BK MLADA BOLESLAV
7. 12. 2008 | Michal Miškovký

Boleslavi vyšla power-play, pak i nájezdy

30., neděle 7. 12. 2008
Ml. Boleslav - Kladno MBL - KLA
M l. B o l. - Mladá Boleslav z již téměř ztraceného zápasu vytěžila dva body. Nováček O2 extraligy prohrával ještě v 59. minutě 1:2, pak ale Boleslavským vyšla hra bez gólmana, vyrovnali, přežili klíčové oslabení v prodloužení a obrat dokonali v nájezdech, které také byly téměř ztracené. Rozhodující penaltu proměnil Tomáš Nouza.
Ml. Boleslav: Chábera (poslední dva sam. nájezdy Šindelář) – Posmyk, Jindra, Brňák, Holub, Benda, Schnabel, Bauer, Mocek – Padělek, Král, Handlovský – Kazionov, Boháč, Tomas – Barinka, Čech, Pšurný – Nouza, Sýkora, Rod
Kladno: Kopřiva – Hájek, Nádašdi, Pavlas, Ružička, Novotný, Hořava, Kameš, Trončinský – Diviš, Patera, Tomajko – Bělohlav, Steiler, Kuchler – Nedvěd, Čurilla, Frolík – Horna, Kalla, Novák
Branky a nahrávky: 37. Sýkora (Mocek), 59. Sýkora, roz. sam. nájezd Nouza - 5. Tomajko (Bělohlav), 32. Diviš (Tomajko, Nádašdi). Rozhodčí: Minář - Čížek, Prchal. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3260. Střely na branku: 42:34.

Fotogalerie

Komentář

Úvod zápasu se z pohledu Mladoboleslavských podobal hodně tomu pátečnímu se Slavií. Tentokrát se Tomas dostal do přečíslení 2 na 1 už v první minutě, ale oproti pátku do černého nezamířil. Na opačné straně soupeř stejně jako o dva dny předtím udeřil v páté minutě v přesilovce. Z levého kruhu pálící Tomajko zakončil přesně. V druhé šanci domácích byl v sedmé minutě znovu Tomas, ale z bezprostřední blízkosti na brankovišti nedokázal propálit ležícího Kopřivu.

Další příležitost spálil v polovině třetiny Handlovský, kterému předložil kotouč při přesilovce před poloprázndnou bránu Král, ale koncovka nováčka dál vázla. V dalším průběhu úvodního dějství se hrálo vinou dvou vyloučení hlavně před Cháberou a z ozývajících se tyčí mu muselo zvonit v hlavě ještě hodně dlouho. Kladenští totiž napálili konstrukci jeho branky třikrát během krátkého časového rozmezí a po třetí ráně hostů do tyče se jel sudí Minář dokonce v přerušné hře poradit s videorozhodčím, ale puk dle jeho rozhodnutí brankovou čáru nepřekročil.

Druhá třetina odstartovala neúspěšnou přesilovkou Kladna, poté byli o něco aktivnější domácí, jenže stříleli především od modré a na pozorného Kopřivu nemohli najít recept. To hosté z ojedinělé útočné akce zvýšili. Krásnou kombinaci zakončoval do poloprázdné branky Diviš.

Boleslavští se poté hodně trápili, ve 37. minutě se ale přece jen vrátili kontaktní brankou do zápasu. Sýkora s vypětím všech sil dotlačil kotouč za bezmocného gólmana Kladenských. Za další dvě minuty mohl zařídit srovnání Tomas, který uháněl na Kopřivu, ale ten mu vložil těsně před zakončením do puku svou hůl a bylo po šanci.

Do třetí třetinyvstoupili domácí aktivně, touha po vyrovnání byla cítit, jenže problémem byla dál koncovka. Barinka ve 47. minutě napálil v dobré pozici jen pravý Kopřivův beton a střely Brňáka či Schnabela od modré pouze vystrašily kladenskou obranu. Vyrovnat se tak domácím podařilo až v závěrečné hře bez gólmana, která navíc byla vylepšení o přesilovku po vyloučení kladenského Pavlase. Ze všech sil protlačil puk do branky v čase 58:45 Sýkora.

V následném prodloužení Kladenští promrhali výhodnou přesilovku 4 na 3, a tak se šlo do nájezdové loterie. Hosté vedli na penalty už 2:0, i přesto odešli poraženi. Barinka snížil a obrat dokonal Nouza. Pod penaltový obrat se kromě něj výrazně podepsal také gólman Šindelář, který po dvou penaltách nahradil neúspěšného Cháberu a sám dva nájezdy zlikvidoval.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.