BK MLADA BOLESLAV
15. 2. 2023 | Tomáš Taybner

Bruslaři na ledě Kladna prohráli přesilovkovým gólem z času 58:20

46., středa 15. 2. 2023
Kladno - Ml. Boleslav KLA - MBL
M l. B o l. – Na ledě posledního Kladna se po reprezentační pauze čekalo na branku do 25. minuty, kdy v přesilovce otevřel skóre domácí Zikmund, už za necelé tři minuty ale srovnal Pýcha. Právě za stavu 1:1 se oba týmy sešly i na úvodním vhazování před třetí periodou. Stěžejní momenty zápasu přinesly přesilové hry, nakonec se při hře v nerovnovážném počtu rozhodlo. Nahození Dotchina díky Zikmundově cloně prošlo až za Krošeljova záda a tři body tak zůstaly na Kladně. Bruslaři před sebou mají volný den na odpočinek a přípravu, v pátek na svém ledě přivítají Karlovy Vary.
Kladno: Bow – Kehar, Dotchin (A), Ticháček, Cibulskis, Slováček, Babka, Sotnieks – Kubík, Plekanec (C), Jágr – Procházka, Klepiš, Indrák – Melka, Filip, Zikmund (A) – Bláha, Pytlík, Michnáč
Ml. Boleslav: Krošelj – Pýcha, Pláněk (A), Jeřábek, Lintuniemi, Štich, Bernad – Söderlund, Najman (A), Lantoši – Lunter, Fořt, Šťastný – Malát, Roman, Klíma – Dvořáček, Bičevskis, Stránský (C) – Přibyl
Branky a nahrávky: 25. Zikmund (Klepiš, Slováček), 59. Dotchin – 28. Pýcha (Bičevskis). Rozhodčí: Hejduk, Veselý – Komárek, Hnát. Vyloučení: 7:7, navíc Fořt (MBL) trest do konce utkání za bitku. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 532. Střely na branku: 32:35. Zblokované střely: 11:8. Hity: 1:4. Vhazování: 40:21. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Komentář

Do vedení mohli Bruslaři jít již na sklonku 4. minuty, když po levé straně pronikl do pásma Söderlund a natlačil se až před branku. Švédský útočník zkoušel Bowa překonat bekhendovým blafákem, ten se ale nenechal nachytat a zasáhl lapačkou. O necelou minutku později ujel Dvořáček, jehož akce vypadala takřka totožně, jenže ani jeho bekhendové zakončení za záda kladenského gólmana neprošlo. Na opačné straně kluziště se Indrákovi podařilo odzbrojit nedůrazného Bernada a domácí forvard se protlačil až před branku, tam však nezvládl přesněji zamířit a trefil jen připraveného Krošelje. Při přesilovce Rytířů si slovinský gólman připsal důležitý zákrok proti ráně Slováčka od modré, u následné dorážky Filipa z pravého kruhu mu pomohla branková konstrukce. Také Bruslaři si na konci prvního dějství vyzkoušeli hru v početní převaze, ve které dvakrát příklepem pálil Söderlund, Bow musel zasahovat i proti opakované střele Fořta.

V prostřední části si Kladno zahrálo druhou přesilovku, tentokrát už ale domácí hráči dokázali výhody jednoho muže v poli využít. Prudkou ránu Klepiše z modré čáry ještě Krošelj vyrazil, puk ale vypadl před branku, kde se dobře zorientoval Ladislav Zikmund 1:0. Bruslaři vyrovnání dočkali necelé tři minuty nato a byl to skutečně šťastný moment. Do pásma kotouč zavezl Pavel Pýcha, jenž v útočné třetině osiřel, neboť jeho spoluhráči odešli střídat. Boleslavský bek si tak s pukem najel do mezikruží, odkud v nouzi vypálil na branku a po odrazu od Ticháčkovy hole touš zaplaval nad lapačku kladenského gólmana. Bruslaři následně dostali příležitost obrátit stav utkání na svou stranu, když si zahráli hned dvě přesilovky za sebou. Větší šance měli v druhé z nich, kdy si jeden z domácích beků málem srazil do sítě přihrávku Najmana od pravé tyčky, ránu Lantošiho po krosovém pasu Söderlunda zase zneškodnil Bow. Také Kladenským se poté nepodařilo potrestat Štichův prohřešek, zbytek Malátova trestu se přenesl do třetí třetiny.

Ve 43. minutě nepřesně rozehrál Cibulskis a Bruslaři svého soupeře začali mačkat. Téměř dvouminutový tlak, během kterého se na ledě vystřídaly hned dvě útočné letky v zelených dresech, však gól nepřinesl. Dobrou šanci měl hned vzápětí Lantoši, jenž zůstal nepokrytý v mezikruží, kanadského gólmana ale nepropálil. Do dalšího tlaku se Boleslavští dostali na sklonku 51. minuty a ten vyústil až v přesilovou hru po nedovoleném zákroku Dotchina. Krásný ťukec čtveřice Bruslařů zakončoval Lantoši, trefil však jen beton pozorného Bowa. Po vyloučení Romana se počet hráčů na ledě srovnal. Následovala téměř minutová přesilovka Rytířů, kteří měli hned dvě velké příležitosti. Nejprve Kubík před poloprázdnou klecí trefil bránícího Fořta, další rána z hole Dotchina skončila na břevně. V 58. minutě fauloval Najman a Kladno dostalo šanci rozhodnout, což také učinilo. Dobře postavený Zikmund před brankou zakryl výhled Krošeljovi, jemuž se tak nepodařilo zasáhnout proti nahození Jakea Dotchina od modré čáry – 2:1.


Ohlasy trenérů

Pavel Skrbek: Jako po každé pauze to bylo na začátku neučesané, bylo to nevzhledné utkání. Hodně se na tom podepsala vyloučení, hodně se hrály přesilovky a oslabení. My dali v přesilovkách dva góly, žádný jsme neinkasovali. Pak jsme inkasovali gól z ničeho, když nám jel jeden hráč do čtyř. Byl to z naší strany trošku nervózní zápas, protože hrajeme o bytí a nebytí. Zaplaťpánbůh se nám povedlo dát dvě minuty před koncem gól. Pak už jsme to ubránili. Zaplaťpánbůh za tři body.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.