BK MLADA BOLESLAV
17. 2. 2023 | Tomáš Taybner

Bruslaři na domácím ledě podruhé nepřekonali Lukeše a s Energií tak prohráli

47., pátek 17. 2. 2023
Ml. Boleslav - K. Vary MBL - KVA
M l. B o l. – Páteční utkání s Karlovými Vary přineslo podobnou podívanou jako v úvodu sezóny, kdy ŠKOENERGO Aréna hostila první vzájemný zápas těchto týmů. Aktivnější Bruslaři znovu inkasovali jako první, tentokrát už v 8. minutě. Na Kružíkův gól se domácí snažili odpovědět během zbytku první i po celou druhou třetinu, Lukeše však v Mladé Boleslavi nebylo možné překonat. Nic na tom nezměnila ani třetí část, na druhé straně se naopak měnilo skóre v přesilovce. Druhou branku Energie přidal Stříteský a tři body tak připadly hostům.
Ml. Boleslav: Novotný – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Štich, Bernad – Söderlund, Najman (A), Lantoši – Lunter, Fořt, Šťastný – Malát, Roman, Přibyl – Stránský (C), Bičevskis, Klíma
K. Vary: Lukeš – Havlín, Huttula, Kočí, Stříteský, Rohan, Dlapa – Koblasa, Černoch (C), Beránek (A) – Rachůnek (A), Hladonik, Kofroň – Redlich, Kružík, Kohout – Juusola, Koffer, Šmajda
Branky a nahrávky: 8. Kružík (Redlich, Kohout), 54. Stříteský (Černoch). Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Kajínek, Hynek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 156. Střely na branku: 33:20. Zblokované střely: 28:11. Hity: 3:1. Vhazování: 29:26. Průběh utkání: 0:2.

Fotogalerie

Komentář

Úvod zápasu patřil Bruslařům, kteří často navštěvovali prostory kolem Lukešovy klece. Ve 2. minutě se k puku dostal Klíma, najel si s ním na osu hřiště a vypálil. Rána do protipohybu karlovarského gólmana skončila v jeho lapačce. Nastolený trend ve 4. minutě přerušil Koblasa, jenž si prohodil Lintuniemiho a poté si i položil Novotného, jenž mu přesto gólovou radost zvládl překazit. Lepším dojmem pak působili hosté a jejich snaha vyústila ve vstřelený gól. Redlich v útočné třetině vybojoval kotouč a předložil jej Danielu Kružíkovi a tem se z pravého kruhu trefil přesně. Další ohrožení pro Novotného branku přišlo poté, co si Energie střihla přesilovku 4 na 3, ale boleslavský brankář svůj tým podržel. Na druhé straně dostal od Söderlunda nabito Roman, jemuž do střely z dobré pozice obětavě skočil Juusola.

Už po 45 sekundách prostřední části měl v přesilovce dobrou šanci Lintuniemi, ke kterému se odrazil puk po střele Söderlunda, proti ráně finského beka se ale Lukeš včas přesunul. Následně ještě Lantoši z pravé strany nastřelil kotouč přímo na hůl Najmana, jenž však herní předmět nedokázal nasměrovat na branku. Při další početní převaze nebezpečně pálili Lintuniemi, Malát a nakonec Pýcha. Ani jeden z nich si na skvěle chytajícího Lukeše nepřišel. Ve druhé části aktivnější Bruslaři se vyrovnávací trefy nedočkali ani ve třetí početní převaze.


Také do třetí části nastoupili domácí hráči s chutí skórovat, ve 44. minutě v krátkém časovém sledu nebezpečně pálili Seveřané Söderlund a Lintuniemi, gólman Energie však nadále držel Bruslaře na nule. O pár minut později Roman našel krosovou přihrávkou našel na levém kruhu stojícího Lantošiho, jenže neuspěl ani on. Do samostatného úniku se v 54. minutě dostal Klíma, jehož na útočné modré našel Najman. Hráč s dvojím občanstvím předvedl bekhendovou kličku, Lukeše si položil, následně avšak trefil jeho lapačku. Celé střídání pro Klímu skončilo dvouminutovým trestem za podrážení, čehož Energie využila. Rána Matěje Stříteského z modré čáry se otřela o hůl Fořta a skončila v síti a bylo rozhodnuto.


Ohlasy trenérů

Jiří Kalous: Dnešní hra z naší strany nebyla nejlepší, měli jsme velké rezervy v koncovce. Šance na vstřelení branky tam jednoznačně byly, ale ta produktivita je mizerná. Nemáme dostatečný důraz do branky, málo se tam cpeme a gólmani pak všechno vidí. Na tom musíme zapracovat, pokud ty góly chceme dávat. Musíme ale jít krok po kroku. Kluci to odmakali, to jim nemůžu upřít, ta produktivita je ale bohužel nulová.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.