BK MLADA BOLESLAV
20. 11. 2022 | Daniel Kubelka, Jitka Čechová, foto: Nikola Křížová

Z Karlových Varů s bodem. Bruslaři dávali góly ze hry, nikoliv však z nájezdů

21., neděle 20. 11. 2022
K. Vary - Ml. Boleslav KVA - MBL
K. V a r y – Po pátečním duelu v Kladně čekal Bruslaře venkovní zápas i v neděli, tentokrát na ledě Karlových Varů. Celkem rychle jim v něm vystřelil vedení David Šťastný, domácím se ale poměrně záhy podařilo skóre utkání otočit. Ovšem ne na dlouho, ještě v prvním dějství vyrovnal na 2:2 Pavel Kousal. Po prostřední dvacetiminutovce vedli energetici, přičemž vyrovnat mohl v polovině utkání opět Kousal, odpískané trestné střílení ale nevyužil, v úvodu té třetí ale srovnal krok se soupeřem svým prvním gólem v této sezoně obránce Adam Jánošík. Zápas nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých byli úspěšnější domácí.
K. Vary: Habal – Huttula, Plutnar, Dlapa, Bartejs, Havlín, Pulpán (A), Bernad – Chalupa, Gríger, Rahůnek (A) – Beránek, Černoch (C), Koblasa – Kohout, Jiskra, Redlich – Kružík, Osmík, Rulík
Ml. Boleslav: Novotný (24. Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Jeřábek, Stříteský, Štich – Kantner, Najman (A), Åberg – Šťastný, Fořt, Stránský (C) – Beránek, Závora, Kousal – Kotala, Bičevskis, Lunter
Branky a nahrávky: 14. Huttula (Rachůnek), 18. Kružík (Rulík), 24. Gríger (Rachůnek, Huttula), rozh. náj. Černoch – 6. Šťastný (Pláněk, Kotala), 18. Kousal, 45. Jánošík. Rozhodčí: Horák, Šindel – Lhotský, Hnát. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 514. Střely na branku: 37:23. Zblokované střely: 17:18. Hity: 7:4. Vhazování: 24:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3 – 4:3.

Komentář

Úvod utkání patřil aktivnějším hostům. Ti si navíc hned zkraje zápasu po Chalupově faulu zahráli přesilovou hru, kterou využil David Šťastný. Energetici dostali šanci na vyrovnání taktéž v početní převaze a stejně jako hosté uspěli. Joona Huttula nic nevymýšlel a od modré čáry poslal puk švihem na boleslavskou branku, kde kotouč Novotný nezastavil. Energetikům vstřelená branka vlila čerstvou krev do žil a o pár chvil později už vedli. Na začátku 18. minuty se do úniku dvou proti jednomu dostali Rulík s Kružíkem. Prvně jmenovaný vystřelil na vzdálenější Novotný beton, odražený puk pak snadno uklidil do odkryté branky Daniel Kružík. Jenže vedení domácím vydrželo přesně 26 sekund. Huttulovi přeskočil puk za vlastní brankou, toho se ujal Pavel Kousal a parádní ranou našel skulinku na bližší tyči Habalovy svatyně.

Do druhé třetiny vstoupili velkou šancí hosté, jenže Bičevskis puk mezi Habalovými betony do branky neprocpal. Na začátku 24. minuty putoval na trestnou exkarlovarský bek Stříteský a domácí jeho vyloučení potrestali. Puk se po kombinaci dostal na Dávid Gríger na pravou stranu, ten byl možná trochu v ostrém úhlu, ranou z voleje ale Novotného propálil. Účinkování Filipa Novotného tímto okamžikem v zápase skončilo, mezi tři tyče Bruslařů se postavil Gašper Krošelj. Hosté měli velkou šanci na vyrovnání v 35. minutě. Habala jeden z boleslavských hráčů vymíchal tak, že se ocitl mimo brankoviště. Nametený puk pak v brankovišti na čáře zastavil jeden z karlovarských beků. Sudí nejprve i díky videu potvrdili, že se o gól nejednalo, nicméně za zalehnutí puku v brankovišti nařídili trestné střílení, které však Kousal neproměnil.

Do třetí části vstoupily oba týmy za závěrečnou potyčku ve druhé třetině ve čtyřech, jenže situace s menším počtem hráčům na ledě se skóre nepohnula. To už se ale nedá říci o střele Adama Jánošíka od modré čáry v čase 44:53, která nakonec skončila za Habalem. Domácí si mohli vzít vedení zpět v polovině 53. minuty, kdy Černoch v jízdě sám proti Krošeljovi neuspěl, protože branku minul.

Šedesát minut o vítězi utkání nerozhodlo, stejně jako prodloužení. V nájezdech pak uspěli Černoch s Rachůnkem, za hosty se neprosadil nikdo, a tak bonusový bod za výhru zůstal v Karlových Varech.

Ohlasy trenérů

Vojtěch Šik: Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Byli jsme pod tlakem, ze kterého pramenil i první gól. Pak jsme se trochu zvedli, konečně jsme se prosadili v přesilové hře, což nás poslední utkání trápilo. Ve třetí třetině jsme chtěli udržet vedení, to se ale nepovedlo, soupeř měl velký tlak do branky a podařilo se mu vyrovnat. V prodloužení si myslím, že jsme byli aktivnější. V nájezdech jsme dali dva góly a byli jsme úspěšnější. Jsme strašně rádi za dva body a děkujeme fanouškům, jak v utkání se Spartou, tak i dnes nás podporovali.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.