund, Roman, Lantoši – Stránský (C), Bičevskis, Šťastný – Lunter, Najman (A), Klíma – Šmerha, Závora, Dvořáček
Vítkovice: Klimeš – Mikuš, Grman, Gewiese, Raskob, Prčík, Stehlík – Krenželok (C), Marosz, Lakatoš (A) – Bukarts, Krieger, Lednický – Kotala, Dej, Kalus – Půček, Chlán, Bernovský
Branky a nahrávky: 13. Roman (Söderlund, Lantoši), 52. Najman (Klíma), rozhodující nájezd Lantoši – 38. Bukarts (Gewiese, Prčík), 55. Krenželok (Lakatoš). Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Frodl, Hynek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 876. Střely na branku: 22:28. Zblokované střely: 19:17. Hity: 2:5. Vhazování: 27:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2 – 3:2.

Fotogalerie

Komentář

Aktivnější Vítkovičtí se na startu zápasu často pohybovali okolo domácí klece, ale první větší šance přišla na druhé straně. Šmerha zpoza branky poslal puk do mezikruží, kam si z modré sjížděl Pýcha. Domácí bek ale nedostal přihrávku přesně na hůl a jeho zakončení tak nemělo potřebou razanci ani přesnost. Na druhé straně se Novotný málem nechal nachytat na střelu Bernovského, puk se po odrazu od vyrážečky snášel před boleslavskou klec, tam se však nikdo z hostů nepohyboval. V 10. minutě dostal od Lintuniemiho namazáno vítkovický útočník Půček. Starší bratr boleslavského Jana Půčka ale z ideální pozice na levém kruhu nemířil přesně a trefil jen připraveného Novotného. V čase 12:30 pak ŠKOENERGO Aréna slavila první branku domácích. Akci elitní formace Bruslařů po lahůdkové přihrávce Söderlunda zakončil novic Ondřej Roman, který tak na svůj první gól v zeleno-bílém nemusel dlouho čekat. Vítkovice poté tlačily především při přesilovce, ale díky dobré obětavosti Bičevskise i dalších domácích hráčů zůstalo skóre nezměněné – 1:0.

V prvních pěti minutách druhého dějství Bruslaři drželi svého soupeře v obranném pásmu a jejich aktivita poté vyústila ve faul, který si na Kotalovi vynutil Křepelka. Ačkoliv se domácím tým v přesilovce nedokázal prosadit, nadále pokračoval ve hře na kotouči. Dobrou šanci měl ve 30. minutě Lintuniemi, jeho střela z levého kruhu mířila na bližší tyč, kde Klimeš zasáhl ramenem. Novotný ve druhé periodě čekal na svůj první dotek s pukem přes 11 minut, až z levé strany vstřelil Lakatoš, domácí gólman puk vytěsnil vyrážečkou. Stejnou částí výstroje zastavil i Bukartsův příklep, Raskob poté z mezikruží trefil břevno. Poté se oba celky několikrát vystřídaly v útočné iniciativě, a když to vypadalo, že se už skóre nezmění, Vítkovice skórovaly. Nenápadná střela Gewieseho z levé strany se před brankou otřela o brusli Robertse Bukartse a bylo vyrovnáno.

Opatrný úvod třetí dvacetiminutovky narušilo vyloučení Luntera, které však hosté nepotrestali. Oba celky poté změnili strategii na vyčkávací. Dobrou šanci měl Lintuniemi, jehož střela z levé ho kruhu Klimeše pěkně protáhla. Vítkovický gólman přesto kapituloval. Stalo se tak v 52. minutě, kdy z nenápadné akce skóroval Ondřej Najman. Ten pálil ze stejného místa jako finský obránce, jenže mířil o poznání lépe – těsně pod břevno vítkovické klece. Ačkoliv si Ridera nevytvořila žádnou gólovou příležitost, podařilo se jí vyrovnat. Na svědomí to měl Lukáš Krenželok, jenž zpoza branky vracel puk před brankoviště a Novotný si touš srazil do branky – 2:2. Rozhodnout mohla střela Kotaly, kterou před brankou tečoval Kalus, ale nestalo se tak a následovalo prodloužení.

Nejprve pravé strany hrozil Lakatoš, Novotný si však prostor u bližší tyčky pohlídal. Na druhé straně mohl ukončit zápas Šťastný, jenž po bekhendové kličce zakončoval mezi Klimešovy betony. Po kolotoči před Klimešovou brankou pronikal do šance Söderlund, jehož zezadu zahákoval Gewiese a Bruslaři dostali k dispozici přesilovku, tu však ukončil faul Söderlunda. Jelikož se skóre nezměnilo, následovaly nájezdy.

V nich se nejprve prosadil Marosz, v páté sérii ale vyrovnal Najman. Na další úspěšný nájezd se čekalo až do osmé série, kdy rozhodl Róbert Lantoši.


Ohlasy trenérů

Petr Haken: Vyrovnané utkání, v každé fázi zápasu měl jeden z týmů navrch. Škoda, že jsme nerozhodli už v prodloužení při přesilové hře. Vážíme si každého bodu. Jsme rádi, že jsme k jednomu bodu přidali i druhý v nájezdech.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.