BK MLADA BOLESLAV

Dominik Pacovský30

Dominik Pacovský #30
Post
útočník
Narozen
8. 6. 1990
Hůl
levá
Výška
181 cm
Váha
92 kg
V Boleslavi od
05/2014

Posledních 5 zápasů

Utkání G A B +/− TMin
nenalezeny žádné aktuální statistiky

Statistiky


Mladý a dravý útočník Dominik Pacovský vyrostl na Spartě. Již v patnácti letech válel za dorost a později se prosadil také v juniorském výběru, ze kterého se dostal až do Roudnice nad Labem, kde okusil druhou ligu. Ročník 2008/2009 ovšem strávil Dominik Pacovský v zámoří. Své útočiště nalezl v Cranbrooku, kde působil v týmu Kootenay Ice, hrajícího kanadskou WHL. Mladý dravec strávil v Kanadě dva roky a byl také u postupu svého týmu do play-off.

Mimo jiné Dominik Pacovský od šestnácti let pilně reprezentoval Českou republiku na mládežnických turnajích. S největší formou se potkal ve výběru do osmnácti let a dnes již válí v dresu Sparty. Střelec Pražanů se dokázal v sezóně 2011/2012 prosadit až do první řady vedle kapitána Michala Broše a Ivana Rachůnka a v padesáti zápasech uhrál 27 bodů za třináct branek a čtrnáct asistencí. Na křídlech dvou elitních útoků se Pacovský, z kterého se stal jeden z klíčových útočníků Sparty, pohyboval také v ročníku 2012/2013. Zbrzdilo ho ovšem zranění ruky a také otřes mozku, kvůli kterým přišel o zápasy.

Na Spartě zahájil také minulý ročník, ale v říjnu odešel do Lva Praha, tedy do KHL, se kterým podepsal dvoucestný kontrakt do konce sezony. Nyní míří do Mladé Boleslavi.

Fotogalerie