BK MLADA BOLESLAV
15. 2. 2009 | Jitka Čechová

Po bodech prahnoucí Boleslav se konečně dočkala, proti Budějovicím předvedla parádní obrat!

50., neděle 15. 2. 2009
Ml. Boleslav - Č. Budějovice MBL - CEB
M l. B o l. – Dlouho to tak nevypadalo, ještě před polovinou zápasu totiž Mladá Boleslav prohrávala 0:2. Nemasná neslaná hra se ale jako mávnutím proutku změnila zvlášť v momentě, kdy Klimenta vyrovnával ve 49. minutě na 2:2. V druhé polovině třetí třetiny potom nastaly doslova střelecké hody. Během tří minut totiž Středočeši nasázeli soupeři další tři góly, které rozhodly, a nic už na tom nezměnila ani poslední branka přesilovková branka Humla, která upravila skóre na 5:3.
Ml. Boleslav: Schwarz – Novák, Kočí, Moravec, Zíb, Jindra, Schnabel, Mocek – Nouza, Král, Handlovský – Klimenta, Boháč, Vrbata D. – Padělek, Sýkora, Benda – Gajovský, Rod, Pšurný
Č. Budějovice: Kovář – Mucha, Frolo, Ptáček, Toman, Posmyk, Melichárek, Gřegořek, Sičák, Vydarený – Hřebejk, Hudec, Kůrka, Huml, Vak, Duda, Bílek, Mertl, Veselý, Šimánek, Gulaš
Branky a nahrávky: 37. Vrbata D. (Boháč), 49. Klimenta (Vrbata D.), 53. Nouza (Král), 54. Benda (Padělek), 55. Klimenta (Vrbata D.) - 12. Mertl, 28. Ptáček (Hudec, Šimánek), 57. Huml (Gřegořek). Rozhodčí: Šír, Fraňo – Gebaurer, Lederer. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 3480. Střely na branku: 30:33.

Fotogalerie

Komentář

Oba týmy vstoupily do utkání svědomitě a prvních pár minut se tak neobjevila ani na jedné straně vážnější šance. Jak čas běžel, začali aktivnějším dojmem působit Budějovičtí a Duda tak v páté minutě provětral střelou od mantinelu Schwarzovy betony. Nebezpečná byla i střela Humla zpoza bránícího hráče Boleslavi, kterou gólman Středočechů v poslední chvíli schoval do lapačky. Huml to navíc zkoušel o chvilku později ještě jednou díky zpětné přihrávce Kůrky. Domácí první formace předvedla zajímavou kombinaci v ponechané výhodě, konečnou přihrávku Krále zpoza branky ale nenašel ten správný adresát.

Boleslav toho v přesilovce mnoho nepředvedla, dokázala si nicméně udržet lehkou převahu. Stačila ale jedna rychlá akce Tomáše Mertla na druhé straně, který prokličkoval domácí obranou, a hosté vedli 1:0. Budějovice navíc mohly odskočit už o dva góly, protože o něco později si Schwarz vyjel hodně z branky a pak téměř namazal Hřebejkovi. Ten minul. Branka visela ve vzduchu také krátce před koncem první třetiny, kdy v přesilovce doslova čarovalo domácí duo Rod – Gajovský. Bez úspěchu.

Vstup do druhého dějství vyšel jednoznačně lépe Boleslavi a svůj tlak ještě navíc mohli zúročit v přesilové hře. To se také málem podařilo, když ve skrumáži před Kovářem tečoval puk jeden ze Středočechů a hlavní sudí se pro jistotu rozhodl zavolat svému kolegovi u videa. Podle něj se kotouč za čáru nedostal a gól nepřinesl ani další pokus Pšurného. V jeho případě schoval Kovář puk do lapačky.

Ještě před polovinou pak vůbec poprvé v zápase faulovali Boleslavští a Budějovickým stačilo něco málo přes třicet sekund na to, aby přesilovou hru využili. Střela Františka Ptáčka od modré prolétla až za Schwarzova záda. A domácím fanouškům notně zatrnulo, protože po pár minutách šel jejich tým na 57 vteřin dokonce do tří. Jihočechům se za tu dobu ale ani jednou nepodařilo Schwarzovu branku vážně ohrozit. Naopak na druhé straně se téměř okamžitě po buly prosadil David Vrbata. Střelou, která Kovářovi proklouzla mezi betony, tak snížil na 1:2.

Boleslav si aktivitu z konce druhé třetiny přenesla i do té třetí a před Kovářem bylo najednou podstatně živěji. Domácí celek opravdu citelně zabral a ještě před polovinou poslední třetiny využil přesilovou hru Tomáš Klimenta. Ostrá střela prolétla Kovářovi kolem hlavy a skončila v síti. Rozjetá Boleslav dala soupeři pocítit, jak ji vyrovnání nabudilo. Zatímco Jihočechům začalo dělat potíže i přejetí do útočné třetiny, proti na bránu uhánějícímu Padělkovi musel Kovář zasahovat v poslední chvíli. Proti nadvakrát dorážejícímu Tomáši Nouzovi to ale už nestihl a obrat tak byl dokonán.

Naprosto rozhození Jihočeši navíc do minuty kapitulovali počtvrté, když se Jan Benda dostal k odraženému puku. Celá akce už vypadala ztraceně, protože Benda uklouzl a upadl, v mžiku se ale zvedl a lehkým šťouchnutím poslal puk do sítě po ledě. Kdo si říkal, že utkání skončí i počtvrté 4:2, ten se mýlil. Domácí si totiž udělali z hostující obrany doslova trhací kalendář a v 55. minutě tak zvyšoval Tomáš Klimenta už na rozdíl tří branek. Hosté procitli v přesilové hře, kdy ještě snižoval Ivan Huml, z celkového pohledu se ale jednalo již jen o kosmetickou úpravu skóre.

Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel, trenér BK Mladá Boleslav: “První třetina byla z naší strany opatrná, protože jsme nechtěli inkasovat. Nechtěli, ale inkasovali. Na druhou třetinu jsme změnili způsob hry, šli jsme do aktivnějšího pojetí a nasadili jsme čtyři útočné řady. Začali jsme mít trošku převahu, dali jsme šťastný gól z vhazování, ten nám hodně pomohl. Ve třetí třetině jsme na tom byli kondičně lépe.“

Jan Tlačil, trenér HC Mountfield: “První třetina proběhla tak jak jsme si řekli, byli jsme aktivní, soupeře jsme nepouštěli do šancí. Ve druhé třetině jsme hráli do desáté minuty ten samý hokej. Potom v závěru jsme nezvládli vhazování, dostali jsme laciný gól a tam jsme nastartovali soupeře, který nás ve třetí třetině po našich individuálních chybách přehrál.“

Související články

Aktuality

07.05.2024

Pohybové kurzy pro děti

BK Mladá Boleslav pořádá od 7. května zcela ZDARMA pohybové kurzy pro možné budoucí Bruslaře a Bruslařky, konkrétně děti ročníku 2019 a mladší. Přijďte mezi nás a zasportujte si s námi, těšíme se na vás každé úterý a čtvrtek od 16 hodin na hřišti u 8. Základní školy ve Václavkově ulici. S případnými dotazy se prosím obracejte na pana Křiváčka - telefonní číslo: 604 700 792 nebo e-mailová adresa: krivaceklubos@centrum.cz

03.05.2024

Szturc debutoval v AHL

Exboleslavský útočník Gabriel Szturc se po březnovém podpisu tříletého nováčkovského kontraktu s organizací Tampy Bay Lightning dočkal svého prvního startu v American Hockey League v barvách farmářského týmu Syracuse Crunch. Dvacetiletý forvard naskočil do třetího duelu osmifinále play-off proti Rochesteru, jehož barvy hají i dvojice českých útočníků Jiří Kulich a Lukáš Rousek, radoval se ale právě Szturc. Jeho tým totiž vyhrál 2:1 po prodloužení a stejným poměrem vede také v sérii.

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.