BK MLADA BOLESLAV
31. 10. 2008 | Michal Miškovský

Nevídaný obrat ve třetí třetině posunul Boleslav k výhře nad Třincem

20., pátek 31. 10. 2008
Ml. Boleslav - Třinec MBL - TRI
M l. B o l. - Boleslavští hokejisté v pátečním duelu s Třincem navázali na poslední povedené výkony z domácího prostředí, když v předchozích čtyřech utkáních v Metrostav Aréně třikrát zvítězili. Ani po nepříznivém vývoji prvních dvou třetin Středočeši nesložili zbraně a během úvodních šesti minut třetí třetiny otočili stav z nepříznivých 2:3 na 5:3. Nakonec Šejbovi svěřenci zvítězili 6:4.
Ml. Boleslav: Chábera (41. Šindelář) – Kočí, Marušák, Posmyk, Brňák, Jindra, Holub, Schnabel – Gajovský, Král, Handlovský – Štrba, Benda, Tomas – Barinka, Rod, Boháč – Eiselt, Sýkora, Nouza – Kubeš
Třinec: Vojtek – Sekeráš, Výtisk, Seman, Malec, Vosátko, Andersons, Nikolov, Rangl – Tomík, Polanský, Kováčik - Květoň, Peterek, Martynek - Kanko, Moravec, Polák - Hašek, Hampl, Piecha
Branky a nahrávky: 15. Posmyk (Benda), 28. Král (Gajovský, Marušák), 42. Boháč (Tomas, Benda), 46. Kočí (Handlovský, Marušák), 47. Brňák (Posmyk), 58. Sýkora (Král) - 4. Polanský (Kováčik, Tomík), 28. Polák (Moravec), 30. Polák (Moravec), 59. Seman (Moravec). Rozhodčí: Husička – Barvíř, Kis. Vyloučení: 7:9. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 3970. Střely na branku: 24:31.

Fotogalerie

Komentář

Do utkání vstupili lépe hosté. Vždyť už v první minutě se dostali do přečíslení 2 na 1, ale Moravec nahrával nepřesně. Ve třetí minutě se navíc nechal vyloučit Sýkora a Oceláři nabídnutou příležitost po 52 vteřinách využili. Po zmatcích před Cháberou se na brankovišti dostal ke kotouči Polanský a snadno ho nasměroval do poloprázdné svatyně Mladoboleslavských. Ti se však rychle vzchopili a už v páté minutě mohl našlápnout do nájezdu Tomas, jenže na modré nezpracoval skákající puk. Za další dvě minuty při přesilovce pálil od modré Posmyk a jeho tečovaná střela nebezpečně prolétla kolem Vojtkovy levé tyčky.

V polovině úvodní třetiny byl ve výhodné pozici před Vojtkem pro změnu Gajovský, ale kolem třineckého obránce se nedokázal obtočit. Ve 15. minutě se už Středočeši dočkali. Na pravé straně nechali hosté při oslabení hodně prostoru Posmykovi, který se s kotoučem dostal až před Vojtka, jeho první pokus mezi betony sice byl ještě neúspěšný, ale z dorážky se už navrátilec do sestavy domácích nemýlil. V závěru třetiny pak ještě zahrozil po akci s Rodem Boháč, ale skóre se nezměnilo.

Druhá třetina odstartovala pokračující krátkou přesilovkou domácích, ale Boleslavští ji nevyužili a poté se museli sami bránit. Ani Třinec však v početní výhodě neuspěl. Gólové hody pak odstartovaly v 28. minutě. Nejprve upravil na 2:1 z pohledu Ocelářů nečekanou střelou z pravé strany Polák, o 51 vteřin později srovnal za pomoci Gajovského Král, ale už po necelých dvou minutách hostující Polák znovu vrátil hosty do vedení. Tentokrát z mezikruží přesně zavěsil do levého horního růžku Cháberovy branky.

Šancí na vyrovnání si svěřenci Jiřího Šejby vytvořili do konce prostřední dvacetiminutovky hned několik, ale nevyužili ani jednu. Například přihrávce Sýkory na Nouzu ke vzdálenější tyči chybělo k přesnosti jen málo a o dvě minuty později po brilantní Králově nahrávce Kočí prováhal ideální moment na střelu a následný blafák mu nevyšel.

Zato třetí třetina, pro kterou se do domácí branky postavil místo Chábery Šindelář, vyšla Boleslavi parádně. Už v její druhé minutě vyrovnal Boháč, který doklepl puk do brány po ještě neúspěšném blafáku Tomase, o tři minuty později navíc domácí dostali k dispozici 36vteřinovou přesilovku 5 na 3, a tu stoprocentně využili. V dvojnásobné početní výhodě se trefil Kočí, který se prosadil tvrdou střelou z hranice pravého ktuhu a v pokračující klasické přesilovce vystřelil rovněž tvrdě Brňák, a ani tentokrát Vojtek neznal recept na střelu boleslavského beka.

Třinečtí se mohli vrátit do zápasu v 52. minutě, kdy dělilo puk od brankové čáry jen pár centimetrů, ale Šindeláře výborně zastoupil kapitán Král, který obětavě zalehl brankový prostor. Hosté se snažili, ale už jednoduše měli vybráno. Andersonsova střela z levé strany v 54. minutě jen těsně minula Šindelářovu svatyni a Třinečtí nezužitkovali ani závar o minutu později. V 58. minutě pak navíc přidal šestou pojistku z brejku Sýkora. Na radosti domácích nic nezměnila ani korigující trefa Semana v předposlední minutě.

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.